Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Arkadaşlar, merhaba Beko Ekolojik 31825 A++ 18000 BTU klima için görüşleriniz nedir.
Bir diğer sorum ikinci el ve garanti kapsamında klima alsak söküm ve yeni kurulumunu yetkili servise mi yaptırmak durumunda mıyız yok sa herhangi bir klima servisi olur mu? Eğer yetkili servis takacak ise tahmini montaj maaliyetleri nedir ?
Astarı yüzünden pahallı gelmesin birde ( De montaj- ara boru + montaj maaliyetleri)

Teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben halen 18 konusunda tedirginim. Onunla üst katı iklimlendirebilmek mümkün olmaz diye düşünüyorum.
Eskiden evimde tek klima varken klima olan odadan, olmayan tarafa doğru vantilatör çalıştırırdım ben, önceki mesajımda verdiğim iki klimalı örnek için de aynı durum geçerliydi yani klimaları tek başına HEMEN işi çözebilecek gibi düşünmemek lazım.

18 lik klimanın olduğu yerden diğer tarafa olayın sirayet etmesi zaman dilimi ve o esnadaki dış basınç. çok önemli.

Mesela haziran verilerinde genel ortalamayı130 watt gördüğüm Midea 12 lik klima şu an 200 250 aralarında genel ortalama ile seyrediyor ve öğlenin zirve yaptığı durumlarda, Haziranda nadiren gördüğüm 400 500 watt değerlerini daha sık görüyorum ki bunu zaten hatırlarsanız Mayıs verilerinde de Haziran verilerinde de YÜKSELECEK diye belirtmiştim.

Bunun sebebi ise dış basıncın çok artmış durumda olması. Yani koşullar bu olunca dış basınç bu kadar kuvvetli iken üst katı etki altına alabilme süreci çok uzar.

Klimanın Midea olması da bunu etkilemez, ME olması da etkilemez süre anlamında. Ancak enerji verimliliği bakımından yani Market kliması 24 lük yerine Midea 18 lik tercih ederim yine de bakın iddia ediyorum yine de daha az yakar.

Fakat kesinlikle konfor koşullarınızı karşılayamaz diye burada bilerek şerh düşüyorum :ok

Ucuz klima olsun ama iki tane 12 lik olsun.

Fakat 2 Yıl garantili Seg olmasın. Hele ki o fiyata.

Diğerleri içerisinde Keysmart da olmasın zira eşanjörde sıra atladıkları bir model o üretim. Yani btu anlamında size vaat ettikleri sonuca kesinlikle ulaşıyor olsalar da diğer taraflardan feragat ediliyor.

Bana kalırsa, 18 likte yaşadığınız istenmeyen durumların etkisi ile Altus gibi klimaya 3500 3600 ödemektense, iki tane birden alacak olmanızın da etkisi ile yapabiliyorlarsa görüşün midea klimada 12 likte bir güzellik yapsınlar size.

Ama açık ifade ediyorum eğer yazlık kullanım modundaysanız yani ''Hep burada değiliz, tımbırdasın yeter'' modunda bir satın alım olacaksa eğer bunu yürekten yazıyorum ki Altıs alın geçin.
Adem Abi, merhaba

Malum yazlık için 2 tane 12000 btu taktıracaktık , midea klimalar alındı ve servis eve getirdi. Alt kat kurulumu tamamlandı ama üst kat için ( klima merdiven boşluğuna takılacak ve 3 adet yatak odası kapısından oda içlerini soğutacak ) 12000 btu uygun değil 18000 alınmalı, isterseniz kurulumu yaparız ama müşteri performans alamaz diye bilgilendirildi şeklinde yazımızı yazarız dediler.
Hal böyle olunca bende tabiki cesaretlenemedim.
Şimdi sizin yukarıdaki yazınızı tekrar okuyunca acaba hata mı ettik diye düşünmüyor değilim. bir yandan fiyatlar yükselince garanti kapsamında ( max 2 yıllık ) bir cihaz arayışına düştüm ama kafalar aanladığınız gibi hala karışık.

Selamlar

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

Bykzlu

Yeni Üye
20 Tem 2021
39
Şu anda klimalar yaz mevsimi sebebiyle halâ normal fiyatların 1000 tl civarı üzerinde gün be gün takip ediyorum eylülden sonra düşecek bu fiyatlar güzel bi indirim yakalayıp bende o zaman alacağım inşallah alan arkadaşlar güle güle kullanın ?

E Çevrimdışı

EminYILDIRIM

Aktif Üye
17 Ağu 2021
50
34
Klima artik her evde olmazsa olmaz olacak neden? Haberler bunu pompaliyor artik mevsimler eskisi gibi olmayacak sıcaklar daha sicak soğuklar soguk yaz gunu kar, kış gunu serap olabilir diyorlar bu yaz gectik desek seneye yaz icin simdiden aldim 1 ay evvel 1000 lira daha ucuzdu yazın daha sicak vakitleri idi dolar 8.6 idi simdj 8.5 in de altında sezonda bitiyor ama fiyatlar stabil tabi birde kuresel covid krizi var

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Şu anda klimalar yaz mevsimi sebebiyle halâ normal fiyatların 1000 tl civarı üzerinde gün be gün takip ediyorum eylülden sonra düşecek bu fiyatlar güzel bi indirim yakalayıp bende o zaman alacağım inşallah alan arkadaşlar güle güle kullanın ?
Artık çok zor çoğu insan kışları klimayla ısınmayı öğrendi. bu yüzden fiyatlarda çok fazla oynama olmuyor (Dolarin yükselmesi hariç)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt