teraspy
TFC Team
- 26 Kas 2018
- 22,683
- 65
Görmez,sakın deneme bile çünkü usb kablosunun uydu cihazının rs232 girişine zarar vermesi de olabilir (5volt girmesi gibi) ,aparatların linkini vermiştim konuların içindebaşkan bu kablo iş görmez mi?
Görmez,sakın deneme bile çünkü usb kablosunun uydu cihazının rs232 girişine zarar vermesi de olabilir (5volt girmesi gibi) ,aparatların linkini vermiştim konuların içindebaşkan bu kablo iş görmez mi?
Vanillayı bilmiyorum ,deneme şansım da yok maalesef,çünkü bendeki cihazı verdim,yukarıda alıntıladığım fotodakini almanı isterim ,daha kullanışlıdır
hocam hangisi yazılım atmak için iyidir.Cihazım hometech 1010 new edition.hocam bir de cihazın sürümü
hsp061c1s2_k
hangi yazılımı atayım.süresiz vanilla server için.lütfen yardımcı olur musunuz? teşekkürler
İlk önce usb to rs232 aparatı almalısın,daha sonra burada verdiğim mini usb bağlantı şemasını kullanarak yapılabilir sanırım ,kablolu arabirim alma,daha önce vermiştim direk usb portuna takılan arabirimden alOctagon SX8 icin (rs232: mini-usb) Laptopa nasil baglanti kurabilirim ?
Şimdi gördüm mesajını sevgili rikit ,beni teraspy olarak etiketlersen daha kolay cevap verebilirim ,kusuruma bakmaPeki direk mini-usb to usb baglantisi laptopa kursam ve gx-loaderin seceneginde usb olarak versem yazilim yüklenemezmi ?
Bende kablo var denersem uydu alicisina zarar gelebilirmi ?
Olmaz,çünkü pc'deki program ile uydu cihazı iletişim kurmalı ,bunu da "usb to rs232" ile yapıyorSon bir sorum olacakti, mini-usb to usb kablosunu yarip icindeki 5 Volt'luk olani kessem ozaman olabilirmi ?
Bak bu önemli sorundur,teşekkür ederim.teraspy, Hocam son soru demistim gerci ama bir soru daha cikti, peki mini-usb kablosunu kesmemmi lazim "rs232 to USB Aparatina" baglantiyi kurmam icin ?
Fakat nereden anliyacagim hangisi hangi sayiyi temsil ediyor, senin ilk sayfada verdigin foto'daki gibi ?
Yoksa kablonun renklerindenmi anlasilir bu (eger renkler mevcutsa) ?
Selamlar
Bununla kablo uçlarını bulacaksın ,avometrenin ucu kalın olduğundan girmiyor mini usblere,bende iğne (hatta büyük çengelli iğne ) ile yapıyorum,kestiğim kablo da atıl duran bir kabloydu.teraspy, Hocam cok degerli bilgiler verdiniz, ama su avometre ve igneyle kablonun uclarini bulma hadisesini pek anlamadim, kabloya bir yerden elektrik girmiyor fakat neyi ölctünüz benmi yanlis anladim acaba ?