Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43

Hocam faz ve nötr bağlarım klimaya. Servis kabloları bağladı ben onları yerinden çıkarıp çekilecek olan 3x2.5 tek damar kabloya çevireceğim. Ancak salonda toprak hattı olmadığı için işe girişemiyorum. İnternette çok fazla video var toprak hattı nasıl çekilir diye ancak bu işi bilen bir ustanın yapması daha doğru olur diye düşünüyorum. Çünkü toprak hattı kazık çakma kül dökme tuz dökme gibi adımlardan sonra topraklama ölçü aletiyle falan ölçülmesi lazım.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,505
Hocam faz ve nötr bağlarım klimaya. Servis kabloları bağladı ben onları yerinden çıkarıp çekilecek olan 3x2.5 tek damar kabloya çevireceğim. Ancak salonda toprak hattı olmadığı için işe girişemiyorum. İnternette çok fazla video var toprak hattı nasıl çekilir diye ancak bu işi bilen bir ustanın yapması daha doğru olur diye düşünüyorum. Çünkü toprak hattı kazık çakma kül dökme tuz dökme gibi adımlardan sonra topraklama ölçü aletiyle falan ölçülmesi lazım.
Ev müstakil değilse oldukça külfetli olur. Bunun yerine Sıfırlama yapabilirsin (Nötrü toprak olarak kullanma)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Servis nasıl bağladı peki,yani toprağı nereye bağladı :alala

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Evde hiç mi toprak hattı yok ? ,kaçıncı kattasın ?
Toprak sadece mutfak ve banyoda var. Salonda yok onuda geçtim salonda buata kadar 2.5 luk kablo buattan prize 1.5 luk kablo koyulmuş. Bizde elektrikli ısıtıcının fişi neden ısınıyor diyorduk. Yukarıda önderilen elektrikçi geldi baktı sigortadan önce bir ara var orada sağlam bir toprak buldu klimanın sigortası evin sigortalarıyla aynı yerde olacak. Topragida o aradan alıp faz ve nötr ile birlikte dış üniteye taşıyacak.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Toprak sadece mutfak ve banyoda var. Salonda yok onuda geçtim salonda buata kadar 2.5 luk kablo buattan prize 1.5 luk kablo koyulmuş. Bizde elektrikli ısıtıcının fişi neden ısınıyor diyorduk. Yukarıda önderilen elektrikçi geldi baktı sigortadan önce bir ara var orada sağlam bir toprak buldu klimanın sigortası evin sigortalarıyla aynı yerde olacak. Topragida o aradan alıp faz ve nötr ile birlikte dış üniteye taşıyacak.
Aaaa,iyi ,oldu o zaman :)
Ben kaçırdım sanırım mevzuyu iyice ,geriden geliyorum desene :kiskis

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Bir arkadaşım benim tavsiyem üzerine LG klima satın aldı, hatta siparişini bile ben geçtim.

Bugün klimayı kurmuş yetkili servis ve evden ayrılmış, sonrasında elektrikçi gelip elektrik bağlantısını yapmış ve bu klima çok yamuk, koku ve küf yapar su tahliye eğimi çok yamuk demiş.

Bende at bakayım bir fotoğrafına bakayım ne kadar yamuk, elektrikçi abartmıştır dedim, ve fotoğrafta görüldüğü üzere baya yamuk bir montaj olmuş.

Hiç canını sıkma böyle kullanmaya devam et, şu yaz sıcakları geçsin Ekim, Kasım aylarında yetkili servisi arar ve ücretsiz bir şekilde iç ünitenin montajı tekrar terazi ile düzeltilir sen kullanmaya devam et dedim.

Yetkili servis ücretsiz bir şekilde bu yamuk montajı düzeltir mi?
Yoksa ücret talep ederim?

IMG_20210804_160328.jpg
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir arkadaşım benim tavsiyem üzerine LG klima satın aldı, hatta siparişini bile ben geçtim.

Bugün klimayı kurmuş yetkili servis ve evden ayrılmış, sonrasında elektrikçi gelip elektrik bağlantısını yapmış ve bu klima çok yamuk, koku ve küf yapar su tahliye eğimi çok yamuk demiş.

Bende at bakayım bir fotoğrafına bakayım ne kadar yamuk, elektrikçi abartmıştır dedim, ve fotoğrafta görüldüğü üzere baya yamuk bir montaj olmuş.

Hiç canını sıkma böyle kullanmaya devam et, şu yaz sıcakları geçsin Ekim, Kasım aylarında yetkili servisi arar ve ücretsiz bir şekilde iç ünitenin montajı tekrar terazi ile düzeltilir sen kullanmaya devam et dedim.

Yetkili servis ücretsiz bir şekilde bu yamuk montajı düzeltir mi?
Yoksa ücret talep ederim?

IMG_20210804_160328.jpg
Servisler klima montajında genelde su terazisi ile düzeltme yaparak montaj yaparlar. Tavan eğimi sizi yanıltmış olmasın. Ama bana göre su tahliye hortumuna biraz daha eğim verilebilirse iyi olur. Ve bu iş için neden bekleniliyor. yarım saatlik iş. Gördükçe canı sıkılır adamın. :)

Golge46 Çevrimdışı

Golge46 

Aktif Üye
6 Ağu 2021
128
35
Vallahi benim eve gelen Mideacı çocuklar yaptılar, hem de benim ben olduğumu ve başlarına ne geleceğini bilmeden montaja gelirken motorlarını yanlarında getirmişlerdi.

Yanlış bilmiyorsam bu tartışma genelde tenekevari üreticilerde çok oluyor mesela bir Daıkın servisin, ME nin, MHE nin Panasonic servisinin vs vakum yapmadığına dair bizim forumda veya başka yerlerde bir söylem gördünüz duydunuz mu ?

:alala
Adem abi YouTube den geldim bende forumumuza insanlara yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim bende iklimsadan sigma klima aldım vakum işini bilmediğim için klimayı almadan araştırmadım da neyse aldık gelip kurdular vakum yapmadılar 26 temmuzda alındı klima sizin video yu görünce şikayet yazdım şikayet var a sonra beni aradılar vs derken servis geldi gazı boşalttı vakumladi geri gitti ama içim rahat değil servisi arayıp değişim talep edecem yoksa tüketici hakları na başvuru yapacam bu konuda onerebileceginiz bir şey varmıdır nasıl hakkımı ararım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt