adriano123' Alıntı:9köy' Alıntı:rica ederim
hocam arkadaşımız aynı kaliteye benzer ürünlerle kafanız karıştırşıyor demek istemiş size benim dediğim gibi. =)
m. heavy ürünün zjx yeni adıyla zmx serisini alabilrsiniz ama plastik kalitesi yine iyi değildir kart problemlerini üst serilerdede duyuyoruz bilginiz olsun.
kardeşim salona 12 değil 9 taktırsanız bile olur kapınız kapadıktan sonra ama siz 12 lik taktırın yatak odanıznda batı tarafına 9luk taktırın kapıdan çıkarak coukların odasına etkisi dah fazla artması için.
ama bakın arkadaşım her yerde serinlik istiyorsanız bu klimalar devamlı çalışacak yatak odanızı gece kapatabilirsiniz soğuk çarpmaması için.
şimdi siz klima klasik diye çok yakarım korkusuyla kullanıyorsunuz (ama size bir şey söyleyeyim gene klimanız ayda 150 tl yakar diyenlere göre çok tüketmiyor. zira bu sözleri söyleyen şahıs sattığı inverter haierler çok tüketince normal demeyi biliyordu) klima kapatılınca evdeki ısıyı kaybediyorsunuz. tüketiminiz yüksek oluyor. bilmiyorum yalıtım durumunuz nasıl yoksa tabiki budurumda yüksek tüketime sebep olur.
büyük ihtimallede ısı yalıtımı yoktur sanırım. yalıtımızın olsa aç kapa normal durum ben bunların hepsini denedim hemen hemen.
son olarak şunuda söyliyeyim size 700 tl vs verebilen kişi 9500 ude verir az rakam değil çünkü 7000 tl. şunuda unutmayın tekrar etmem gerekirse panasonic vs kullanan arkadaşınızla evinizin şartları aynı olmayabilir.
salondaki uzun borulama demişsiniz unutmadan kaç metre boru uzunluğu. bakın ordaki mavi yerdeyse klima dış ünite doğu tarafı pencere altındamı ? eğer sizi çarpmayacaksa fotonuzun bize görünene göre hemen pencerenizim sağına asılması daha iyi iç ünitenin.
Ev 2 yıllık yalıtımlı bina. Panasonic kullanan arkadaşın evinde yalıtım yok. Şartlar ben de daha uygun diye düşünüyorum.
Bu arada evde tesisat hazır. Dış üniteler çocuk odasındaki balkona konuyor. Salonda ve oturma odasında tesisat hazır. Ben yatak odasındaki için yeni tesisat çektirirm, zaten hemen arkası dış ünitenin olduğu balkon.
Alt komşum oturma odasına ME Deluxe Power taktırmış. Ben servis aracını görünce hemen indim, personelle görüştüm. O da salona 12000btu yatak odasına 9000btu taktır demişti. Benim kafamdaki soru işareti Salon ile dış ünite arası 17metre borulama tahmin ediyorum. Bu makinenin performansını etkiler mi?
ME ve Panasonic te 14000 ve 15000btu luk ara modeller var. Onlardan almama gerek var mı? Boşuna para vermeyelim ekstra dan.
Panasonic ETHEREA yı araştırıyorum çok iyi. ME den ne alabilirim. Deluxe Power mı Kirigami,ne mi?
Salondaki dursa yatak odasına sadece 9000btu alsam. Biri normal biri inverter nasıl olur?![]()
Ürünün teknik verilerinde belirtilir mitsubishilerde 20 metreye kadar performans kaybı yaşanmıyor mitsubishi alırsanız problem olmaz diğer marklarıda incelemek lazım kaç metreye kadar diye.