Sizi unuttum zannetmeyin lütfen
Aslında ilk sizin mesajı okumuştum ama hukuki bir durum olunca önce onu cevapladım.
Şimdi o sararmada sorun yok zira havadaki kum toz vs bir sürü yabancı element nem ile birlikte serpantine / kondansere yapışır ve su zerrecikleri damlalara döndüğünde akar gider.
İç ünite drenajını dışa verdiler ve dıştan pipo attılar ise (ki durum onu gösteriyor) dış ünite tabanına yerleşen tozların, iç ünite drenajından gelen su ile birleşip akması neticesi de bu durum oluşuyor ve hatta geçenlerde bir dostumuzun klimasından pembe su geliyordu artık havada veya yakında ne vardı ise
Sizin klimada boru sarımını kısa tutmuşlar, İzolasyon dibe kadar gelmemiş, en azından sıkı sarım olmamak kaydı ile birkaç tur dekoratif bant sarsalar yine durumu idare ederdi.
Rekor ve vanaların olduğu bölümün üstünü kapatan plastik kapağın temel görevi zaten borularda ve vanalarda oluşan terleme neticesi su damlaması için.
Elbette damlayacak da, aşağı değil o haznenin için, haznede minik bir kanal var o da suyu dış ünite tabanına kanalize eder, oradan da pipo ve drenaj borusu aracılığı ile planlanan yere gider olur biter.
Yine de sizi rahatsız edecek kadar suyun o açık kalan yerden gelebileceği konusunda soru işaret var kafamda