Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
D Çevrimdışı

dodoo

Aktif Üye
17 Haz 2019
52
32
Bu klimalarda ek garanti markaya göre mi değişiyor, servisi arayıp bilgi almamız lazım sanırım değil mi ?

Lg dual plus siparişi vermek üzereyim de aklıma takıldı :)

Y Çevrimdışı

yatirimfikirleri

Yeni Üye
4 Tem 2019
1
33
Bim'e Vestel Flora Doğa A++ 9000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima
klima gelmişti 1500 TL uygun bence kaçırılmaması gereken bir klima
Çatı Güneş Enerjisi

Moderatör tarafında düzenlendi:
A Çevrimdışı

asaletli

Yeni Üye
4 Tem 2019
1
39
Hocam ben klima husunda cahil bir adamım 2 yaşındaki kızım sıcaktan çok rahatsız
Bime gelen
Seg inverter 12000 klimayı Adem bey tavsiye ediyor 2300tl
Bir de
Medi markta gelen
Fujiplus Ito 12000 inverter
2400 tl
Acilinden ikisini kıyaslayıp şunu al diyecek bilir kişiler varsa yürekten teşekkürler...

E Çevrimdışı

erhankilic0660

Yeni Üye
23 Haz 2019
29
32
Seg mi Vestel mi konuşmalarından sonra Az önce Vestel bayiden 2750 taksitli fiyatıyla 3yıl iç ünite 10yıl dış ünite garantili flora doğa serisi 12btu klima aldım , bir önceki flora serisine göre seer oranı 6.1 den 6,5 e yükseltilmiş kullandıkça izlenimleri paylaşırım , ilgi alakaya teşekkür ederim

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,860
Seg mi Vestel mi konuşmalarından sonra Az önce Vestel bayiden 2750 taksitli fiyatıyla 3yıl iç ünite 10yıl dış ünite garantili flora doğa serisi 12btu klima aldım , bir önceki flora serisine göre seer oranı 6.1 den 6,5 e yükseltilmiş kullandıkça izlenimleri paylaşırım , ilgi alakaya teşekkür ederim
Hayirli olsum hocam.
seg konusuna Adem Helvacı Ado daha hakim
benim elimde urunun datası namina hicbirsey yok.

Internetten 2500tl civarina alabilirdiniz.

T Çevrimdışı

turna

Yeni Üye
5 Tem 2019
3
34
Öncelikle herkese merhabalar,

Youtube üzerinde dolaşırken bir video üzerinden hasbelkader siteyi keşfettim.
Klima alma arifesindeyim ben de müsade olursa sizlere danışmak isterim bende.
İkamet İçel'de arakat 12 ve 13,5 m2 ( +-0,5) olan iki oda için klima araştırması yapıyorum bir süredir. Aklımdaki modeller etap etap,özellikle yeni seri R32'ler için;

1- Sigma Comfort , Baymak Elegant Prime, DD A5 ve Vai8

DD A5'i inceleme şansım oldu kronik bir sıkıntısı mevcut mudur bilemem ancak, iç ünite şekil şemal plastik ve çalışırken beklediğimden sessiz olmasıyla beğenimi kazanmadı desem yalan olur arkadaşlar, dış üniteyi bilemeyeceğim tabi. Sanırım bu Comfort ve A5 birbirinni eş değeri ikisi de Gree üretimi.
Baymak'ı çalışırken hiç göremedim, AUX üretimi olması artı mıdır eksi midir, mallarının arkasında dururlar mı bilemeden Baymak'la ilgili sorun yaşayanlarda mevcut, yaşamayanlarda. Aralarında en uygun fiyat Baymak'da bu arada, Baymak bayileri daha bonkor bu konuda. Vai8 için ise sadece fiyat aldım makina hakkında hiçbir fikrim yok.

2-Sigma Plus ve DD A5 Perfo.

Biraz daha çıkıp daha verimli birşey alınabilir mantığıyla bunlar var arkadaşlar siz tecrübeli arkadaşların daha iyi bildiği üzere, bu SEER ve SCOP çıktı mertlik bozuldu, hangi şartlar altında nasıl test edildikleriyle nasıl bu sonuca ulaştıkları ile ilgili de bir döküman yayınlasalar keşke AB ülkelerinde mecburi oldukları gibi. Hadi bizde bunu yayınlamasalar da AB Enerji Etiketi üzerinde oynama yapacak kadar yürekli olduklarını sanmıyorum. Etiketler üzerinden konuşunca gerçekten çok verimli gözüküyor bu iki cihaz. - Sigma Plus ve A5 Performans'da aynı cihazlar diyorlar ( tamam aynı segmentte aynı cihazlar mı :) ) kagıt üstündeki veriler farklı her ikisi içinde, dış ünite görünümü benzer, iç ünite şekli şemalı farklı olsada kumandaları bile aynı bu iki cihazın bu arada. Bu konuda ve bu segment için görüşünüz nedir acaba.

3 - Gözü kararttım, bir kere alıp düzgün birşey alıp aklıma bakmayayım etabı bu da.
ME Enviro ve Daikin Shira Eco. (Pluslar almış başını gitmiş.)

Daikin bayileri yine fiyatta oynama yapıyor ama ME bayilerinin canı sıkılmış toplanıp hep beraber yemin etmişler liste fiyatı vermeye. İki cihazı kıyaslayınca verilerde MSZ-AP önde gözüküyor, liste fiyatları ortalama aynı. Shira Eco'nun kağıt üstü değerleri ME kadar iyi değil, R32 kullanmaması da dezavantaj gibi gözüksede iki gaz arasında çevrecilik ve fiyat dışında fark açıklayabilen yok niyeyse. Sonuçta Shira Eco'da üzmez diye düşünüyorum ama, kısadan hisse sizin fikirlerinizce aradaki fiyat farkına değer mi sayın arkadaşlar. İlk Etaptaki klimalara göre 2 kat, ikinci etaptakilere göre 1.5 kat pahalı bu cihazlar. Tanıyıp bildiğiniz ME bayi varsa bir de onlardan fiyat alayım arkadaşlar.

Biraz uzun olmuş, buraya kadar vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Bunlar haricindeki cihaz önerilerine de açığım bu kademeye bi tık yaklaşabilen aklımda Beko -prosmart öncelikli-/Arçelik serisi var. Ancak teknik bilgi ve üretim bilgisi eksikliğinden yukarıdakiler kadar rekabetçi değiller şu aşamada gözümde.
Bu konudaki görüş ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar,
Teşekkür ederim iyi günler.

J Çevrimdışı

Jlozde

Yeni Üye
5 Tem 2019
3
37
Adem Helvacı Ado Adem hocam selamlar. Slackde göremiyoruz sizi, artık uğramıyorsunuz. Sizin tavsiyenize ihtiyacım var yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum, engin bilgilerinizi lütfen esirgemeyin.

Eşimde polen alerjisi var. Yaz döneminde biraz sıkıntı yaşıyoruz. Bu nedenle bir klima alsam, polenleri bir mijtar filtreler mi acaba diye düşünüyorum. Kullanım yerimiz evimizin salonu olacak. Salonumuzda kapı yok, 27-28m2 civarıdır sanırım salon. Sessiz çalışması bizim için önemli. Gürültüden şikayet etmek istemeyiz. Önerileriniz ne olur acaba.

GG'de indirim de varken hazır alayım diyorum.

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
793
9.000 btu m.e legandra 8.750 TL olmuş.
Kalite klima alacaklar listesine Hitachi yide ekleyebilir.
9.000 btu hitachi 5.000 TL.

M Çevrimdışı

mecanıc

Yeni Üye
29 Haz 2019
7
53
Öncelikle herkese merhabalar,

Youtube üzerinde dolaşırken bir video üzerinden hasbelkader siteyi keşfettim.
Klima alma arifesindeyim ben de müsade olursa sizlere danışmak isterim bende.
İkamet İçel'de arakat 12 ve 13,5 m2 ( +-0,5) olan iki oda için klima araştırması yapıyorum bir süredir. Aklımdaki modeller etap etap,özellikle yeni seri R32'ler için;

1- Sigma Comfort , Baymak Elegant Prime, DD A5 ve Vai8

DD A5'i inceleme şansım oldu kronik bir sıkıntısı mevcut mudur bilemem ancak, iç ünite şekil şemal plastik ve çalışırken beklediğimden sessiz olmasıyla beğenimi kazanmadı desem yalan olur arkadaşlar, dış üniteyi bilemeyeceğim tabi. Sanırım bu Comfort ve A5 birbirinni eş değeri ikisi de Gree üretimi.
Baymak'ı çalışırken hiç göremedim, AUX üretimi olması artı mıdır eksi midir, mallarının arkasında dururlar mı bilemeden Baymak'la ilgili sorun yaşayanlarda mevcut, yaşamayanlarda. Aralarında en uygun fiyat Baymak'da bu arada, Baymak bayileri daha bonkor bu konuda. Vai8 için ise sadece fiyat aldım makina hakkında hiçbir fikrim yok.

2-Sigma Plus ve DD A5 Perfo.

Biraz daha çıkıp daha verimli birşey alınabilir mantığıyla bunlar var arkadaşlar siz tecrübeli arkadaşların daha iyi bildiği üzere, bu SEER ve SCOP çıktı mertlik bozuldu, hangi şartlar altında nasıl test edildikleriyle nasıl bu sonuca ulaştıkları ile ilgili de bir döküman yayınlasalar keşke AB ülkelerinde mecburi oldukları gibi. Hadi bizde bunu yayınlamasalar da AB Enerji Etiketi üzerinde oynama yapacak kadar yürekli olduklarını sanmıyorum. Etiketler üzerinden konuşunca gerçekten çok verimli gözüküyor bu iki cihaz. - Sigma Plus ve A5 Performans'da aynı cihazlar diyorlar ( tamam aynı segmentte aynı cihazlar mı :) ) kagıt üstündeki veriler farklı her ikisi içinde, dış ünite görünümü benzer, iç ünite şekli şemalı farklı olsada kumandaları bile aynı bu iki cihazın bu arada. Bu konuda ve bu segment için görüşünüz nedir acaba.

3 - Gözü kararttım, bir kere alıp düzgün birşey alıp aklıma bakmayayım etabı bu da.
ME Enviro ve Daikin Shira Eco. (Pluslar almış başını gitmiş.)

Daikin bayileri yine fiyatta oynama yapıyor ama ME bayilerinin canı sıkılmış toplanıp hep beraber yemin etmişler liste fiyatı vermeye. İki cihazı kıyaslayınca verilerde MSZ-AP önde gözüküyor, liste fiyatları ortalama aynı. Shira Eco'nun kağıt üstü değerleri ME kadar iyi değil, R32 kullanmaması da dezavantaj gibi gözüksede iki gaz arasında çevrecilik ve fiyat dışında fark açıklayabilen yok niyeyse. Sonuçta Shira Eco'da üzmez diye düşünüyorum ama, kısadan hisse sizin fikirlerinizce aradaki fiyat farkına değer mi sayın arkadaşlar. İlk Etaptaki klimalara göre 2 kat, ikinci etaptakilere göre 1.5 kat pahalı bu cihazlar. Tanıyıp bildiğiniz ME bayi varsa bir de onlardan fiyat alayım arkadaşlar.

Biraz uzun olmuş, buraya kadar vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Bunlar haricindeki cihaz önerilerine de açığım bu kademeye bi tık yaklaşabilen aklımda Beko -prosmart öncelikli-/Arçelik serisi var. Ancak teknik bilgi ve üretim bilgisi eksikliğinden yukarıdakiler kadar rekabetçi değiller şu aşamada gözümde.
Bu konudaki görüş ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar,
Teşekkür ederim iyi günler.
Öncelikle klima uzmanı değilim. Onu belirteyim. Ama kullanıcı olarak görüşlerimi paylaşmak istedim. Bu çarşamba günü Daikin Eco aldım. Ve montajı yapıldı. 2 yıl evvel salonum için Shira plus modelini almıştım. Çok memnun olduğumdan bütçemi zorlayarak oda için Daikin Eco modelini aldım. ME araştırmasıda yaptım. SF modelleri uretimden kalmış. Tabi R32 gazlı AP modelleri yerine gelmiş. 9 luk cihazlar için 4950 tl fiyat verdiler. Ve dediğiniz gibi fiyatta oynama yapmıyorlar. Hem fiyat açısından hemde garantinin 6 yıl olmasından Daikin kararı verdim. Salonda kullandığım Shira plus ile bu ay 158 tl. elektrik faturası geldi. Günde 12- 16 saat arası bir kullanımım var. Şofben elektrikli bende. Memnunum. Paylaşmak istedim.

T Çevrimdışı

turna

Yeni Üye
5 Tem 2019
3
34
Öncelikle klima uzmanı değilim. Onu belirteyim. Ama kullanıcı olarak görüşlerimi paylaşmak istedim. Bu çarşamba günü Daikin Eco aldım. Ve montajı yapıldı. 2 yıl evvel salonum için Shira plus modelini almıştım. Çok memnun olduğumdan bütçemi zorlayarak oda için Daikin Eco modelini aldım. ME araştırmasıda yaptım. SF modelleri uretimden kalmış. Tabi R32 gazlı AP modelleri yerine gelmiş. 9 luk cihazlar için 4950 tl fiyat verdiler. Ve dediğiniz gibi fiyatta oynama yapmıyorlar. Hem fiyat açısından hemde garantinin 6 yıl olmasından Daikin kararı verdim. Salonda kullandığım Shira plus ile bu ay 158 tl. elektrik faturası geldi. Günde 12- 16 saat arası bir kullanımım var. Şofben elektrikli bende. Memnunum. Paylaşmak istedim.

Hocam hayırlı olsun, Daikin FTXP25L / M (farkları nedir bilmiyorum ama), çok güzel makinalar. Liste fiyatı Envirolar ile aynı ancak Daikin bayileri daha cömert fiyat konusunda, sizin için ne fiyat verdiler yeni M serisi eco'lar için. ME'ye gelince onlar işin şov kısmında hiç hikaye anlatmasınlar. Kağıt verilerinde Enviro bir tık daha üstün gözükmekte ama pratikte farkını bile anlamak güç olacaktır. Enviro için COP/EER: 4,1/4.17 SCOP/SEER: 4.8/8.6 Enerji Tük (Soğ/Ist): 101 / 698 kWh. Yeni Shira Eco için COP/EER: 4,36/3.83 , SCOP/SEER: 4,61/6,92 , Enerji Tük (Soğ/Ist): 127 / 728 kWh.

Eğer bayiler bu iki klima arasında 100-200 (max) oynama varsa tercih ME'den yana olabilir ama fazlası varsa parayı onlar vermiyor tabi Daikin alıp kafa rahat hareket etmek mantıklı. Tekrardan hayırlı olsun hocam.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Ado Adem hocam selamlar. Slackde göremiyoruz sizi, artık uğramıyorsunuz. Sizin tavsiyenize ihtiyacım var yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum, engin bilgilerinizi lütfen esirgemeyin.

Eşimde polen alerjisi var. Yaz döneminde biraz sıkıntı yaşıyoruz. Bu nedenle bir klima alsam, polenleri bir mijtar filtreler mi acaba diye düşünüyorum. Kullanım yerimiz evimizin salonu olacak. Salonumuzda kapı yok, 27-28m2 civarıdır sanırım salon. Sessiz çalışması bizim için önemli. Gürültüden şikayet etmek istemeyiz. Önerileriniz ne olur acaba.

GG'de indirim de varken hazır alayım diyorum.
Kardeşim Selamlar;

Seni gördüğüme çok sevindim inan :)

Slack için beni mazur gör zira inan günün 24 saatine 2 saat ilave etmek ister durumdayım, fakat sözüm söz mutlaka ilk fırsatta uğrayıp tüm arkadaşlara bir merhaba diyeceğim.

Ben gelene kadar sen selamlarımı iletirsin sana zahmet. :ok

Gelelim klima işine.

Öncelikle benim en karşı olduğum konulardan birisi, sanki var mış gibi olan ama olmayan özellikler ve basit bir ilave ile yüzlerce TL fark alınarak satılan ürünler. Bu bağlamda polen filtreli adı altında ancak normallere nazaran 200 300tl fark ile daha yüksek fiyata satılan klimalar yerine standart bir klimaya 3M polen filtre ilavesi her zaman daha makbul bir tercih olur.

Şu linkte göreceğin ürün ile klimalara takılı satılan ancak bunun yarısı kadar ebatlarda olan filtre arasında özellik anlamında hiç fark olmamakla birlikte, yarısı kadar olmasına rağmen 5 10 katı fiyatla satılması gibi bir farkı var maalesef.

Orijinal Polen filtreli klima da olsa yine 2 3 ay içerisinde değiştirmek zorunda olduğunuzu da unutmamanız gerekir :)

Bu koşullarda orijinal adı altında her seferinde yetkili servise 150 ile 300tl arasında polen filtre bedeli ödemek yerine, koçtaş veya türevlerinden 3M polen filtresini (içinde 2 tane var) 39tl ye her ay değiştirmek dahi daha az maliyetli olacaktır :)

Klima tercihine gelirsek.

Bu gün istisnai 1 2 üretim dışında her klima artık gerçekten çok sessiz.

Yalnız şu konuda anlaşalım.

Sessizlik demek, daha düşük devir ile dönen fan motoru, daha az dönen cross fan ve doğal olarak daha az hava debisi anlamına gelir.

Eğer evde veya klimanın olduğu ortamda ısı yükü fazla ise, izolasyon zayıf ise, güneş oranı yüksek ise bu size negatif dönüş anlamı taşıyacaktır zira sessizlik anlamında minimal döngüde olan klimanın soğutma yeteneği, sıcaklık baskın geldiğinden dolayı yetersiz kalacaktır.

Size bu konuda tavsiyem şu olur. Standart 3 kademeli fana sahip klimalar yerine, ultra sessiz özelliği olan ve otomatik + turbo dahil toplamda 7 fan seçeneği bulunan üretimler size yüksek avantaj sağlayacaktır.

Burada şu taktiği oynarsınız ki özellikle yatak odası klimam da bu tekniği hep kullanırım.

Önce yüksek fan devrinde odayı istenen ısı değerine getirip, daha sonra sessiz mod veya 2 inci kademe fan devrine alarak hem verin alabiliriz hem de sessizliği sağlayabilirsiniz.

Ben 36 desibele kadar sessiz ortamları yakalayabildim mesela klimalı ortamda :)

Bu veriler ışığında düşüncelerini yazarsan seve seve sohbete devam ederim.

Telefondan bu kadar yazabildim. Yarın ofisten çok daha detaylı cebap yazarım, fırsat bulursam Slack üzerinden de yazarım ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt