2018 yılından beri lg dual eco 18000 btu kullanıyorum memnunum, bende almadan önce fiyat araştırması yapınca arçelik ve beko lg den pahalıydı, o yüzden lg tercih ettim ancak altus lg'den daha ucuzdu fakat altus'un kumandasını görünce bazı özelliklerin kısıtlı olduğunu düşünüp vazgeçip almadım aradaki 400 lira farkı verdim. İlaveten arçelik üretimi olan demirdöküm kion klimaların da kumandası altuslar gibi kırpılmış türden.herkese merhabalar,
klima araştırma safhasındayım.
salon+açık koridor toplam 26m2. araştırdığım kadarıyla 18000 btu klima yeterli görünüyor. orta segmentte klima olarak lg ye güveniyorum genel olarak. beko ve arçelik te sanırım aynı altyapıyı kullanıyor. peki altus bunlardan nasibini alıyor mu acaba? yani genel ürün kalitesi bunlarla aynı mıdır? çünkü bildiğim kadarıyla çoğu beyaz eşyada tek farkı markası. sadece soğutma amaçlı kullanılacak. bir de bir şey daha sormak isterim; aşağıda kabaca çizdiğim şekilde klimayı montaj yapmak ve oklar yönünde üfleme yapmasını planlıyorum, ancak koridor arkasında kalacak. soğutma veriminde kayıp oluşturur mu acaba?
düzenleme: şimdi adem üstadın klima marka yorumu konusunu okudum, tamamen yanlış biliyormuşum demek ki. yine de tavsiyelerinizi bekliyorum lütfen.
orta seviye uygun fiyatlı ve tasarruf ve sessizlik özellği öncelikli hangi cihaz önerilir? diğer janjanlı özellikleri hiç aramıyorum.
teşekkür