Kendi işini kendin yap - 2 "Uydu cihazlarında rs232 bağlantı uçları"

R Çevrimdışı

rikit

Aktif Üye
17 Şub 2020
136
44
Verdihiniz bilgiler icin cok tesekkür ederim ama bu biraz Zahmetli is gibi geliyor bana, peki bu aletin bitmis olanini nereden satin alabilirim ?
Ben yurtdisinda kaliyorum Almanya !

R Çevrimdışı

rikit

Aktif Üye
17 Şub 2020
136
44
teraspy teraspy, Hocam ama su igneyle bulma olayini detayli anlatabilirmisin bu alanlarda daha acemiyim kusuruma bakmazsin ?
Igneyi cihazin mini usb girisine sokup kac Volt neyi buluyorsun ?
Tamam cihazi soküp mini-usb nerelere lehimli (rx-tx-sase) onu buluyorsun ve mini-usb kablosunu ona göre ayarlayip DB9' a monte ediyorsun onu anladim ama igneyle neyi buluyorsun onu anlamadim rx kac volt olmasi lazim tx ve sase kac volt bunlari avometreylemi ölcüyorsun ?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
teraspy teraspy, Hocam ama su igneyle bulma olayini detayli anlatabilirmisin bu alanlarda daha acemiyim kusuruma bakmazsin ?
Igneyi cihazin mini usb girisine sokup kac Volt neyi buluyorsun ?
Tamam cihazi soküp mini-usb nerelere lehimli (rx-tx-sase) onu buluyorsun ve mini-usb kablosunu ona göre ayarlayip DB9' a monte ediyorsun onu anladim ama igneyle neyi buluyorsun onu anlamadim rx kac volt olmasi lazim tx ve sase kac volt bunlari avometreylemi ölcüyorsun ?
Sen cihazı sök,miniusbnin bağlantısının "net olarak" fotosunu buraya veya farklı bir yere ,google driverde olabilr,yükle bakayım,lehimli tarafından çekeceksin unutma.
Ayrıca iğne bize yardımcı alet oluyor ,mini usb kablosunda hangi renk nerede bulunuyor diye ki ona göre bir yükleme kablosu yapalım :ok
Avometrenin ayarı düdük sesi veren kısımda olursa daha bulmak kolay oluyor ,ben hanımdan yardım almıştım,sende yardım alabilirsin :ok
avometre.jpg

avometre2.jpg

R Çevrimdışı

rikit

Aktif Üye
17 Şub 2020
136
44
Haaa tamam simdi anladim, anlamadigim tek sey verdigin ilk kabloyu hazirlama planinda kabloyu mini-usb taktim sonra uclarini avometre ve igne yardimiyla belirledim demistiniz, ama kablonun diger ucu daha kesik degil bunu nasil yaptiniz ?
(diger ucunu USB olani daha sonra kestiniz yani belirledikten sonra)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Haaa tamam simdi anladim, anlamadigim tek sey verdigin ilk kabloyu hazirlama planinda kabloyu mini-usb taktim sonra uclarini avometre ve igne yardimiyla belirledim demistiniz, ama kablonun diger ucu daha kesik degil bunu nasil yaptiniz ?
(diger ucunu USB olani daha sonra kestiniz yani belirledikten sonra)
Hayır,elimdeki bir kabloyu kestim ,biz biraz şanslıyız bu konuda kemer'de bit pazarı kuruluyor (ben gitmedim daha gerçi) ama yeğenler benim huyumu bildiğinden ,dayım sever böyle şeyleri diye almışlardı zamanında ,işte o kablodan biriydi ,kesince uçları bulmak mutlaka gerekli çünkü.
Nasıl bulursun bilemem de ,eğer eski -çalışmayan bir göz (bu cihazlara ait)- bulabilirsen daha da kolay olur işin :) :ok

R Çevrimdışı

rikit

Aktif Üye
17 Şub 2020
136
44
Sayin teraspy teraspy, cok tesekkurler cok faydali oldu bu bilgiler, suan gerek duymuyorum cünkü uyduda lazim olan hepsi mevcut (Tandberg haric) ama ilerde yapmayi düsünüyorum, nasil olsa nasil yapildigini sayende ögrendim ?

R Çevrimdışı

rikit

Aktif Üye
17 Şub 2020
136
44
Tamam oldu sonra deneyecegim fakat kafama su takildi cihazin kendi girisleri hangisi senin verdigin ilk sayfadaki mini-usb siralamasina göre ?
Birde benim bu yardigim kablonun icinde 4 tane kablo var, peki 5 tane olmasi lazim degilmi ? Yoksa o renksiz bakir olan (kabloyu yararken koptu) 5. Kablomu sayiliyor ?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Tamam oldu sonra deneyecegim fakat kafama su takildi cihazin kendi girisleri hangisi senin verdigin ilk sayfadaki mini-usb siralamasina göre ?
Birde benim bu yardigim kablonun icinde 4 tane kablo var, peki 5 tane olmasi lazim degilmi ? Yoksa o renksiz bakir olan (kabloyu yararken koptu) 5. Kablomu sayiliyor ?
Cihazın girişini kendi cihazından bulacaksın,elimde cihaz olmadığından yakın plan foto alamıyorum maalesef,kablo sayısına gelirsek ,bazılarında 5.ci kablo o bakır olan ki şase(toprak)dir,elindeki soketi benim verdiğm foto gibi tutarsan ,5-2-3 numaralar belli olur ,ama benim attığım foto gibi sanki :ok

R Çevrimdışı

rikit

Aktif Üye
17 Şub 2020
136
44
Yakin plan Foto derken neyi kast ettiniz, yani tam olarak neresi, nokta atis yapmam icin ? Cihazi tekrar acip yapabilirim !

R Çevrimdışı

rikit

Aktif Üye
17 Şub 2020
136
44
Sayin teraspy teraspy, sizin dediginiz gibi degil ama söyle yaptim oldu (Beyaz 2, Yesil 3, Kahverengi 5)
simdi Rahatlikla istedigim Firmware'yi deneyebilirim, hangisini önerirsiniz ?

Geri
Üst Alt