Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,505
Herkese merhaba

klima dış ünitesi tahliye borusu takılı olmasına rağmen ordan değil de işaretledim bölgeden su damlatıyor normal mi acaba?

C7436D1A-064B-4785-8580-01C4E204D1DF.jpg
Basma-Dönüş hattındaki borularda havadaki neme bağlı olarak yoğuşma olabilir. Yoğuşan nem su damlası olarak iç üniteye giden boruların olduğu yerden
yere damlar.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,505
Ev-Plani.jpg

Arkadaşlar cümleten selamın aleyküm.

Yalovada yaşayan şu kardeşinize bir yatırımcı olabilirseniz çok müteşekkir olurum.

8 yıldır yalovada yaşıyorum. Bu yazdan önce vantilatörle idare edebildiğimiz yaz ayları Temmuz ayı başından beri çekilmez oldu. Bir vantilatör sürekli çalışmaktan motoru yandı yenisini sipariş ettim ama onunda sonu benzer olacak ve sıcak üflemekten başka işe yaramıyor, onun için klima arayışına geçtim.

Klimayı nasip olursa salona taktırmayı düşünüyorum.

Salonun konumu güney doğu (Ev güney cephe güneş doğumundan batımına kadar salon güneş alıyor), çatı altı daire. Kiremit çatı, binada dıştan, çatıda daire içi ısı yalıtımı var biliyorum. Temel işlev olarak sadece soğutma işlemi için kullanılacak klima, kışın cepheden dolayı genellikle sıcak oluyor, kombiyi en alt seviyede yakmak yetiyor.

Salonun boyutları 5,7 mtye 4 mt yani 22,8 m². Salonda doğu cephede 2x2,1 ve Güney cephede 1,5x2,1 iki adet cam var 7,35m² camlı alan (üşenmedim krokisini çizdim dikkat çeksin diye
s2.gif
). Balkonlar açık 2 durumda da balkon içinde kalacak dış üniteler. Güney cephe hem binanın ön yüzü hem de gün boyu güneş göreceği için soğutmayı olumsuz etkilemesinden ve daha önemlisi fazla elektrik sarfiyatından çekiniyorum. Genellikle 2 kişi yaşıyoruz ama misafirler filan arada maksimum 4-5 kişi oluruz.

Klima hesaplama yaptığımda 12000 Btu yetiyor herhalde ama ben garanti olsun diye 18000 BTU almak istiyorum mantıklı mı? İnanın fikrimin işe yarayıp yaramayacağı konusunda hiçbir fikrim ve deneyimim yok (daha önce hiç klima kullanmadım, 8 yıl öncesine kadar Erzurum'da yaşıyordum zaten). Hem salona hem yatak odasına 2 klima koyacak yer yok öncelikle hem de bütçe yok maalesef, hatta ön cepheye (GÜNEY) zoraki bir durum olmadığı taktirde kötü görünümden dolayı klima kurdurmayı düşünmüyorum.

Sorularım şu;

1) 18000BTU mu tercihi doğru mu??

2) 5000-6000 Tl bütçe civarı (daha aşağısı ve bir tık yukarısı olabilir) Fiyat/Performans ve kaliteli klima olarak önerilerinizi bekliyorum.

3)Klimayı konumlandırırken ilk alternatif mi daha mantıklı 2. alternatif mi?

Şimdiden yardımcı olup, olmayan herkesten Allah razı olsun.
Merhaba hoşgeldiniz.

Sesli düşünüyorum Ben olsam ne yapardım.

ilk alternatif dediğiniz yere kurulum yaptırırdım ama iç üniteyi odaya değil doğrudan kapıya ordanda holü görecek sekilde.
Ok işaretinin olduğu yere iç ünite gelecek.

Oraya 18lik makina atarsanız Salon+hol+yatak odasında terlemeden oturup-yatacak kadar sizi rahatlatır.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,505
üzerinden temas ettiğim bir yetkili ile görüştüm. İstanbul servisi ve satış konusunda yetili imişler. Midea MA2-12NXDO-1 12000 Btu İnv. klimanın yeterli olduğunu söyledi. Montaj hariç taksitli 4300 lira fiyat verdiler.
Araştırıp sordukça adamın aklı karışıyor. Panasonic ethera serisi,yada T Compact serisi yazılıp çizilenler çok hoş ama fiyat da öyle. Bakalım yol bizi nereye götürecek.

Erinç Erinç konuya müdahil olurmusun linkteki firmanın bayiliği sizdemi.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,505
montaj ücreti ne kadar istiyorlar buda yeni moda çıktı klima alıyorsun montaj hariç böyle saçmalık olurmu
Büyük ihtimal Modern Klimadan kalan makinaların satısını yapıyorlar.
FGeuropa montaj ücretini karşılamayacağı için son kullanıcıdan bunu talep ediyorlar.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,505
Tekrar merhaba, Yazlık evime alt kat için midea 12000 kuruldu. Üst kat içinse 12000 yetersdiz kalır 18000 alınsın şeklinde servis bilgilendirmesi olunca o yönde karar kıldık. Ancak midea 18000 fiyatı diğer klimalar ucuzlarken nedense artışa girmiş. ( aldığım fiyat wifi yok 7200 tl ) Tabi rotayı başka markalara çevirme durumu oluştu. Aşağıdaki cihazlar için yardımlarınıza ihtiyacım var. Lütfen değerlendirin F/P en iyi cihazı bulalım.

LG DUAL ECO 5700 TL

ALTUS ALK 1840 4799 TL

AİRFELL

VİESSMANN 7000 TL ( bildiğim kadarı ile bu cihaz Hairer üretimi. Yanlışsa düzeltin lütfen )

HİTACHİ 6140 TL

Teşekkür ederim.
Merhaba

Altus dan Arçelik,Beko,LG aldığınız performans alamazsınız biraz sesli çalışır kışın sıksık defrosta düşer bilğiniz olsun.
Airfel Midea üretimidir sadece işini yapacan incik boncuk özelliği olmayan yalın cihazdır.
Viesmann kasa yapısına bakıldığında Gree üretimi gibi duruyor ama emin değilim. Haier-Gree ikilisini oldum olası beğenmem
Hitachi ülkemizde hak ettiği yere bulamayan üretici servis konusunda problem yaşama ihtimalin çok yüksek
LG F/P kralı

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
üzerinden temas ettiğim bir yetkili ile görüştüm. İstanbul servisi ve satış konusunda yetili imişler. Midea MA2-12NXDO-1 12000 Btu İnv. klimanın yeterli olduğunu söyledi. Montaj hariç taksitli 4300 lira fiyat verdiler.
Araştırıp sordukça adamın aklı karışıyor. Panasonic ethera serisi,yada T Compact serisi yazılıp çizilenler çok hoş ama fiyat da öyle. Bakalım yol bizi nereye götürecek.

Selamlar şimdi ilgili kişilere durumu aktardım. Siz bana erincmark@gmail.com adresine bilgilerinizi paylaşın montaj ile birlikte forum indirimi ile yardımcı olmaya çalışayım. Hem satış sonrası da içiniz rahat olsun

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
1000-1050 lira dendi. (yaklaşık 5 m boru için)
Aslı şöyle bir açıdan. Kendi yorumum olarak yazacağım. Siz başka bir bayi servise gidip montaj istediğinde o bayi size montaj fiyatı vermiş oluyor. Çünkü FGeurope bayiliği servisi olmayana verniyor. Ama siz bir bayiden hem montajı hemde ürünü aldığınızda bayi size insiyatifi müşteri lehine kullanarak yardımcı olmaya çalışıyor. Aksi durumda müşteri daha ucuz aldığını sanarak Internet üzerinden ürünü alıyor, Sonra kendine yakın a servisine , o servisin deposunda olan ürünü takmasını istiyor, bu durumda da servis kendi fiyat politikasıyla cevap verebiliyor. Aslında bana kalırsa durum bu. Bu nedenle biz internet satışından uzak durmanızı söylüyoruz. Çünkü bunun üzerine yetkili olmayan veya Sota Sota nın dediği gibi eski distiribütor ün elinde kalan ürünlere denk gelme olasılığınız artıyor. Son olarak açıkçası bu forumdaysanız bana yazın ben elimden geleni yaparım.

pisicomat Çevrimdışı

pisicomat 

Yeni Üye
3 Ağu 2021
31
40
Erinç Erinç hocam merhabalar. Sanırım Midea klimada yetkilisiniz? Midea Prime MA2-18NXD0-I 18000 BTU Inverter klima fiyatı nedir? İnternette 7300₺ (indirim kodu filan ayarlayıp daha ucuza maletme planım vardı) montaj hariç fiyat var. Montajla 8500 olmaz herhalde sizdeki kurulum dahil fiyat nedir? Konum Yalova Merkez

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Erinç Erinç hocam merhabalar. Sanırım Midea klimada yetkilisiniz? Midea Prime MA2-18NXD0-I 18000 BTU Inverter klima fiyatı nedir? İnternette 7300₺ (indirim kodu filan ayarlayıp daha ucuza maletme planım vardı) montaj hariç fiyat var. Montajla 8500 olmaz herhalde sizdeki kurulum dahil fiyat nedir? Konum Yalova Merkez
Resmi sitede ki montaj dahil fiyatlar üzerinden %15 forum indirimi sağlanıyor. Ben firmadan daha çok forumunda temsilcisi konumunda da sayılırım. erincmark@gmail.com a iletişim ve adres bilgilerinizi paylaşabilirseniz, ilgili arkadaşlara aktarıyor olacağım

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65

Normaldir borunun metresine 150 lira yazıyorlar, 5 metre bakır boru 750 lira eder zaten, kalan 250 tl de montaj.
Ben borular içinde anladım ilk önce ,ama sonra fark ettim ki bakır boru hariçmiş,ee,bakır pahalı zaten ,incecik elektrik kablosunda bile fark ediyor fiyatı AL olan 2 lira,CU olan 6 lira,normal o zaman 1000 tl olması :ok

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Merhaba

Altus dan Arçelik,Beko,LG aldığınız performans alamazsınız biraz sesli çalışır kışın sıksık defrosta düşer bilğiniz olsun.
Airfel Midea üretimidir sadece işini yapacan incik boncuk özelliği olmayan yalın cihazdır.
Viesmann kasa yapısına bakıldığında Gree üretimi gibi duruyor ama emin değilim. Haier-Gree ikilisini oldum olası beğenmem
Hitachi ülkemizde hak ettiği yere bulamayan üretici servis konusunda problem yaşama ihtimalin çok yüksek
LG F/P kralı
anlaşıldı üstad. hitachi konusunu deşelim biraz . izmir de nedir ne değildir, servis yapılanması nasıldır. lg cepte. teşekkürler

Rak_Benadam Çevrimdışı

Rak_Benadam 

Aktif Üye
2 Ağu 2021
223
34
Hocam size ya 18.000 BTU için montaj fiyatı verilmiş yada kullandıkları bakır borular altın kaplama galiba...

Birde bakır montaj kiti alacak arkadaşların letgoya bakmasını öneririm.

Vatandaş sıfır evine, sıfır klima alıyor, evde ankastre hat döşenmiş olduğu için sıfır aldığı klimanın 5 metre borusu boşa çıkıyor ve vatandaş letgodan satıyor.

Çok uygun fiyata satıyorlar, daha geçen gün bir ilan gördüm, 150 liraya 5 metre bakır boru izalasyonuyla beraber.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt