gurur' Alıntı:Cevap için teşekkürler.Hocam hitachi 18lik büyük olmaz mı?
Hayırlı cumalar arkadaşımerkut303' Alıntı:
arkadaşlar cumanız mübarek olsun
ghostkiller1' Alıntı:merhaba kardeşim hoşgeldin.öncelikle salon+grişin olduğu hol+yatak odasının m2 lerini yazarsanız iyi olur .güzel şeyler yazmak isterdim ama tek klimayla bu istekleriniz çok zor olur.klima çalışma pransibine ters bir durum.klimayı ister istemez büyük btu alacaksınız.yatak odasını ısıtmak yada soğutmak için 24 saat kapatmayacaksınız artısı ısıtırmı hep sorun bunlar.yetmedi hem faturada hemde klimayı alış fiyatınızda cebinize zarar olacak.bu işin mantıklı olanı küçük klima al ama en azından iki klima al ki kafanda bedeninde cebinde rahat etsin.dogank' Alıntı:
Merhaba ustalarım,
Sizleri uzun zamandır üye olmadan takip ediyorum ama yazmak şart oldu çünkü kafam karışıyor gitgide. Isıtma ve soğutma amaçlı kullanılacak yakıtı düşük ama performansta yüksek iç dış üniteleri sessiz klima önerilerinizi almak istiyorum. Çizimde görünen evin tam anlamıyla olmasa da iklimlendirmesini sağlayabilecek en azından salon ve yatak odasının ısısını ayarlayabilecek bir klima var mı ?
Midea mission 12 düşündüm özellikle wifi olması çok işime yarayabilir ama bu cihaz benim ihtiyaçlarımı karşılayabilir mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın teşekkürler şimdiden.
Edit: Şehir izmir, evde sürekli yaşayacak kişi sayısı 2 tabi misafirleri de düşünmek lazım, zemin kat üstte ev var, yalıtım yok, güney cephe olmasına rağmen önümüzdeki yüksek binadan dolayı güneşimiz biraz kesiliyor ve bütçe ise 2500-3000 malum evlilik hazırlıkları olduğundan kısılıyo bütçe.
birkere klimayı kapatma lüksünüz asla olamaz.kapatırsanız o evi rejime sokması günler alır elektirik saatinin başı döner cebinizi deler.hadi kapatmadınız yatak odası ile oturduğunuz odanın iklimi birbirinden ayrılır aynı asla olmaz tabi yatak odasına ne kadar faydası olabilir kimse bilemez kestiremez garantide vermez.klimanın salona takılış şekli salon kapısına bakarsa bir nebze iyi olur.ama dediğiniz yere takılırsa iş zaten zor dahada zorlaşır.şahsen ben size ne önerisem önereyim asla garanti vermem.sonradan demeyin şöyle oldu böyle oldu.nasılki kombi sisteminde tek petekle evi ısıtamazsanız klimada aynen böyledir.ısıtmaya kalkarsanız iklim bozukluğu ve faturayı göze alacaksınız.
:Sota' Alıntı:O Klimacıların Taaaaa .... :hayır: :
Neyse Olaya Dönelim
Midea Mission 9luk 16m2
Hamama Cevirmezse Hicbirsey Bilmiyorum
Midea Mission 12lik
27m2 Yalitimli Yerde
Fazla Bile Geliyor
Icerisi 26.5 Derece Stabil Sekilde Aylardir Calisiyor :
dogank' Alıntı:Kaç tane klimacıyla görüştüysem 9 yetmez 12 dediler hocam satış politikası mı bu kendilerini korumak için mi öyle diyorlar acaba çünkü öyleyse ve gerçekten beni üzmeden hem fatura hem ısı anlamında yeterli gelecekse alım maliyetini düşürüp 9luk alayım o zaman