Öncelikle herkese merhabalar,
Youtube üzerinde dolaşırken bir video üzerinden hasbelkader siteyi keşfettim.
Klima alma arifesindeyim ben de müsade olursa sizlere danışmak isterim bende.
İkamet İçel'de arakat 12 ve 13,5 m2 ( +-0,5) olan iki oda için klima araştırması yapıyorum bir süredir. Aklımdaki modeller etap etap,özellikle yeni seri R32'ler için;
1- Sigma Comfort , Baymak Elegant Prime, DD A5 ve Vai8
DD A5'i inceleme şansım oldu kronik bir sıkıntısı mevcut mudur bilemem ancak, iç ünite şekil şemal plastik ve çalışırken beklediğimden sessiz olmasıyla beğenimi kazanmadı desem yalan olur arkadaşlar, dış üniteyi bilemeyeceğim tabi. Sanırım bu Comfort ve A5 birbirinni eş değeri ikisi de Gree üretimi.
Baymak'ı çalışırken hiç göremedim, AUX üretimi olması artı mıdır eksi midir, mallarının arkasında dururlar mı bilemeden Baymak'la ilgili sorun yaşayanlarda mevcut, yaşamayanlarda. Aralarında en uygun fiyat Baymak'da bu arada, Baymak bayileri daha bonkor bu konuda. Vai8 için ise sadece fiyat aldım makina hakkında hiçbir fikrim yok.
2-Sigma Plus ve DD A5 Perfo.
Biraz daha çıkıp daha verimli birşey alınabilir mantığıyla bunlar var arkadaşlar siz tecrübeli arkadaşların daha iyi bildiği üzere, bu SEER ve SCOP çıktı mertlik bozuldu, hangi şartlar altında nasıl test edildikleriyle nasıl bu sonuca ulaştıkları ile ilgili de bir döküman yayınlasalar keşke AB ülkelerinde mecburi oldukları gibi. Hadi bizde bunu yayınlamasalar da AB Enerji Etiketi üzerinde oynama yapacak kadar yürekli olduklarını sanmıyorum. Etiketler üzerinden konuşunca gerçekten çok verimli gözüküyor bu iki cihaz. - Sigma Plus ve A5 Performans'da aynı cihazlar diyorlar ( tamam aynı segmentte aynı cihazlar mı

) kagıt üstündeki veriler farklı her ikisi içinde, dış ünite görünümü benzer, iç ünite şekli şemalı farklı olsada kumandaları bile aynı bu iki cihazın bu arada. Bu konuda ve bu segment için görüşünüz nedir acaba.
3 - Gözü kararttım, bir kere alıp düzgün birşey alıp aklıma bakmayayım etabı bu da.
ME Enviro ve Daikin Shira Eco. (Pluslar almış başını gitmiş.)
Daikin bayileri yine fiyatta oynama yapıyor ama ME bayilerinin canı sıkılmış toplanıp hep beraber yemin etmişler liste fiyatı vermeye. İki cihazı kıyaslayınca verilerde MSZ-AP önde gözüküyor, liste fiyatları ortalama aynı. Shira Eco'nun kağıt üstü değerleri ME kadar iyi değil, R32 kullanmaması da dezavantaj gibi gözüksede iki gaz arasında çevrecilik ve fiyat dışında fark açıklayabilen yok niyeyse. Sonuçta Shira Eco'da üzmez diye düşünüyorum ama, kısadan hisse sizin fikirlerinizce aradaki fiyat farkına değer mi sayın arkadaşlar. İlk Etaptaki klimalara göre 2 kat, ikinci etaptakilere göre 1.5 kat pahalı bu cihazlar. Tanıyıp bildiğiniz ME bayi varsa bir de onlardan fiyat alayım arkadaşlar.
Biraz uzun olmuş, buraya kadar vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Bunlar haricindeki cihaz önerilerine de açığım bu kademeye bi tık yaklaşabilen aklımda Beko -prosmart öncelikli-/Arçelik serisi var. Ancak teknik bilgi ve üretim bilgisi eksikliğinden yukarıdakiler kadar rekabetçi değiller şu aşamada gözümde.
Bu konudaki görüş ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar,
Teşekkür ederim iyi günler.