Ben halen 18 konusunda tedirginim. Onunla üst katı iklimlendirebilmek mümkün olmaz diye düşünüyorum.
Eskiden evimde tek klima varken klima olan odadan, olmayan tarafa doğru vantilatör çalıştırırdım ben, önceki mesajımda verdiğim iki klimalı örnek için de aynı durum geçerliydi yani klimaları tek başına HEMEN işi çözebilecek gibi düşünmemek lazım.
18 lik klimanın olduğu yerden diğer tarafa olayın sirayet etmesi zaman dilimi ve o esnadaki dış basınç. çok önemli.
Mesela haziran verilerinde genel ortalamayı130 watt gördüğüm Midea 12 lik klima şu an 200 250 aralarında genel ortalama ile seyrediyor ve öğlenin zirve yaptığı durumlarda, Haziranda nadiren gördüğüm 400 500 watt değerlerini daha sık görüyorum ki bunu zaten hatırlarsanız Mayıs verilerinde de Haziran verilerinde de YÜKSELECEK diye belirtmiştim.
Bunun sebebi ise dış basıncın çok artmış durumda olması. Yani koşullar bu olunca dış basınç bu kadar kuvvetli iken üst katı etki altına alabilme süreci çok uzar.
Klimanın Midea olması da bunu etkilemez, ME olması da etkilemez süre anlamında. Ancak enerji verimliliği bakımından yani Market kliması 24 lük yerine Midea 18 lik tercih ederim yine de bakın iddia ediyorum yine de daha az yakar.
Fakat kesinlikle konfor koşullarınızı karşılayamaz diye burada bilerek şerh düşüyorum
Ucuz klima olsun ama iki tane 12 lik olsun.
Fakat 2 Yıl garantili Seg olmasın. Hele ki o fiyata.
Diğerleri içerisinde Keysmart da olmasın zira eşanjörde sıra atladıkları bir model o üretim. Yani btu anlamında size vaat ettikleri sonuca kesinlikle ulaşıyor olsalar da diğer taraflardan feragat ediliyor.
Bana kalırsa, 18 likte yaşadığınız istenmeyen durumların etkisi ile Altus gibi klimaya 3500 3600 ödemektense, iki tane birden alacak olmanızın da etkisi ile yapabiliyorlarsa görüşün midea klimada 12 likte bir güzellik yapsınlar size.
Ama açık ifade ediyorum eğer yazlık kullanım modundaysanız yani ''Hep burada değiliz, tımbırdasın yeter'' modunda bir satın alım olacaksa eğer bunu yürekten yazıyorum ki Altıs alın geçin.