Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Rak_Benadam Çevrimdışı

Rak_Benadam 

Aktif Üye
2 Ağu 2021
223
33
Bu el pompalarının tazyik kuvveti nedir ? Baya kirli bir klimayı temizlemeyi düşünüyorum. Tazyikli su olmadan çıkacağa benzemiyor
2 litrelik el pompası gayet rahat bir şekilde işini görür hocam, daha öncede yazdığım gibi halen birçok klima yetkili servisi bu 2 litrelik el pompasıyla yıkıyor iç üniteyi. Çok tazyikli olunca çok temiz oluyor anlamına gelmiyor, uygun bir ilaç ve 2 litrelik el pompası işini görür, ilaç bulamazsan da 2 litreye bir çay bardağı klorak yada yarım çay bardağı domestos.

Bu arada en son 1 ay önce iç ünitemi camsil fıs fıs şişesiyle yıkadım, biraz el ağrısı yapıyor ve sabır gerektiriyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Klimacılar 150-200 tl arası temizleme ücreti istiyor. Birden fazla klima olunca baya külfetli oluyor . Bir pompa bir de şundan yaparsam sanırım iş görür

Screenshot_4358a12d2488480e7.png
Daha bugün iç ünite temizliği için fiyat istedim, 200 lira fiyat ve iş yoğunluğu sebebi ile burnundan kıl aldırmayan bir esnaf tavrı ile karşılaştım.

Evet tahta çubuk ve biraz naylon ile bu alet yapılır ve iş görür bence.

LG dual eco 1 aylık kullanım verileri

klimayı 7 Temmuz dan 11 Ağustos tarihine kadar gündüzleri 26 derece gece ise 27 dereceye setli kullandım yer mersin

24 saat sürekli çalışır vaziyette gece 1 odayı gündüz ise 2 oda ve koridor soğutacak şekilde kapılar açık bırakıldı

bu tarihler boyunca sadece 5 gün şehir dışına çıktığım için klima kapatıldı

ve gelen fatura .. her ay klimasız bana 130₺ gelen fatura bu ay 267₺ olarak geldi

değerler çok çok iyi
Güle güle kullanın, güzel veriler, fanı hangi seviyede kullandınız.

Son düzenleme:
Rak_Benadam Çevrimdışı

Rak_Benadam 

Aktif Üye
2 Ağu 2021
223
33
Rak_Benadam Rak_Benadam, gerek yok.
musamba ve büyük lehenle yapabilirsin.

musambayi bu şekilde gecir lehenide altina koy su icinde biriksin.

IMG-20210529-WA0007.jpg
IMG-20210529-WA0005.jpg
Ben değilim fikir isteyen sota ustam, blaki blaki nikli arkadaşımızdı, o da görüp beğenmiş bu paylaşınızı.

Seneye üşenmezsem bende bu şekilde yıkarım klimalarımı, üşenirsem camsil fıs fısı ile yola devam.

S Çevrimdışı

skywalkermrt

Yeni Üye
18 Haz 2021
27
2 litrelik el pompası gayet rahat bir şekilde işini görür hocam, daha öncede yazdığım gibi halen birçok klima yetkili servisi bu 2 litrelik el pompasıyla yıkıyor iç üniteyi. Çok tazyikli olunca çok temiz oluyor anlamına gelmiyor, uygun bir ilaç ve 2 litrelik el pompası işini görür, ilaç bulamazsan da 2 litreye bir çay bardağı klorak yada yarım çay bardağı domestos.

Bu arada en son 1 ay önce iç ünitemi camsil fıs fıs şişesiyle yıkadım, biraz el ağrısı yapıyor ve sabır gerektiriyor.

Daha bugün iç ünite temizliği için fiyat istedim, 200 lira fiyat ve iş yoğunluğu sebebi ile burnundan kıl aldırmayan bir esnaf tavrı ile karşılaştım.

Evet tahta çubuk ve biraz naylon ile bu alet yapılır ve iş görür bence.

Güle güle kullanın, güzel veriler, fanı hangi seviyede kullandınız.
Gece 2. Seviyede ses rahatsız etmemesi için gündüz ise otomatik olarak ayarlıyorum

E Çevrimdışı

erdem215 

Aktif Üye
3 Eki 2018
103
37
Merhaba forumda airfel ltnx50u 18000 btu luk klima kullananlar var mı ? varsa eğer dış ünite üzerinde yazan maksimum amper değeri nedir paylaşabilirlerse sevinirim. İyi günler.

M Çevrimdışı

masterxolos

Yeni Üye
18 Tem 2021
11
24
Sevgili dostum.

vestel efendi ile çözemezsin bu işi zira ilgili marka ..ötü sıkışınca kendi müşteri hizmetleri de dahil olmak üzere kural mural tanımaz.

arayan servis de, sizin aradığınız canlı ölü yaralı destek hatları da aynı şeyleri papağan gibi tekrarlar.

Siz k llimanızı kullanmaya devam edin, ancak işin peşini bırakmayın LÜTFEN.

Neden? işte sizin gibi ''Ya zaten ......'' diye başlayan cümleleri kuran dostlar yüzünden bu servisler bu derece YÜZSÜZ olabiliyor.

Yorulmayacaksınız hocam, yerinizden kalkmanıza dahi gerek yok, sadece internete girip edevlet üzerinden bir başvuru yapacaksınız.

Dilerseniz sunmanız gereken dilekçe metnini dahi ben hazırlarım, siz sadece o canlı destek hattı ve servisin tutumu ile ilgili delilleri ekleyeceksiniz o kadar.

Sonrasında hakem heyeti gerekeni uyapğacak zaten merak etmeyin, o servis de o klimayı PAŞA PAŞA gelip değiştirecek ve yenisini bakın nasıl vakumlama yaparak takacak.

Burada önemli olan konu şu.

Vestel bu değişimin bedelini kendisi karşılamaz, evet değiştirir fakat değişen klimayı yetkili servise faura eder.

Yetkili servis aylık carisinden bu şekilde 2-3 tane klima ödese bitti zaten.

Sonra bakın bakalım bir daha vakumsuz ve wifi bağlantısız eksik hizmet ile iş yapıyor mu?

Vakum gerçeklerini buradan öğrenebilirsiniz.

Dilekçe konusunda ciddiyim.

Siz bana sadece satın aldığınız tarihi, gelen servis bilgilerini, işlem yapılış zamanlarını ve kabaca süreci yazın, ben diplomatik lisan kısmı ile başvuru yazınızı hazırlarım, siz sadece edevlete girer 5 adımda başvurunuzu yaparsınız. Bırakın gerisi ile vestel efendi uğraşsın.

Geçen haftalarda işlerim gereği pek vaktimi ayırıp ilgilenemedim. Eğer ki üzerinden vakit geçmiş olması sorun olmayacak ise (3 hafta) Hakem heyetine başvurmamda yardımcı olabilir misiniz?

Ürünü 18/07 tarihinde Trendyol/Vestel Türkiye mağazasından sipariş verdim ve 19/07 tarihinde elime ulaştı. Ayın 23 ünde ERKAN ŞAHİN CİHANDAN ELEKTRONİK servisi montaj için geldi.
Geldiğinde vakumlama yapıp yapmadıklarını sorduğumda yapacaklarını söylediler. Ancak sonrasında gazı açarken vakumlama yapılmayacak mıydı dediğimde Bunun r32 gaz olduğundan dolayı vakumlama yapılmasına gerek olmadığını söylediler.
Sonrasında müşteri hizmetlerine yazdım, yapılması gerektiğini söyleyip tekrardan servis yönlendirdi. Servisle yapmış olduğum konuşmada hala çeşitli sebepler ile (zaten vakumlu, hava yok, vakumlanırsa gazı da alırım?) vakumlamaya gerek olmadığını söyledi. Bu durumda değişim talep ettiğimi söylediğimde uzman ekibi yönlendireceğini bildirdi.
26 Temmuz pazartesi günü uzman ekip geldi. Gazı boşaltıp, vakumlayıp, dolduracağını söyledi bende bu işlemden sonra ilk günkü gibi olmayacağını savunarak değişim istediğimi söyleyerek reddettim.

Sonra servis tarafından tekrar arandım. Değişim istediğim takdirde ürünü söküp Manisa-Fabrikaya göndereceklerini ve belli bir süre klimasız kalacağımı tekrardan boşalt/vakumla/doldur yapmak istediklerini söylediler bende kabul etmedim.
Bundan sonra Manisa fabrika/ müşteri hizmeti tarafından arandım. "Servis gazı boşaltıp vakumlayıp tekrar gaz basarsa hiç bir problem yaşamazsınız, Bu zaten rutin bir prosedürdür servis bakım için geldiğinde de bu işlemi yapar. Hiç bir sorunla karşılaşmazsınız. Cihazınız da zaten sorunsuz çalışıyor, ısıtma soğutma yapıyor bu şartlar altında değişim yapılmaz" dedi.

S Çevrimdışı

Sc0ut

Yeni Üye
14 Ağu 2021
10
38
İyi geceler . 5 Ağustos tarihinde a101 den seg marka 12000 BTU klima aldım 6 ağustos da da montaj işlemi geeçekleşti .zaten bu zamana kadar bi klima kullanmışlığım da yoktu.almadan önce de adem bey in seg kurulumu yaptığı videoyu izlemiştim .daha sonradan YouTube dan klimaların tüketim verilerini inceleyen adem helvacı beyin videosunu izledim ve ben de merak edip hemen bi wattmetre aldım. Sonuç enteresan 12 saatlik bi deneme yaptım ama wattmetre hiç 1160 kW / saat in altında çalışmadı .bu arada ben 26 derece ve ekonomi modunu aktif yaparak kullandım .dış ısı 32 ile başlayıp 26 dereceye düştü ama dışarısı 26 derece iken içerisini 26 ya ayarlamak için bile 1 kW dan fazla elektrik sarfiyatı söz konusu acaba bu normal midir ?

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Screenshot_20210814-065816_Facebook.jpg
Daikin kompresörleri hakkında araştırmalarım devam ediyor ? en sonunda Japonyaya gidip yönetim kurulu başkanlarıyla görüşücem ??
Buna en güzel cevabı Adem abi verir???, Midea nasıl ki tersi durumla Toshiba ile bazı noktalarda ortak üretim yapıyor. Burda da Daiken çinde Gree ile üretim yapıyor. Tabi ki o fabrika Gerçekte Greenin de olsa , Prosedür gereği Daiken dan yetkili insanlarında var gözüktüğü üretim yapılan Gree fabrikasıdır. Türkiye de belki olur ama sonuçta bir japon markası fason üretimde yapsa hiç yetkili yollamadan o üretimi yaptırmaz. Adem Abinin Olefinisi gibi.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,050
29
İyi geceler . 5 Ağustos tarihinde a101 den seg marka 12000 BTU klima aldım 6 ağustos da da montaj işlemi geeçekleşti .zaten bu zamana kadar bi klima kullanmışlığım da yoktu.almadan önce de adem bey in seg kurulumu yaptığı videoyu izlemiştim .daha sonradan YouTube dan klimaların tüketim verilerini inceleyen adem helvacı beyin videosunu izledim ve ben de merak edip hemen bi wattmetre aldım. Sonuç enteresan 12 saatlik bi deneme yaptım ama wattmetre hiç 1160 kW / saat in altında çalışmadı .bu arada ben 26 derece ve ekonomi modunu aktif yaparak kullandım .dış ısı 32 ile başlayıp 26 dereceye düştü ama dışarısı 26 derece iken içerisini 26 ya ayarlamak için bile 1 kW dan fazla elektrik sarfiyatı söz konusu acaba bu normal midir ?
Kesinlikle normal değil. Günlük toplam tüketiminiz ve ortam koşulları nedir?

S Çevrimdışı

Sc0ut

Yeni Üye
14 Ağu 2021
10
38

11 saat toplamında 12kw elektrik harcadı klima.salon yaklaşık 25 metrekare.4 katlı binanın 4. Katı ve üzerinde çatı var .3 yıllık bir binada oturuyorum . dış ortam dün 34 derece idi set ayarı 26 da fan hızı da 2 de. Dış ünite de balkonda olduğu için güneşin altında falan değil . Hatta gece bir daha açtım deneme amaçlı dış ortam 25 iç ortam 27 idi 26 ya setledim yine en düşük saatte 1 kW gösterdi ?

IMG_20210814_035057.jpg

Bu klimayı kullanan ve test eden arkadaşlarımız var mı acaba olması gereken değerler nedir

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
S Sc0ut,
Merhaba cihazinizi kullanmak istediğiniz dereceye alıp ortam tam soğuyana kadar kesinlikle yüksek fanda kullanin.

Bu soguma süresi evin yalıtımı esya miktarı,cam alani,evde yasayan kisi sayisina gore degisir.

8-10 saatten önce tam soğuma beklemeyin.

hava soğusa bile duvarın,zeminin,esyaların soguması zaman alır.

buna ek olarak dusuk orta fan kullanirsaniz
surkulasyonun yetersizligi nedeniyle
kompresor surekli frenkans yukseltir.

yuksek fanda bir muddet kullanin
ac-kapa kullanirsaniz surekli ayni döngüyü tekrar edersiniz.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,050
29

11 saat toplamında 12kw elektrik harcadı klima.salon yaklaşık 25 metrekare.4 katlı binanın 4. Katı ve üzerinde çatı var .3 yıllık bir binada oturuyorum . dış ortam dün 34 derece idi set ayarı 26 da fan hızı da 2 de. Dış ünite de balkonda olduğu için güneşin altında falan değil . Hatta gece bir daha açtım deneme amaçlı dış ortam 25 iç ortam 27 idi 26 ya setledim yine en düşük saatte 1 kW gösterdi ?

IMG_20210814_035057.jpg

Bu klimayı kullanan ve test eden arkadaşlarımız var mı acaba olması gereken değerler nedir
25 m2 civarı 2 tane 2m sürgülü camlı bir odada kullanıyor arkadaşım. Toplam elektrik faturası en son 420₺ civarı gelmişti. Yatak odasında da bir klima daha var ve o inverter bile değil. Klima asla kapanmıyor hele şu yaz döneminde. Gece birini gündüz diğerini çalıştırıyor.

Sizdeki sorunun yalıtım olmamasını umuyorum.

S Çevrimdışı

Sc0ut

Yeni Üye
14 Ağu 2021
10
38

S Sc0ut,
Merhaba cihazinizi kullanmak istediğiniz dereceye alıp ortam tam soğuyana kadar kesinlikle yüksek fanda kullanin.

Bu soguma süresi evin yalıtımı esya miktarı,cam alani,evde yasayan kisi sayisina gore degisir.

8-10 saatten önce tam soğuma beklemeyin.

hava soğusa bile duvarın,zeminin,esyaların soguması zaman alır.

buna ek olarak dusuk orta fan kullanirsaniz
surkulasyonun yetersizligi nedeniyle
kompresor surekli frenkans yukseltir.

yuksek fanda bir muddet kullanin
ac-kapa kullanirsaniz surekli ayni döngüyü tekrar edersiniz.
Zaten o şekilde kullanıyordum hatta bazen turbo özelliğini de kullanıp ortam 27 derecelere düştüğünde düşük veya auto fan hızında 26 dereceye setliyorum ama bir türlü veriler düşmüyor deneyip tekrardan bilgi veririm ama gerçekten şok oldum wattmetreyi takıp da gördüğüm değerlere ..

25 m2 civarı 2 tane 2m sürgülü camlı bir odada kullanıyor arkadaşım. Toplam elektrik faturası en son 420₺ civarı gelmişti. Yatak odasında da bir klima daha var ve o inverter bile değil. Klima asla kapanmıyor hele şu yaz döneminde. Gece birini gündüz diğerini çalıştırıyor.

Sizdeki sorunun yalıtım olmamasını umuyorum.
Şu an yeni taşınıyorum birazcık ortm dağınık en yakın zamanda testleri tekrarlayıp burdan paylaşacağım ama gerçekten sıkıntı oluğunu düşünmeye başladım .işin doğrusu bilenlerden mantığını kavramaya çalışıyorum . Veriler normalse eğer diyecek bir şeyim yok ama bana abartı geldi işin doğrusu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt