Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
T Çevrimdışı

topraksarac

Yeni Üye
28 Haz 2018
11
46
Tekrar merhabalar, Vestel Flora 18000btu kompresörü konusunda bilginiz var mı ? 12000lik için performasın iyi olduğu konusunda yorumlarınızı ve incelemeleri okudum. 18lik klima kompresörü gerçekten 18000btu performansı alabileceğimiz bir cihaz mı ? yoksa güçlendirilmiş düşük kapasiteli kompresörlerden mi ?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,979
T topraksarac, LG marka Kompresor Var
Klimanin Kapasitesine Uygun Kaloride Kompresor Kullanilmis.
Onceki Senelerde
12lik Kompresoru 18lik Klimaya Takma Yanlisindan Donduler. :ok

Adem Helvacı Ado Hocam Sana Zahmet Ozelden Ativer
Kompresor Kodlari Kaybettim :kiskis

Hadi Şahin Çevrimdışı

Hadi Şahin 

Aktif Üye
14 May 2018
153
Gittigidiyor reklamlarında (Arabada radyoda giderken duydum) 1899TL ye VESTEL FLORA 12000BTU veriyorlardı, Araştırın isterseniz :ok

Ben de, arkadaşa burdaki yorumlara istinaden Vestel Florayı tavsiye etmiştim. Fakat spot pazarında Airfel LTXN35UV1B görmüş ve 2150TL fiyat almış. Peşin satış. bu ikisi arasında hangisi olsa arkadaş için daha iyi olur.
Kusura bakmayın hep aynı soru gibi oldu.
Az önce baktım 2050 TL olmuş Vestel Flora 12. Bu yüzden son olarak sorayım istedim.
Teşekkürler
Adem Helvacı Ado , Sota Sota

D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
merhabalar ben foruma yeni üye oldum ve klima arayışı içerisindeyim. sigma plus serisi klimalara baktım ama pek hosuma gitmedi. midea blanc almaya karar verdim ancak buna karar verdiğim zamanda MİDEA MDV FOREST klimaları gördüm . mdv forest klimalar hakkında bilgisi olan varmısı kompresör ve verimlilik hakkında hiçbiryerde tek bir yorum bile bulamadım bu sebepten almakta tedirgin oluyorum. hiçbiryerde yourm bulamadığım ve video bulamadığım içinde sıcak yaklaşmıyorum ama bilginiz varsa beni aydınlatırsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,979
D dursunhkaya, Merhaba Hosgeldınız MDV Forest Serısı
Midea Klımalarda GMCC Marka Kompresor Kullanılır.
Midea Blanc Neyse MDV Forest O dur, MDV Forest Enerjı Verımlıgı Konusunda Teknık Verı Olarak Daha Iyı Gorunsede Sız Bunu Faturada Anlamanız Neredeyse Imkansız
Aradakı Tuketım Mıktarı Farkı Oldukca Az
Buna Nazaran Tasarım Yukunde Bır Mıktar Dusme Olmus Deyıp Kafanızı Iyıce Karıstırmak Istemıyorum

Hangısını Alırsanız Alın Uzmez Sızı.

D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
Sota Sota verdiğin bilgiler icin cok cok tesekkur ederim. 19 metre kare odam var 18lik alip kapilari acip diger odalarida soğutup isitmak istiyorum. Kompresör cok fazla dur kalk yaparmı yoksa 15lik klimalarami yonelmem gerekiyor ama mideada 15 lik makina yok bildiğim kadariyla. Bu arada eşim vestel servisinde calismasina rağmen evime vestel bir eşya sokmadım. Acaba flora serisi alsam pisman olurmuyum kompresör lg ama ses ne durumda sesli mi çalışır acaba.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,979
D dursunhkaya, klimayi tam kapiya bakacak sekilde montajini yaptirirsaniz cok fazla durkalk yapmaz diger odalarda sogutma modundan daha iyi istifade eder
Isitma modu icin aynisini soyleyemem
Isinan hava yukselir ve klimanin calistigi odada asili kalir diger odalar sogutma modundaki gibi pek istifade edemez
18lik değilde 12+9 daha dogru olur sizin kullaniminiz icin

Sorun Kompresorde degil yazilimda
Bunu soyle orneklendirelim
Arabanizda 3000 devirde surerseniz motor sesi pek rahatsiz etmez ama kalkar 5000 devre zorlarsaniz iste ozaman motor sesi
Rahatsiz edici olmaya baslar
Bunu niye yapiyorlar dersen en basitten cevabı maliyet

Kucuk Kompresor+buyuk yuzey alayini=istenilen kapasiteye elde etme
Bazen kucuk Kompresor kullanilmasada
Ilk çalışmada max hz zorlandigi icin Kompresor sesi rahatsiz etmeye baslar
Ornek
LG Sirius 9 ve 12lik klimalari

Midea klimalarin oldukça sessizdir
Blanc ve mission kullanan biri olarak soyluyorum bunlari

Flora 18lik Arkadisima taktirdim
Suan Ses Anlaminda Hicbir Sikayeti Olmadi.

Floranin alacak olursaniz aluminyum boru kitiyle geldigini bilmenizde fayda var mumkunse farkini vererek bakir boru kitiyle montaj yaptirmanizi oneririm.

D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
Sota Sota evimde zaten ankastre set var bakir boru o sorun olmaz ama midea almak bence en mantiklisi gibi geliyor verdigin bilgiler yüzünden cok tesekkur ederim Allah razi olsun. Birde xioami yeni smartmi diye klima cikarmis keske turkiye pazarina girsede direk onu alirim ama girmiyo sanırım

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,979
Xiaomi Oyle yada Boyle Birsekilde
Turkiye Pazarina Daha Kapsamli Sekilde Girecek
Masaustune Gecince Bakarim Xiaomi Klimasina Acaba Kim Uretti Merak Ettim

Vakum Konusunu Kesinlikle Yaptir Forumda Konusu Mevcut
Bunlar Vakumlu Geliyor Abi Derse Kapiyi Goster O Servisi. :ok

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,979
D dursunhkaya, Xiaomi'nin klimasi
Panasonic ve Hitachi Karmasi
Teknolojik Olarak Bu Sirketlerden Yardim Almis
Fan Kisimlarda Nidec Marka Tercih Edilmis
Kompresor Belirtilmemis ama
Isitmada Kolorisi Normalden Daha Yuksek
Aklima Hitachi Gelir ama detayli arastirmak gerekir.

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Xiaomi Oyle yada Boyle Birsekilde
Turkiye Pazarina Daha Kapsamli Sekilde Girecek
Masaustune Gecince Bakarim Xiaomi Klimasina Acaba Kim Uretti Merak Ettim

Vakum Konusunu Kesinlikle Yaptir Forumda Konusu Mevcut
Bunlar Vakumlu Geliyor Abi Derse Kapiyi Goster O Servisi. :ok

Floranin alacak olursaniz aluminyum boru kitiyle geldigini bilmenizde fayda var mumkunse farkini vererek bakir boru kitiyle montaj yaptirmanizi oneririm.

Sota Sota 2 adet 9000'lik vestel flora klima aldım.. yetkili servis elektrik bağlantısı yapıyor mu? yoksa elektrikçi mi çağırmam gerekiyor ayrıca?
birde alüminyum boru ile geliyorlarmış. bakır boru talep edeceğim, ortalama metre fiyatları ne kadar bu kitin?

alüminyum ile bakır boru arasındaki fark nedir acaba?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt