E
erdoganaydin
Yeni Üye
- 28 May 2020
- 33
- 74
Tlc alt kalite mi oluyor.Servis durumunu araştırın.
makina üreticiside TLC air conditoner.
son alarak fiyat aşırı yüksek
Tlc alt kalite mi oluyor.Servis durumunu araştırın.
makina üreticiside TLC air conditoner.
son alarak fiyat aşırı yüksek
ortak üretim olabilir
Gree Daikin için fason üretim yapıyor olabilir.
bunlar ihtimal dâhilinde
tek bildiğim birşey var
Daikin kendi ürettiği kompresörlerde GREE ibaresi bulunmuyor.
google daikin compressor yazarak görsellerde arama yap.
Drenaj oluklarını zamanla yosun,toz vbs.a sota hocam klima iç üniteden sürekli su damlatıyor neden olabilir son günlerde baya çoğaldı su damlatması koltuk ıslanıyor baya ne yapmam lazım
Midea, Gree dururken tlc bakmazdım.Tlc alt kalite mi oluyor.
Drenaj oluklarını zamanla yosun,toz vb
maddeler tıkıyor.
Su dışarıya çıkamayınca iç ünite tavasında birikip içeriye damlıyor.
geçiçi çözüm olarak şu yöntemi dene
iç üniteden dışarıya çıkan drenaj hortumuna dışarıdan içeriye doğru sağlam şekilde üfle yada vakumla.
izmirde 20 senelik bosch ve 15 senelik lg beko klima hala bu sıcaklarda çalışıyor tek damla su akıtmıyor.garantisi var servis çağırsam onlarda ilgilenmez yok gaz az der yok nemli havadan oluyor derler
izmirde klimada 1,5 yıldır tek damlama olmadı
eski klimada kullandım 8 sene 10 sene 1 kere damlama yappamıştı
izmirde 20 senelik bosch ve 15 senelik lg beko klima hala bu sıcaklarda çalışıyor tek damla su akıtmıyor.
bu sene izmir sıcaklarında günde en az 10 saaat çalışıyor bu eski klimalar su akıtmıyor.birde şota hocam klimalar ne kadarda bir bakım yapılması lazım.teşekkürler.Bu durumun yaşanmasının tek nedeni
kullanım süresi ve bakım ilişkisi.
klimanız isterse 30 yıllık olsun toplamda kaç saat kullanıldığına bakar.
günde 1-2 saat kullanım yapilan makinayla
24 saat kullanılan makina aynı derecede kirlenmez.
Bu dediğini yazlıkta o kadar güzel yaşıyorum ki, Midea'nın anlık tepki ve kendini ısı ve güneşe bağlı ayarlaması ciddi hoşuma gidiyor. Evde salondaki 24 000 lik bosch iki sezon öncesi bir model böyle değil.klimalardaki asıl verimlilik
kompresör kaç farklı hz (devirde) çalıştığıdır.
Misal A firması 5-7 kademe yapar
klimanı 0'dan 100'e kısa adımlar yerine
uzun adımlarda çıkar iner
B firması Örnek Midea 25 kademe kullanıyor
nekadar çok kademe o kadar çok tasarruf
mesala odanın ihtiyacı %50 kompresör devri diyelim
klimanın yazılımında 40 ve 60 kademesi var sayalım.
60 kademesini dener fazla çalıştığını bir süre sonra fark eder 40 düşer bakar ki az
geri 60 sonra hoppp termostat edip
kompresörü kapatır.
cihaz sürekli gir çık gir çık yapar
eee on off klimadan ne farklı kaldı.
iste bu yüzdendir ki GREE ve HAIER makinalarını sevmem
Ha kötü makina değil ama yazilimsal olarak VESTEL' den hiç-bir farkı yok.
Drenaj hortumunun su akıtması seni yanıltmasın, iç ünitenin su damlatması genellikle drenaj hortumu ile alakalıdır, drenaj hortumu bir yerde kıvrılmışsa, bir yerinde yukarı doğru bir eğimi varsa veya zamanla içinde pislik, kir birikmişse iç ünite su damlatır. Hortumu kontrol edip düz bir şekilde sarkıtıldığından emin olun, sorun devam ediyorsa kir birikmiştir temizlenmesi gerekir.bende onu diyorum neden akıtıyor su damla damla 2 gündrü çoğaldı dış boruya baktım su akıyor
Dediğinize katılmakla beraber başka etkenlerde var.Bu durumun yaşanmasının tek nedeni
kullanım süresi ve bakım ilişkisi.
klimanız isterse 30 yıllık olsun toplamda kaç saat kullanıldığına bakar.
günde 1-2 saat kullanım yapilan makinayla
24 saat kullanılan makina aynı derecede kirlenmez.
Dediğinize katılmakla beraber başka etkenlerde var.
Klimanın kurulumunda boru hattı sol taraftan alınmış ve nizami bir şekilde iç ünite sol tarafa meyilli takılmış, buraya kadar gayet güzel, ancak drenaj tavasının su tahliyesi sağ tarafa takılmış.
Meyil sol tarafta, tahliye sağ tarafta, doğal olarak bir fincan su sürekli drenaj tavasında sabit duruyor, işte bu klima en geç 2 yılda bir, drenaj tavasında dahil tertemiz yıkanmalı. Eğer bu klima mutfak kliması ise her yıl yıkanması şarttır.
İç ünite eğimi ve su tahliyesi de hesaplanarak düzgün monte edilen bir klima uzun yıllar yıkanmasada pek kolay kolay su akıtmaz, ancak ciddi oranda koku ve performans kaybına uğrar.
Ama genede ortalama bir kullanıcı için 2 yılda bir kere iç ünitenin yıkanması gerekir.
Bilinçli bir klima kullanıcısı yazın klimasını tak diye kapatmamalı, yeni üretim klimalarda klima kapandıktan sonra 3 dakika fan modunda çalışma özelliği var, bu özellik iç ünitede ki nemi kurutuyor ve yosun, küf vb. Etkileri önemli ölçüde azaltıyor.
Bu özellik yoksa klimanız da mecburen, klimayı kapattıktan sonra fan moduna alın ve Timer-off yapın 30 dakika. Ben öyle kullanıyorum.
Neyse halka sesleniş gibi oldu yazım, sen üstüne alınma sota usta zaten bildiğin şeyler.
videodaki gibi sistem olacak komple ilaçla yıkayacaksın. iki sene önce yaklaşık 15 yıllık siemens klimayı netten aldığım klima temizleme sıvısı ile temizlemiştim, klimanın içi zift gibi çamurlaşmıştı, bu spreyi sıktıktan sonra anında çözüldü aktı gitti, tertemiz mis gibi olmuştu.