Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B Çevrimdışı

Bykzlu

Yeni Üye
20 Tem 2021
39
Akdeniz ve güneydoğu anadoluda klimayla ısınma olabilir ama diğer bölgelerde klimayla ısınmanın pek avantajlı olacağını düşünmüyorum fiyat konusuna gelirsek geçmiş dönemlere bakarsak sonbahar-kış döneminde klima fiyatları hep düşüş eğiliminde olmuştur

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Akdeniz ve güneydoğu anadoluda klimayla ısınma olabilir ama diğer bölgelerde klimayla ısınmanın pek avantajlı olacağını düşünmüyorum fiyat konusuna gelirsek geçmiş dönemlere bakarsak sonbahar-kış döneminde klima fiyatları hep düşüş eğiliminde olmuştur
Evet ,biz İzmir'deyiz mesela :)

B Çevrimdışı

Bykzlu

Yeni Üye
20 Tem 2021
39
Evet ,biz İzmir'deyiz mesela :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Klimayla bütün odaları ısıtabiliyor musunuz? Fatura ne kadar geliyor merak ettim ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Klima artik her evde olmazsa olmaz olacak neden? Haberler bunu pompaliyor artik mevsimler eskisi gibi olmayacak sıcaklar daha sicak soğuklar soguk yaz gunu kar, kış gunu serap olabilir diyorlar bu yaz gectik desek seneye yaz icin simdiden aldim 1 ay evvel 1000 lira daha ucuzdu yazın daha sicak vakitleri idi dolar 8.6 idi simdj 8.5 in de altında sezonda bitiyor ama fiyatlar stabil tabi birde kuresel covid krizi var
Geçen ay 1000 lira daha ucuz olan hiçbir klima görmedim yada benim gözümden kaçmış

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Kilima kullanımı için güzel bilgiler veriliyor. Herkese teşekkürler.
Sorulara devam.
Vakum yapılmış bir sistem ile yapılmamış sistem arasındaki değişkenlikler nelerdir. Bu bizim anlayabileceğimiz bir şey mi?
Kimi yerde en az 30 dakika vakum yapılmalı diyor, kimi yerde 10 dakika kafi deniyor. Burada kriter nedir ?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Kilima kullanımı için güzel bilgiler veriliyor. Herkese teşekkürler.
Sorulara devam.
Vakum yapılmış bir sistem ile yapılmamış sistem arasındaki değişkenlikler nelerdir. Bu bizim anlayabileceğimiz bir şey mi?
Kimi yerde en az 30 dakika vakum yapılmalı diyor, kimi yerde 10 dakika kafi deniyor. Burada kriter nedir ?
Fiziksel olarak anlayamazsınız.

vakum süresini, vakum pompasının gücü ve klima kapasitesi belirler.
12lik makinada kullanin boru çapı ve uzunluğuyla
24luk cihazdaki bir değil.

D Çevrimdışı

doganxx

Yeni Üye
21 Kas 2020
10
44
Selamlar,
15 m2 yatak odası ve 10 m2 çalışma odam için klima alacağım. Aşağıdaki modeller arasında kaldım, sizin tavsiyeniz ne olur?

1. Seçenek
Klima: ECA Spylos ESA1212A100 A++ 12000 BTU
Fiyat: 3.850 TL (x 2 adet)

2. Seçenek
Klima: Midea Prime MA2-12NXD0-I A++ 12000 BTU
Fiyat: 4.450 TL (x 2 adet)

Normalde ECA klimada karar kılmıştım. Sonra Adem Helvacı Adem Helvacı abinin klima alırken nelere dikkat etmek lazım videolarına bakarken Midea'yı çok beğendiğini gördüm. Aklım karıştı. Sizce hangisini almalıyım? Arada çok fark var mıdır cidden?

Müteahhit tüm klima bakır borularını ve tesisatını tavan arasından çekmiş. Yani klimaların motoru ve iç ünitesi arasında binanın duvar içinden geçen 15-20 mt tesisatları var. Verim düşer diye küçük odaya 9000 BTU almak istemiyorum. Hepsi 12000 BTU olsun dedim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

C Çevrimdışı

CanMurat 

Aktif Üye
26 Eki 2018
263
Selamlar,
15 m2 yatak odası ve 10 m2 çalışma odam için klima alacağım. Aşağıdaki modeller arasında kaldım, sizin tavsiyeniz ne olur?

1. Seçenek
Klima: ECA Spylos ESA1212A100 A++ 12000 BTU
Fiyat: 3.850 TL (x 2 adet)

2. Seçenek
Klima: Midea Prime MA2-12NXD0-I A++ 12000 BTU
Fiyat: 4.450 TL (x 2 adet)

Normalde ECA klimada karar kılmıştım. Sonra Adem Helvacı Adem Helvacı abinin klima alırken nelere dikkat etmek lazım videolarına bakarken Midea'yı çok beğendiğini gördüm. Aklım karıştı. Sizce hangisini almalıyım? Arada çok fark var mıdır cidden?

Müteahhit tüm klima bakır borularını ve tesisatını tavan arasından çekmiş. Yani klimaların motoru ve iç ünitesi arasında binanın duvar içinden geçen 15-20 mt tesisatları var. Verim düşer diye küçük odaya 9000 BTU almak istemiyorum. Hepsi 12000 BTU olsun dedim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Merhaba,
Midea'ya alternatif seçenekler üretilebilir ama bu alternatif E.C.A. klima olmasın. Bazı kulvarlarda premıum sınıfta bulunan E.C.A markasının klimasını araştırmıştım. (Klimaları piyasada bilinmemektedir.) Bu ürünü detaylı bilen bir uzmanından, (arkadaşımın arkadaşı) özelden aldığım yorum; 'E.C.A.'nın iyi kombileri vardır fakat klimalarından uzak durunuz: Sıkıntılıdır.'

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt