Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
H Çevrimdışı

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
136
33
Bir arkadaşım benim tavsiyem üzerine LG klima satın aldı, hatta siparişini bile ben geçtim.

Bugün klimayı kurmuş yetkili servis ve evden ayrılmış, sonrasında elektrikçi gelip elektrik bağlantısını yapmış ve bu klima çok yamuk, koku ve küf yapar su tahliye eğimi çok yamuk demiş.

Bende at bakayım bir fotoğrafına bakayım ne kadar yamuk, elektrikçi abartmıştır dedim, ve fotoğrafta görüldüğü üzere baya yamuk bir montaj olmuş.

Hiç canını sıkma böyle kullanmaya devam et, şu yaz sıcakları geçsin Ekim, Kasım aylarında yetkili servisi arar ve ücretsiz bir şekilde iç ünitenin montajı tekrar terazi ile düzeltilir sen kullanmaya devam et dedim.

Yetkili servis ücretsiz bir şekilde bu yamuk montajı düzeltir mi?
Yoksa ücret talep ederim?

IMG_20210804_160328.jpg
Tavan yamuk ise görüntü yanıltır, klima üstüne su terazisi koyup bakmak gerekir gerçekten yamuk mu? fotoğraf yanıltır.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,296
Bir arkadaşım benim tavsiyem üzerine LG klima satın aldı, hatta siparişini bile ben geçtim.

Bugün klimayı kurmuş yetkili servis ve evden ayrılmış, sonrasında elektrikçi gelip elektrik bağlantısını yapmış ve bu klima çok yamuk, koku ve küf yapar su tahliye eğimi çok yamuk demiş.

Bende at bakayım bir fotoğrafına bakayım ne kadar yamuk, elektrikçi abartmıştır dedim, ve fotoğrafta görüldüğü üzere baya yamuk bir montaj olmuş.

Hiç canını sıkma böyle kullanmaya devam et, şu yaz sıcakları geçsin Ekim, Kasım aylarında yetkili servisi arar ve ücretsiz bir şekilde iç ünitenin montajı tekrar terazi ile düzeltilir sen kullanmaya devam et dedim.

Yetkili servis ücretsiz bir şekilde bu yamuk montajı düzeltir mi?
Yoksa ücret talep ederim?

IMG_20210804_160328.jpg
Beklemenize gerek var, boşuna beklemeyin. Arayın müşteri hizmetlerini sorunlarınızı tek tek söyleyin, servis gelip yanlışlarını düzeltsin. Ücret talep edemezler.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,505
Daikine twitterdan mesaj atmıştım bütün kompresörlerimiz kendi fabrikalarımızda üretiliyor başka yerden tedarik etmiyoruz diye cevap yazmışlardı ?
Bu linki size onu söyleyen kişinin gözüne istediğiniz şekilde sokabilirsiniz.

B Çevrimdışı

Bykzlu

Yeni Üye
20 Tem 2021
39
Bu linki size onu söyleyen kişinin gözüne istediğiniz şekilde sokabilirsiniz.

Bu paylaşımı görmüştüm eskiden böyle olabilir belki şimdi kendileri üretim yapıyordur ama yine de araştırmak lazım tabi

C Çevrimdışı

coolfighter

Aktif Üye
19 Tem 2021
74
42
Herkese merhaba. Herkesin aksine kışın ısınma için klima tavsiyesi istiyorum mümkünse. Oda 28 m2 yalıtımsız bina 3. kat. 12K ile ısınmak mümkün müdür. Isınmak için hangi modeli almalıyım. Aşırı sıcağı sevmiyoruz ailece. Yazın hiç çalışmayacak evde yaşlı anne babaya klima dokunmakta. Elektrik tüketimi ne olur acaba. Ortalama 3-4 ay çalışır sanırım. Bu şekilde tavsiye verirseniz memnun olurum.

Son düzenleme:
Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Hocam kablo çekmeyi biliyorum ama elektrik ile ilgili doğru olan şeyleri bilmiyorum.
Ana pano falan bağlamadıkça kablo çekmekte zorlanmazsanız bağlantıda da zorlanmazsınız.

Ana sigorta kapanır.
Ana sigortanın elektrik olan çıkışı kontrol kalemiyle kontrol edilir. (Kontrol kalemi çalışıyor mu testi)
Ana sigortanın elektrik olmayan çıkışı kontrol kalemiyle kontrol edilir. (Gerçekten elektrik var mı yok mu)
İç tesisattaki kaçak akım rölesi kapanır. (Buzdolabı gibi herhangi bir endüktif veya kapasitif yük çalışır durumdaysa dış sigorta kapanınca bu röle otomatik atabilir, geldiğinizde zaten kapalı olabilir.)

Kaçak akım rölesinin faz çıkışı bulunur. (İç panodaki sigortaların her birine giren bölüm)
Kaçak akım rölesinin nötr çıkışı bulunur. (Dış panodan gelen değil; iç tesisata, yani priz ve lambalara dağılan bölüm)
Topraklama bulunur. (Kaçak akım rölesine uğramayan genelde sarı yeşil olan kablo. Dış panodan gelir ve direkt iç tesisata dağılır.)

Örnek kaçak akım rölesi

9927812677682.jpg
Örnek kablo renkleri

elektrik-kablosu-3-renk.jpg

Kaçak akım rölesi faz çıkışı -> Klima sigortası girişi (32Amper)
Klima sigortası çıkışı -> Klima Fazı veya Nötrü bağlantısı

Kaçak akım rölesi nötr çıkışı -> Klima Fazı veya Nötrü bağlantısı

Topraklama -> Klima Topraklaması bağlantısı

Klimanın fazı ile nötrü arasında bir fark yoktur. Toprak toprağa bağlı olduktan sonra diğer iki kablo birbirine rast gele bağlanabilir.

Hiç bir hatta elektrik olmayacak şekilde sigortaların kapalı olduğundan emin olduktan sonra zor olan kabloyu iç panodan klimaya kadar ulaştırmak sadece. Panodan klimaya 3 tane 2.5lik Antigron olarak söylenen tek damar NY kablo götürseniz gerisi kolaylaşır. Topraklama kablosu mutlaka farklı renk olsun.

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Ölçü aletini ilk kullanımda yakmayan yoktur bence :gul
Yok o öyle değil youtube video vs bak dedik yaparım vs dedi ertesi gün alet yandı diye konu aç

olacak iş değil :kiskis
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Sakın sen yapmaya kalkma çarplırsın yanlış olur

Sen böyle deyince ilk günden yanan ölçü aleti geldi aklıma :kiskis
Evet olmuştu öyle bir acemilik?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ana pano falan bağlamadıkça kablo çekmekte zorlanmazsanız bağlantıda da zorlanmazsınız.

Ana sigorta kapanır.
Ana sigortanın elektrik olan çıkışı kontrol kalemiyle kontrol edilir. (Kontrol kalemi çalışıyor mu testi)
Ana sigortanın elektrik olmayan çıkışı kontrol kalemiyle kontrol edilir. (Gerçekten elektrik var mı yok mu)
İç tesisattaki kaçak akım rölesi kapanır.

Kaçak akım rölesinin faz çıkışı bulunur. (İç panodaki sigortaların her birine giren bölüm)
Kaçak akım rölesinin nötr çıkışı bulunur. (Dış panodan gelen değil; iç tesisata, yani priz ve lambalara dağılan bölüm)
Topraklama bulunur. (Kaçak akım rölesine uğramayan genelde sarı yeşil olan kablo. Dış panodan gelir ve direkt iç tesisata dağılır.)

Kaçak akım rölesi faz çıkışı -> Klima sigortası girişi (32Amper)
Klima sigortası çıkışı -> Klima Fazı veya Nötrü bağlantısı

Kaçak akım rölesi nötr çıkışı -> Klima Fazı veya Nötrü bağlantısı

Topraklama -> Klima Topraklaması bağlantısı

Klimanın fazı ile nötrü arasında bir fark yoktur. Toprak toprağa bağlı olduktan sonra diğer iki kablo birbirine rast gele bağlanabilir.

Hiç bir hatta elektrik olmayacak şekilde sigortaların kapalı olduğundan emin olduktan sonra zor olan kabloyu iç panodan klimaya kadar ulaştırmak sadece. Panodan klimaya 3 tane 2.5lik Antigron olarak söylenen tek damar NY kablo götürseniz gerisi kolaylaşır. Topraklama kablosu mutlaka farklı renk olsun.
Klimayı takan servis 16 amper sigorta 3x2.5 kablo ile bağlantıyı yaptırın dedi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt