Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ado hocam, DLNA üzerinden yada usb üzerinden film izlerken bazen kapatmak zorunda kalıyoruz bazen donuyor yeniden başlatıyoruz ama ileri sararken resmen eziyet yaşıyoruz çünkü en çok x8 ile sarıyor. Şuan bunları yazarken bile pc probleminden 1 saattir izlediğim film kapandı ve aynı süreye gelsin diye x8 ile bekliyorum dakikalardır. Buna vestel mühendisleri yıllardır bir çözüm bulamadılar mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Film 35. dk ya kadar geldi tv komple kilitlendi, fişi çektim taktım anca düzeldi.
Dediğiniz gibi yeşil tuş ve ileri alma Vestel 55ca9550'de var fakat JVC'de yok "desteklenmiyor" diyor. İki tv'de de aynı filmi denedim. Keşke jvc'de olsa vestelde olmasa çünkü vestel zaten pc'ye bağlı her türlü oynayabiliyorum.
Dediğiniz gibi yeşil tuş ve ileri alma Vestel 55ca9550'de var fakat JVC'de yok "desteklenmiyor" diyor. İki tv'de de aynı filmi denedim. Keşke jvc'de olsa vestelde olmasa çünkü vestel zaten pc'ye bağlı her türlü oynayabiliyorum.
Bende ki JVC tv'nin sürümü v.3.62.40.0 'dı v.3.62.24.0 'a düşürmüş oldum sanırım ama dediğiniz gibi her filmde ileri sarma çıkmıyor, özellikle çoğu mkv filmde desteklenmiyor yazıyor. Vestel'de aynı filmlerin hepsinde ileri sarabiliyor, malesef yazılım eksikliği var jvc'de. Vestelde ki yazılım MB100 v.27.0.0
tv ile yaklaşık bi 10500 km yol gittikten sonra bir kaç bi şey yazayım diyorum =D
gördüğünüz üzere 10500 küsür km yol yapmışız, bizde yalan yok ! =D
panel kurulduğunda vestel servisindeki arkadaşlar jvc (vestel in böyle tv si de mi varmış demişler) !!
kısaca bir şey demek gerekir ise; bu ne abi yaa ?!?? =)
tv büyük, gerçekten büyük ! ama izlemesi de bir o kadar keyifli.
sağolsun arkadaşlar ne ölü piksel testi, ne life timer bilgilendirmesi ne de uygun görüntü ayarlarını yapmamışlar.
ben sırayla yapmaya çalıştım, çok şükür bir sorun görmedim.
şu görseli paylaşayım, varın gerisini siz yorumlayın !?!!
youtube üzerinden görüntüdür.
gördüğünüz üzere tv yakın çekim görüntülerde kendisine hayran bırakıyor,
ama ... (sonra anlatacağım)
yaptığım testlerde; bulutlanma, ışık sızması, karanlık ortam, karanlık sahne performansı, yan açı renk performansı
şeklinde testlerimi yaptım, video olarak çektim, yüklemeye çalışıyorum
düz beyaz zemin;
düz siyah zemin;
denemek isteyen olur ise göz zevkime göre görüntü ayarları;
Mod : Spor
Kontrast : 100
Parlaklık : 46
Keskinlik : 46
Renk : 80
Enerji Tasarrufu : Minimum
Dinamik Kontrast : Düşük
Gürültü Azaltma : Yüksek
Renk Sıcaklığı : Özel
Beyaz Nokta : Kırmızıya doğru 2-3 kademe
Film Modu : Otomatik
Ten : Nötr
Renk Kaydırma : Yeşile doğru 5-6 kademe
tv de beğenmediğim (henüz yapamadığım) ayarlar;
- Beyazlar çok beyaz. kontrast ı kıstığımda çok kararıyor, parlaklığı azalttığımda puslanıyor vs.
- Yakın çekim görüntülerde gördüğünüz üzere muazzam ama uzak çekim görüntülerde görüntü netliği kayboluyor. 4k bir an 720p oluyor sanki
Futbol maçlarındaki tribün çekimi mesela, sahanın genelinin çekildiği açı esnasında futbolcuları seçmeye kalıyorsun.
- vewd uygulamasındaki bir uygulamayı ana menüye atayamama (bu benlik değil Ado Hocam ellerinden öper )
tv ile yaklaşık bi 10500 km yol gittikten sonra bir kaç bi şey yazayım diyorum =D
gördüğünüz üzere 10500 küsür km yol yapmışız, bizde yalan yok ! =D
panel kurulduğunda vestel servisindeki arkadaşlar jvc (vestel in böyle tv si de mi varmış demişler) !!
kısaca bir şey demek gerekir ise; bu ne abi yaa ?!?? =)
tv büyük, gerçekten büyük ! ama izlemesi de bir o kadar keyifli.
sağolsun arkadaşlar ne ölü piksel testi, ne life timer bilgilendirmesi ne de uygun görüntü ayarlarını yapmamışlar.
ben sırayla yapmaya çalıştım, çok şükür bir sorun görmedim.
şu görseli paylaşayım, varın gerisini siz yorumlayın !?!!
youtube üzerinden görüntüdür.
gördüğünüz üzere tv yakın çekim görüntülerde kendisine hayran bırakıyor,
ama ... (sonra anlatacağım)
yaptığım testlerde; bulutlanma, ışık sızması, karanlık ortam, karanlık sahne performansı, yan açı renk performansı
şeklinde testlerimi yaptım, video olarak çektim, yüklemeye çalışıyorum
düz beyaz zemin;
düz siyah zemin;
denemek isteyen olur ise göz zevkime göre görüntü ayarları;
Mod : Spor
Kontrast : 100
Parlaklık : 46
Keskinlik : 46
Renk : 80
Enerji Tasarrufu : Minimum
Dinamik Kontrast : Düşük
Gürültü Azaltma : Yüksek
Renk Sıcaklığı : Özel
Beyaz Nokta : Kırmızıya doğru 2-3 kademe
Film Modu : Otomatik
Ten : Nötr
Renk Kaydırma : Yeşile doğru 5-6 kademe
tv de beğenmediğim (henüz yapamadığım) ayarlar;
- Beyazlar çok beyaz. kontrast ı kıstığımda çok kararıyor, parlaklığı azalttığımda puslanıyor vs.
- Yakın çekim görüntülerde gördüğünüz üzere muazzam ama uzak çekim görüntülerde görüntü netliği kayboluyor. 4k bir an 720p oluyor sanki
Futbol maçlarındaki tribün çekimi mesela, sahanın genelinin çekildiği açı esnasında futbolcuları seçmeye kalıyorsun.
- vewd uygulamasındaki bir uygulamayı ana menüye atayamama (bu benlik değil Ado Hocam ellerinden öper )
Ttrkkrsy, forumun kendi sunucuna yüklenen fotograflar optimize edilip depolaniyor.
Boyuttan tasarruf icin.
Videolarida sunucuya alma isini dusundum.
Videolarin boyutu nedeniyle bu ise pek sicak bakmiyorum.
Full HD 5dklık bir video ortalama 1GB gelir.
Depolama konusunda sikinti yasariz
Buda
Sunucu maliyetinin ciddi sekilde artarmasina neden olur.
Ttrkkrsy, forumun kendi sunucuna yüklenen fotograflar optimize edilip depolaniyor.
Boyuttan tasarruf icin.
Videolarida sunucuya alma isini dusundum.
Videolarin boyutu nedeniyle bu ise pek sicak bakmiyorum.
Full HD 5dklık bir video ortalama 1GB gelir.
Depolama konusunda sikinti yasariz
Buda
Sunucu maliyetinin ciddi sekilde artarmasina neden olur.