Kardeşim Selamlar;
Seni gördüğüme çok sevindim inan
Slack için beni mazur gör zira inan günün 24 saatine 2 saat ilave etmek ister durumdayım, fakat sözüm söz mutlaka ilk fırsatta uğrayıp tüm arkadaşlara bir merhaba diyeceğim.
Ben gelene kadar sen selamlarımı iletirsin sana zahmet.
Gelelim klima işine.
Öncelikle benim en karşı olduğum konulardan birisi, sanki var mış gibi olan ama olmayan özellikler ve basit bir ilave ile yüzlerce TL fark alınarak satılan ürünler. Bu bağlamda polen filtreli adı altında ancak normallere nazaran 200 300tl fark ile daha yüksek fiyata satılan klimalar yerine standart bir klimaya 3M polen filtre ilavesi her zaman daha makbul bir tercih olur.
Şu linkte göreceğin ürün ile klimalara takılı satılan ancak bunun yarısı kadar ebatlarda olan filtre arasında özellik anlamında hiç fark olmamakla birlikte, yarısı kadar olmasına rağmen 5 10 katı fiyatla satılması gibi bir farkı var maalesef.
Orijinal Polen filtreli klima da olsa yine 2 3 ay içerisinde değiştirmek zorunda olduğunuzu da unutmamanız gerekir
Bu koşullarda orijinal adı altında her seferinde yetkili servise 150 ile 300tl arasında polen filtre bedeli ödemek yerine, koçtaş veya türevlerinden 3M polen filtresini (içinde 2 tane var) 39tl ye her ay değiştirmek dahi daha az maliyetli olacaktır
Klima tercihine gelirsek.
Bu gün istisnai 1 2 üretim dışında her klima artık gerçekten çok sessiz.
Yalnız şu konuda anlaşalım.
Sessizlik demek, daha düşük devir ile dönen fan motoru, daha az dönen cross fan ve doğal olarak daha az hava debisi anlamına gelir.
Eğer evde veya klimanın olduğu ortamda ısı yükü fazla ise, izolasyon zayıf ise, güneş oranı yüksek ise bu size negatif dönüş anlamı taşıyacaktır zira sessizlik anlamında minimal döngüde olan klimanın soğutma yeteneği, sıcaklık baskın geldiğinden dolayı yetersiz kalacaktır.
Size bu konuda tavsiyem şu olur. Standart 3 kademeli fana sahip klimalar yerine, ultra sessiz özelliği olan ve otomatik + turbo dahil toplamda 7 fan seçeneği bulunan üretimler size yüksek avantaj sağlayacaktır.
Burada şu taktiği oynarsınız ki özellikle yatak odası klimam da bu tekniği hep kullanırım.
Önce yüksek fan devrinde odayı istenen ısı değerine getirip, daha sonra sessiz mod veya 2 inci kademe fan devrine alarak hem verin alabiliriz hem de sessizliği sağlayabilirsiniz.
Ben 36 desibele kadar sessiz ortamları yakalayabildim mesela klimalı ortamda
Bu veriler ışığında düşüncelerini yazarsan seve seve sohbete devam ederim.
Telefondan bu kadar yazabildim. Yarın ofisten çok daha detaylı cebap yazarım, fırsat bulursam Slack üzerinden de yazarım ?