Sen cihazı sök,miniusbnin bağlantısının "net olarak" fotosunu buraya veya farklı bir yere ,google driverde olabilr,yükle bakayım,lehimli tarafından çekeceksin unutma.teraspy, Hocam ama su igneyle bulma olayini detayli anlatabilirmisin bu alanlarda daha acemiyim kusuruma bakmazsin ?
Igneyi cihazin mini usb girisine sokup kac Volt neyi buluyorsun ?
Tamam cihazi soküp mini-usb nerelere lehimli (rx-tx-sase) onu buluyorsun ve mini-usb kablosunu ona göre ayarlayip DB9' a monte ediyorsun onu anladim ama igneyle neyi buluyorsun onu anlamadim rx kac volt olmasi lazim tx ve sase kac volt bunlari avometreylemi ölcüyorsun ?
Hayır,elimdeki bir kabloyu kestim ,biz biraz şanslıyız bu konuda kemer'de bit pazarı kuruluyor (ben gitmedim daha gerçi) ama yeğenler benim huyumu bildiğinden ,dayım sever böyle şeyleri diye almışlardı zamanında ,işte o kablodan biriydi ,kesince uçları bulmak mutlaka gerekli çünkü.Haaa tamam simdi anladim, anlamadigim tek sey verdigin ilk kabloyu hazirlama planinda kabloyu mini-usb taktim sonra uclarini avometre ve igne yardimiyla belirledim demistiniz, ama kablonun diger ucu daha kesik degil bunu nasil yaptiniz ?
(diger ucunu USB olani daha sonra kestiniz yani belirledikten sonra)
Sanırım şöyle olmalı (aslında sendeki cihaza göre değişir)teraspy, ustam bu cihazin giris yerleri hangisi (Gnd, TX, RX) ?Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
budaZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Girisleri hangisi olmali (Gnd, TX, RX) ?
Cihazın girişini kendi cihazından bulacaksın,elimde cihaz olmadığından yakın plan foto alamıyorum maalesef,kablo sayısına gelirsek ,bazılarında 5.ci kablo o bakır olan ki şase(toprak)dir,elindeki soketi benim verdiğm foto gibi tutarsan ,5-2-3 numaralar belli olur ,ama benim attığım foto gibi sankiTamam oldu sonra deneyecegim fakat kafama su takildi cihazin kendi girisleri hangisi senin verdigin ilk sayfadaki mini-usb siralamasina göre ?
Birde benim bu yardigim kablonun icinde 4 tane kablo var, peki 5 tane olmasi lazim degilmi ? Yoksa o renksiz bakir olan (kabloyu yararken koptu) 5. Kablomu sayiliyor ?
rs232nin olduğu mini usbnin ,plakete lehimli ve tersi tarafındanYakin plan Foto derken neyi kast ettiniz, yani tam olarak neresi, nokta atis yapmam icin ? Cihazi tekrar acip yapabilirim !