Kendini Tanıt

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,368
oXyGeN delibilge, uzun yillardir balik besleyen ve ureten bir hobiciyim
1000+ fazla baligim var kisaca :kiskis

Yurtdisinda rahatca ulasilabilinen antibiyotik, parazit ve mantar ilaclari
Ulkemizde neden yasakli grubunda
Bu konuda bilginiz varsa ilk agizdan duymak isterim

Muadil degil ama alternatif yaratmak adina
Bazi hastalık durumlarinda
Insan antibiyotigi yada kucuk bas parazit ilaclari kullanmak zorda kaliyoruz :haha

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,939
33
Hoşbulduk.. umarım meslektaşlarla ilişkiniz iyi anılarladır :)
İyisiyle kötüsüyle diyelim hocam sizde bilirsiniz işgüzar insan çok neler gördüm vallahi yanlış film çekip ben profesörüm diye atarlananlardan serum bile takamayan klinik sahiplerine kadar dolu dolu deneyim oldu :bilmiyom

oXyGeN Çevrimdışı

oXyGeN

Aktif Üye
25 May 2018
364
oXyGeN delibilge, uzun yillardir balik besleyen ve ureten bir hobiciyim
1000+ fazla baligim var kisaca :kiskis

Yurtdisinda rahatca ulasilabilinen antibiyotik, parazit ve mantar ilaclari
Ulkemizde neden yasakli grubunda
Bu konuda bilginiz varsa ilk agizdan duymak isterim

Muadil degil ama alternatif yaratmak adina
Bazi hastalık durumlarinda
Insan antibiyotigi yada kucuk bas parazit ilaclari kullanmak zorda kaliyoruz :haha

Sota Sota
Bu durumun birçok sebebi var maalesef; İlaç üreticisi ülkemizden ruhsat alma zahmetine girmemiş olabilir, ruhsat alıp satmanın duygusal :)
anlamda kendisine pek bir fayda getirmediğini düşünmüştür ki ilaç firmalarında duygusallık işin %99 unu oluşturuyor maalesef,
ilaç üretimi yapan ülke ile ülkemiz mevzuatı arasında sıkıntılar olabiliyor, bazı ülkeler bazı grup ilaçlara daha çok güvenilirlik testleri
uygularken bazıları daha az ya da daha kısa süreli testler uyguluyor olabiliyor, vb. birçok sebebi olabiliyor liste uzayıp gidiyor .
Her ne kadar 4 yıldır hayvan sağlığından uzak, gıda güvenilirliği ile uğraşsam da hayvan sağlığı ile uğraştığım zamanlarda kimi zaman antibiyotik
direnci kimi zaman o hayvan grubunda o ilaç grubunu bulamadığımda sizin uyguladığınız çözümlere başvurmak
zorunda kalıyordum maalesef :( Keşke ilaçlar özellikle de antibiyotikler daha doğru kullanılsa da o ilaç gerekli olduğunda gerekli etkiyi
gösterebilse. Hem insan sağlığında hem hayvan sağlığında ilaç kullanımımız çoğu zaman hatalı, eksik, fazla, kısa süreli, uzun süreli, yetersiz doz,
fazla doz, gereksiz kullanım, .... şeklinde kullanılmakta ve ilaçlar özellikle de antibiyotikler çok çabuk tüketilmekte gerektiği zaman çalışmamakta,
mesele uzun lafı çok uzattım affola.

oXyGeN Çevrimdışı

oXyGeN

Aktif Üye
25 May 2018
364
İyisiyle kötüsüyle diyelim hocam sizde bilirsiniz işgüzar insan çok neler gördüm vallahi yanlış film çekip ben profesörüm diye atarlananlardan serum bile takamayan klinik sahiplerine kadar dolu dolu deneyim oldu :bilmiyom
BlackSea BlackSea
Her meslekte kötü örnekler olduğu gibi bizim meslekte de kötü örnekler var ve giderek çoğalmakta, maalesef kötü örneklerde iyileri ya bezdirmekte ya da meslekten soğutmakta. iyilerin çoğalmasını dileyelim en iyisi :)

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,939
33
BlackSea BlackSea
Her meslekte kötü örnekler olduğu gibi bizim meslekte de kötü örnekler var ve giderek çoğalmakta, maalesef kötü örneklerde iyileri ya bezdirmekte ya da meslekten soğutmakta. iyilerin çoğalmasını dileyelim en iyisi :)
diliyelim hocam kötü örneklerden seke seke buluyoruz iyileri inşallah yeni gelenler de daha iyi olur diyelim. :mutlu:ok

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,368
oXyGeN delibilge, diger markalarda bilmem ama
Koca SERA Firmasinin Ulkemizde Envai Cesit
Urunu Bulunurken Basit Ilaclarda Dahil Buna
En Etkili Silahi Olan
Nifurpironol Grubu Ilaçi Yasakli :deli

G Çevrimdışı

Gildemeister

Yeni Üye
18 Haz 2018
1
34
Merhaba dostlar.
İsmim Mehmet
Ankara’da ikamet ediyorum
Cnc torna/işleme merkezi programcısıyım.
Burayı tesadüfen buldum içerikler ve Üslüp kaliteli geldi.
Hep birlikte birbirimize yardımcı olacağımıza inanıyorum.
Keyifli huzurlu günler diliyorum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,368
G Gildemeister, Merhaba Mehmet Bey Hosgeldiniz
Twitter ve Facebook gibi Sosyal Platformlarin
Forumculugu Bitirdiği Halde
Icerik ve Uslup Anlaminda
Değerli Uyelerimiz Destegiyle
Ayakta Durmaya Calisiyoruz

Sizlerinde Katkisini Gormek Bizleri Mutlu Eder. :ok

M Çevrimdışı

mumcuozgur

Yeni Üye
28 Haz 2018
13
49
Merhaba güzel ülkemin güzel forumdaşları.
Özgür MUMCU

Yaş 41
Memleket: Malatya
Doğum yeri: İskenderun
Büyüdüm: İstanbul
Yaşıyorum: Antalya

Trakya Üniversitesi / Edirne Gümrük İşletme mezunuyum. Antalya Serbest Bölge de faaliyet gösteren Alman sağlık firmasının gümrük işlemlerini (Gümrük Müşavirliği firmasında-Serbest Bölge sorumlusu) yapıyorum.
İstanbul’un karmaşasından kurtulmak ve nefes alabilmek! İçin 4 sene önce ailecek Antalya’ya yerleştik. 2,5 sene kadar havalimanında Rus uçaklarının bakım işini yapan firmanın gümrük işlemlerini yaptım, Rusya ile Türkiye arasındaki krizden etkilenen bireyler olarak 3 ay kadar işsiz kaldıktan sonra şimdiki işyerine başladım.

Foruma Adem abi sayesinde katıldım. Sağolsun diğer forum sayfasında bilgi ve tecrübelerinden o kadar çok faydalandım ki. İlk klimamı onun tavsiyeleri ışığında almıştım. Hatta o zaman 1499 TL’ye aldığım klima şu anda 3200 TL civarı. Adem abi; bir insanın hem bilgili, hem cana yakın hem de ne kadar mütevazı olabileceğinin en somut örneğidir benim için.
İlgi alanlarım: Elektronik ile ilgili her şey, arabalar, uçaklar, bilim-teknik, sinema.

Herkese iyi forumlar dilerim..

Özgür MUMCU

Geri
Üst Alt