Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
Videodaki sistem çok pahalı bir sistem değildir hocam 200 liraya alındı geçen yıl, hadi bu yıl 300 olsun. Şarjlı bir sırt tulumbası.

IMG_20210810_153327.jpg

Ancak videodaki arkadaş güzel yıkamış klimayı, burada klimanın leş gibi olmasında yapılan temizliği dahada gösterir hale getirmiş.

O kadar kirli klima hem insan sağlığına hemde keseye büyük zarar.

Bence en profesyonel iç ünite temizliği, iç ünitenin komple parçalanıp, evapın, tavanın ve tavanın yerde yıkanmasıdır.
Şuan trendyolda şarjlı olmayan kargo dahil 121 tl ? bunların 2 litrellik el pompası olanlarda var 25 tl frlan fiyatları ama onlar dandik oluyor.

Düzeltme şarjlı olanı 236 tl miş ?

Rak_Benadam Çevrimdışı

Rak_Benadam 

Aktif Üye
2 Ağu 2021
223
33
Şuan trendyolda şarjlı olmayan kargo dahil 121 tl ? bunların 2 litrellik el pompası olanlarda var 25 tl frlan fiyatları ama onlar dandik oluyor.

Düzeltme şarjlı olanı 236 tl miş ?

Tamam işte,internette 236 lira ise, esnaftan alırsak 300 lira bayılırız hocam ?

Bu arada o 2 litrelik olan el pompasıyla halen birçok klima yetkili servisi iç ünite yıkıyor, gözlerimle görüp şahid oldum, hatta yemin edebilirim ki, 2 yıl önce camsil sprey şişesiyle klima iç ünitesi yıkayan bir yetkili servise şahit oldum.
Dikkat edin, yetkili servis, hemde bilindik bir markanın yetkili servisi.. (isim vermem, ama yemin ederim şahit oldum)

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
Tamam işte,internette 236 lira ise, esnaftan alırsak 300 lira bayılırız hocam ?

Bu arada o 2 litrelik olan el pompasıyla halen birçok klima yetkili servisi iç ünite yıkıyor, gözlerimle görüp şahid oldum, hatta yemin edebilirim ki, 2 yıl önce camsil sprey şişesiyle klima iç ünitesi yıkayan bir yetkili servise şahit oldum.
Dikkat edin, yetkili servis, hemde bilindik bir markanın yetkili servisi.. (isim vermem, ama yemin ederim şahit oldum)
Hocam aslında güzel basınçta veriyorlar, yani amatör biri için, evdeki kullanıcı için alınabilir. Ama dandik işte, bi kullandın, iki kullandın üçüncüde elinde kalır ? zaten üç kere klima temizlesen kâr sayılır ? bunların sağlamını aramıştım zamanında bulamadım el pompalarının.

Rak_Benadam Çevrimdışı

Rak_Benadam 

Aktif Üye
2 Ağu 2021
223
33
Hocam aslında güzel basınçta veriyorlar, yani amatör biri için, evdeki kullanıcı için alınabilir. Ama dandik işte, bi kullandın, iki kullandın üçüncüde elinde kalır ? zaten üç kere klima temizlesen kâr sayılır ? bunların sağlamını aramıştım zamanında bulamadım el pompalarının.
Bende aradım bulamadım hocam, hepsi aynı dandiklikte. Ben bir keresinde 30 kere falan kullandım sonra bozuldu.

Gidip bir daha aldım bu sefer 10 kere bile dayanmadı.

Dediğiniz gibi ev kullanıcısı 1 kere dahi kullansa gene kârlı.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,359
Dediğinize katılmakla beraber başka etkenlerde var.

Klimanın kurulumunda boru hattı sağ taraftan alınmış ve nizami bir şekilde iç ünite sağ tarafa meyilli takılmış, buraya kadar gayet güzel, ancak drenaj tavasının su tahliyesi sol tarafa takılmış.
Meyil sağ tarafta, tahliye sol tarafta, doğal olarak bir fincan su sürekli drenaj tavasında sabit duruyor, işte bu klima en geç 2 yılda bir, drenaj tavasında dahil tertemiz yıkanmalı. Eğer bu klima mutfak kliması ise her yıl yıkanması şarttır.

İç ünite eğimi ve su tahliyesi de hesaplanarak düzgün monte edilen bir klima uzun yıllar yıkanmasada pek kolay kolay su akıtmaz, ancak ciddi oranda koku ve performans kaybına uğrar.

Ama genede ortalama bir kullanıcı için 2 yılda bir kere iç ünitenin yıkanması gerekir.

Bilinçli bir klima kullanıcısı yazın klimasını tak diye kapatmamalı, yeni üretim klimalarda klima kapandıktan sonra 3 dakika fan modunda çalışma özelliği var, bu özellik iç ünitede ki nemi kurutuyor ve yosun, küf vb. Etkileri önemli ölçüde azaltıyor.

Bu özellik yoksa klimanız da mecburen, klimayı kapattıktan sonra fan moduna alın ve Timer-off yapın 30 dakika. Ben öyle kullanıyorum.

Neyse halka sesleniş gibi oldu yazım, sen üstüne alınma sota usta zaten bildiğin şeyler.
Klimanın doğru montaj yapıldığını farz ederek bu açıklamada bulundum.
zaten montaj yalnış yapılmış egim doğru verilmemişse başka sebep aramaya gerek yok.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
Screenshot_20210810-193956_Hepsiburada.jpg
F/P olarak alınır mı arkadaşlar?
Bildiğim kadarıyla Bosch klimaları Midea üretiyor, bütçeniz varsa Midea Prime almak daha mantıklı sanki. Direkt üreticinin kendi klimasını almış olursunuz, tabi tercih sizin ben sadece fikrimi belirttim ? Midea Prime ın daha pahalı olduğunuda belirteyim.

F Çevrimdışı

Foxbat

Yeni Üye
4 Ağu 2021
18
24
Alınır güzel klima neden alınmasın ? şöyle bir ince ayrıntısı var ancak. Airfel ltxn50u eski seri üretim r410 gaz mevcut, klimanın güncellenmiş ismi Airfel ltxn50ub olanlar yeni üretim r32 gazlıdır ?
Pardon bir şey sorabilir miyim ben Airfel LTXN50U aldım fakat dış ünite de LRXN50UB yazıyor sizce r410 gazlı mıdır bu cihaz

B Çevrimdışı

Bykzlu

Yeni Üye
20 Tem 2021
39
Bildiğim kadarıyla Bosch klimaları Midea üretiyor, bütçeniz varsa Midea Prime almak daha mantıklı sanki. Direkt üreticinin kendi klimasını almış olursunuz, tabi tercih sizin ben sadece fikrimi belirttim ? Midea Prime ın daha pahalı olduğunuda belirteyim.
Mideanın servis ağı beni tedirgin ediyor ve dediğiniz gibi o ürün daha pahalı ?

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
Mideanın servis ağı beni tedirgin ediyor ve dediğiniz gibi o ürün daha pahalı ?
Serviste sıkıntı olacağını sanmıyorum zira Erinç Erinç size yardımcı olacaktır almayı düşünürseniz. Ama o kadar bütçeniz yoksa Bosch klimayı tercih edin, LG Dual Eco ürününe de göz atabilirsiniz, olumlu dönüşleri çok olan bir ürün oda ?

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
bosch ürünlerinden genelde memnun kalmadım fakat kliması 20 yıldır çalışıyor.
büyük ihtimalle midea üretimidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt