Cümle kardeşlerime Allah işlerinde kolaylıklar versin.Kıymetli paylaşımlarınız okuyor okudukça da bilgi sahibi oluyor elinize sağlık. Evde ,ailede klima alacaklar çoğaldı çoğalıncada bana gelip akıl soruyorlarda ben daha kendi başıma şapka bulamadım. Her ne kadar bu işin otomotiv alanında yıllarımız saçımız ağartsakta ev klimasına gelince bu toz duman içinde insan aklını telef ediyor. Kardeşlerim kıymetli fikirlerinize ihtiyacım var. Bizim evin çatısı malum kiremit değil, yeni sistem OSB tahta,üzeri PVC kaplı ve çatı örtüsü oluklu çatı malzemesi.Daha evvelde yazmıştım fakat iyi bir ölçüm yaptım. Çatı malum üzere Yağmur rüzgar almıyor fakat yazın ve kışın etkisini his edebiliyoruz. SALON 14mkare+ tam ona paralel 12 METRE kare geniş kapılı M odası toplamdada 1.62 pencereler var salon dahil ve salondan mutfağa holsüz kapıdan giriş var mutfakta 10 METRE kare.Tavan yüksekliğimizde 2,70. toplamda 36 metre kareyi soğutacak işin içine mutfakta girince BTU büyüdü. Hanım mutfakta benim canım yokmu demeye başlayınca sağlam ölçü çıkardım. Kışın ise Salonu ısıtsın fakat misafir odasınıda biraz olsun ılık yapsa bana yeter. Buna göre nihayi BTU değerini tabiiki keşif verecek fakat benim için değerli fikirleriniz önemli. Ben koç ürünü almamda görmemde bundan sonra, diğer markayıda zaten işi az çok bildiğimiz için kapıma sokmam paramla bela almam. M.E. ye gücümüz yetmez, D... kaliteyi düşürdü . Geriye bana kalan ki gönül istiyorda cep istemiyor Carrıer le,Midea. Midea nın Carrierle de anlaşması olmuş, yüzde yirmi beş hisse oranında. Anlaşılan o ki gözler MİDEA nın üzerine çevrilmiş zaten BOCH ile nişanlı. Yanılmıyorsam UGUR, GREE ile beraber. Bu ahval içinde MİDEA ile CARRİER arasında kaldım hani zorlasam TOSHİBA olurmu biraz zor olur. Birde şu işlemci kart sorunları çok. Bana başımı ağrırtmayacak kronik sorunları olmayan BTU hesabına aşağı yukarı ortada MİDEA ile CARRİER arasında seçim yapmak durumunda kaldım .Kıymetli fikirlerinizi beklerim.Siz engin tecrübelerinize bağlı benim yerimde olsaydınız bu iki markadan hangisini alırdınız. Bizde atım bir sıkılık daha evvelde dedm ya onuda attıkmı yelpaze klimayı elimize alırız klimayı biz yelleriz ;) Allah hepinizden razı olsun Vesselam