Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
E Çevrimdışı

erdoganaydin

Yeni Üye
28 May 2020
33
74
merhaba evimin aşağı yukarı krokisini çizdim 5000 tl ye kadar bütçem var. bina 3 senelik. dışta izalosyon var. solonum 24 metrekare. daire 85-90 metrakare kadar. güney cephe gündüz boyunca güneş alıyor. acaba hangi modele yönelmem lazım.

birde klima diye işaretlediğim yerde klima var. balkonda da yere dış ünitesi kruldu ama sorunlu bir klima. değiştirmek istiyorum. sevis ekski klimayı ücretsiz söker mi?

ev.jpg

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Merhaba

Altus dan Arçelik,Beko,LG aldığınız performans alamazsınız biraz sesli çalışır kışın sıksık defrosta düşer bilğiniz olsun.
Airfel Midea üretimidir sadece işini yapacan incik boncuk özelliği olmayan yalın cihazdır.
Viesmann kasa yapısına bakıldığında Gree üretimi gibi duruyor ama emin değilim. Haier-Gree ikilisini oldum olası beğenmem
Hitachi ülkemizde hak ettiği yere bulamayan üretici servis konusunda problem yaşama ihtimalin çok yüksek
LG F/P kralı
Merhaba üstad. LG için fiyat alabileceğim bir yer varmı. Bu hafta sonu kurdurmak istiyorum.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
merhaba evimin aşağı yukarı krokisini çizdim 5000 tl ye kadar bütçem var. bina 3 senelik. dışta izalosyon var. solonum 24 metrekare. daire 85-90 metrakare kadar. güney cephe gündüz boyunca güneş alıyor. acaba hangi modele yönelmem lazım.

birde klima diye işaretlediğim yerde klima var. balkonda da yere dış ünitesi kruldu ama sorunlu bir klima. değiştirmek istiyorum. sevis ekski klimayı ücretsiz söker mi?

ev.jpg
Klima konumunuz çok güzel. Yatak odasına da etkili olacaktır.

Eski klimayı sökmeye ücret talep edildiğine dair çok fazla gönderi okudum. İnternette videolar mevcut, yapabilirseniz kendiniz yapın. Veya satacaksanız ikinci elcilere onlar gelip alırlar.

18.000 BTU Airfel herhalde o fiyata alabileceğiniz en iyi seçenek. Ama eğer açıldığı an kısa sürede serinletsin gibi bir gayeniz yoksa 12.000 BTU uzun kullanımda yetecektir ve tüketim olarak da daha az yakacaktır diye düşünüyorum.

12.000 BTU olarak da Airfel LTXN35UB, LG Dual Eco, Midea Prime seçenekleri forumda en çok tecrübe ve kaynak bulabileceğiniz seçenekler.

Ben de Airfel 12.000 BTU LTXN35UB kullanıyorum Antalya iklimi ev 95 m2 yalıtımsız.

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Merhaba,

Viessmann 18 Btu 2050MDH1 Dynamic KLİMA hakkında görüşlerinizi rica ediyorum. ( Haier üretimi )

N Çevrimdışı

n1u_8

Yeni Üye
4 Ağu 2021
1
34
Merhaba,

Evden çalışmaya geçtikten sonra ve de bu sıcaklar ile artık bir klima alınması gerektiğine gerçekten ikna oldum. Adem Bey'in videosundan bu forumu keşfettim. İlk defa klima alacağım için tavsiyelerinize ve yönlendirmelerinize ihtiyacım var. Herkese şimdiden teşekkür ediyorum!

Aşağıdaki krokide paylaştığım 15m2 olan odada günümüzü geçiyoruz (2 kişi). Bu odanın balkonu (4-5m2 gibi) eski tip pvc çift kanat cam ile kapatılmış durumda. Odanın ışık alan cephesinde balkona girişte pvc bir kapı ve bir cam bulunuyor. Site yönetimimiz bina cephesine motor takılmasını yasakladı. Yani dış ünite balkonun içerisine takılacak, başka bir alternatifimiz bulunmuyor. 11.katta oturuyoruz ve üstümüz çatı. Binamız yalıtımlı, balkonun içinde de bir kat yalıtım daha var. Tesisat olmadığı için de odanın köşesinden balkona karot ile delik açılması gerekecekmiş (beton perde olduğu için). Bu iş için toplam bütçem 5-6 bin TL.

Sizlere düşüncelerim ile aklıma takılan sorularım,
  • Klasik olarak tabiki de hangi markayı ve modeli tercih etmeliyim? Mitsubishi Electric'in giriş modeline bile bu bütçe ile ulaşılamıyormuş. Açıkcası şaşkınlık içerisindeyim. Bu kadar pahalı bir dünyaya adım atacağımı düşünmüyordum.
  • Motorun balkona takılmasının yaşatacağı durumlar nedir? Çok fazla sese mi maruz kalacağız? Performans kaybı mı yaşatacak mı? Balkondaki hava sirkülasyonu kötü değil.
  • Ben odanın köşesinden balkona minumum boru hattı ile klimanın buraya takılmasının mantıken ideal olduğunu düşünüyorum. Sizce yer seçimim doğru mu?
  • Bunların dışında yapacağınız yorum ve görüşlerinize açığım.

ev-kroki.jpg

Teşekkürler!

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39

ev.jpg
Bütçenizi bir kuple belki aşar ama koşullarınız Adem abinin videolardakine benziyor gibi geldi ama yanılıyor olablirim. Midea için yardım ihtiyacınız olursa bana ulaşabilirsiniz. Videolarda herşey tün açıklığı ile mevcut. Saygılarımla

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Arkadaşlar İzmirde tanıdığınız güvenilir elektrikçi var mı? Salona takılacak klima için kablo çekecek şarlter koyacak toprak hattını ayarlayacak bir elektrikçi lazım.

B Çevrimdışı

Bykzlu

Yeni Üye
20 Tem 2021
39
Merhaba hemşehrim.
işin özü şu bilinen markalarda üst segment cihaz almayacaksınız
alt segmentinde okadar para bağlamak gereksiz.

Adamlar Shira serisinde bile GREE kompresör kullanıyor.
12lik cihazın fiyatı 10000tl

gelelim sizin eve tam sınırda
7/24 yada uzun süreli kullanım yapacaksanız 12lik yeterli olur.
lazım oldukça açar kapatırım derseniz
odanın soğuması zaman alır bu durumda 18lik daha doğru olur.

Arçelik ekolojik = LG dual eco
serilerine tercih edebilirsiniz lakin arçelik alüminyum montaj kiti kullanıyor.
LG bakır
bunuda göz önüne alın.

En güzel kombinasyon komple bakır olan sistemdir.
(evap,kondenser,montaj kiti)
Daikine twitterdan mesaj atmıştım bütün kompresörlerimiz kendi fabrikalarımızda üretiliyor başka yerden tedarik etmiyoruz diye cevap yazmışlardı ?

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,296
Arkadaşlar İzmirde tanıdığınız güvenilir elektrikçi var mı? Salona takılacak klima için kablo çekecek şarlter koyacak toprak hattını ayarlayacak bir elektrikçi lazım.
Merhaba hocam her hangi tanışıklığım yok ama evde elektrik işi olunca bu dükkanı arıyorum, sende ara bi konuş istersen, dükkanları Yeşilyurt'ta.

Kutay Elektrik

0232 261 22 32 - 0532 296 14 18

E Çevrimdışı

erdoganaydin

Yeni Üye
28 May 2020
33
74
Bütçenizi bir kuple belki aşar ama koşullarınız Adem abinin videolardakine benziyor gibi geldi ama yanılıyor olablirim. Midea için yardım ihtiyacınız olursa bana ulaşabilirsiniz. Videolarda herşey tün açıklığı ile mevcut. Saygılarımla
size nasıl ulaşabilirim. videoyu bulmaya çalışıyorum ama nerede henüz bulamadım. LG asında kafama takılan bir marka. Midea da güzel sanırım.

Rak_Benadam Çevrimdışı

Rak_Benadam 

Aktif Üye
2 Ağu 2021
223
34
Bir arkadaşım benim tavsiyem üzerine LG klima satın aldı, hatta siparişini bile ben geçtim.

Bugün klimayı kurmuş yetkili servis ve evden ayrılmış, sonrasında elektrikçi gelip elektrik bağlantısını yapmış ve bu klima çok yamuk, koku ve küf yapar su tahliye eğimi çok yamuk demiş.

Bende at bakayım bir fotoğrafına bakayım ne kadar yamuk, elektrikçi abartmıştır dedim, ve fotoğrafta görüldüğü üzere baya yamuk bir montaj olmuş.

Hiç canını sıkma böyle kullanmaya devam et, şu yaz sıcakları geçsin Ekim, Kasım aylarında yetkili servisi arar ve ücretsiz bir şekilde iç ünitenin montajı tekrar terazi ile düzeltilir sen kullanmaya devam et dedim.

Yetkili servis ücretsiz bir şekilde bu yamuk montajı düzeltir mi?
Yoksa ücret talep ederim?

IMG_20210804_160328.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt