hocam zaten onlara para yetse hemen alacak ekonomi çok eyi olduğu için klima fiyatları her şeyde olduğu gibi aşırı şirilmiş oldu bu nedenle o marklara para yetmiyor gene lg kaldı galiba arkadaş.
kardeşcağızım o arkadaşına, forumda fatih diye birisi var şöyle yazdı deyiver
2005 yılından beri evimde klima kullanıyorum, ve hepsi farklı marka, evime en son aldığım 5. klima lg dual serisi, şuan 3 klimam var evde, birisi lg, birisi midea üretimi diğeride aux üretimi. Gree üretimi cihazımda vardı evde sattım evvel sene.
iş yerimde samsung ar serisi, regal, ve arçelik var bu klimalarıda 4 yıldır kullanıyor ve yaz kış gözlemliyorum.
Şansıma askerde de klimalı koğuşlardaydım midea üretimi airfel cihaz vardı koğuşta, yazıcıydım ve yazıhanede de farklı bir cihaz vardı vs. vs. uzatmayayım.
Komşuda daiseki var detaylıca inceledim (buradaki üstadlar kadar olmasada)
Alt komşuda midea blanc var (traktör) birazcık o cihazıda inceledim.
Bu yazdıklarımdan klimaya meraklı biri olduğumu anlamışsındır, meraklıyım sürekli watmetre ile ölçümler, birbiriyle kıyaslarım cihazları, defrosta girme sıklıklarına bakarım, vs. vs. işte elimden geldikçe gözlemlerim.
Nazilli de yaşıyorum nazilli ve izmir'in hava şartları aynı sayılır hatta nazilli daha zorlu hava şartlarına sahip, yukarıda yazdığım gibi bir çok klimayı amatörce inceledim ve arkadaşına tavsiyem lg dual serisi cihazı alıp güle güle kullansın pişman olmayacağına eminim.
giriş seviyesi cihazdan beklenmeyecek kadar başarılı ve performanslı, üstelikte az tüketime sahip bir cihazdır dual serisi.
adem abinin çok beğendiği ve tüketimim verilerine şaşırdığı midea var ya, lg 3 yıl önce dual serisiyle yapmış zaten.
dual serisi soğutmada 60 waatlara kadar düşüyor, stabil olarakda 100-110-120 watlarda çalışıyor.