Aynen bu yanılgıyada düşüyor insanlar , madem 5 - 6mbps hız HD yayın için bile yeterli benim hızım 16mbps neden yayın donuyor kardeşim ? eee biri girmiş laptop dan film izliyor , biri girmiş cepten youtube dan video izliyor eee donar tabi ?
Yayın donması sadece senin hızın ile alakalı değil. Şöyle ki;
Ben şu anki tv yi almadan önce yayın aldığım kişi ile sürekli kavga halinde idim. (4, belki de 5 yıldır aynı kişiden yayın alıyorum) Hızım 6mb lerdeydi o zaman. Adam hızın düşük; ben, yayının kötü diyordum. Aynı serverden yaklaşık 20 kişilik bir grup halinde yayın izliyoruz. Eş, dost, akraba... Genelimiz yurt dışında, hızları minimum 100k. Soruyorum, kimsede sorun yok !
Ben hala bende sorun yok, yayında var diye düşünüp ve sırf adamın haksız olduğunu ispatlayabilmek için cep hattıma internet paketi yükleyip yayını 4.5g üzerinden açmıştım, baktım donma yok. Sonra dedim bu sadece hızdan olamaz ! Pc den izliyordum o ara, Hiremco nun bir uydu alıcısı vardı, ondaki iptv uygulamasında yayın 20 sn de bir 5-10 sn geriden başlıyordu ya da donuyordu. Pc de açık uygulamaları sonlandır, arka plan uygulamaları kapat şeklinde deneme yanılma ile sorunun gerçekten internet hızı ya da yayın veren serverde değil de dediğim gibi anlık sömürgen canlılar ve arka plan uygulamalarından geldiğini tespit ettim. (Pc de virüs programıdır, internete ihtiyaç duyan programlardır vs)
Ne zaman ki bu tv yi aldım, sorunum ortadan kalktı. Şu an net hızım 10-11 mb lerde, tv wifi üzerinden bağlanıyor, 4-5-6 mb lerde hız testi alıyorum. Yayını 4k kalitede açarsam en ufak etkende (sömürgenlik) yayın donuyor. 1080 de olan versiyonu açarsam çok sömürme olmadıkça (aynı anda hem görüntülü görüşme, hem yotube, face açan vs gibi) izleniyor. 1080 de 1 - 2 tane dış etken olsa bile izlenebiliyor. Çok sıkışırsam sd kalite versiyonu açıyorum, yayın ne iyi ne kötü arası ama rahat anasını satayım ! Kim aradı demiyosun, müzik mi açtın demiyosun, telefonun ışığı dikkatimi çekiyor, kapatsana ! demiyorsun oooooh ...
Kıssadan hisse, server kaliteli değilse de yayın donar. Adamın server 100 kişiliktir, arkayı beşleyelim ! mantığı ile 1000 kişi stoklamak ister, yayın donar !
Modemin iyi değildir yayın donar.
Ben diyorum
demesem bile eylemimi yapıyorum ,hanım bazen tvden youtube izliyor mutfakta ,kapat şunu sonra açarsın diyorum,sen kapat diyor
Bende telnetle bağlanıyorum izlediği tvye,reboot komutunu veriyorum.
Vaktiyle eniştem rahmetli olunca miras işlemleri için İstanbul a teyzemlere gitmiştik. Çocukları yoktu, teyzem okul okumamış, ne yapacağını, ne yapılacağını bilmiyordu; miras da sağlamdı. Neyse, anne tarafım kalabalık, 8 kardeş. Birlik beraberlik güzeldir, güleriz, söyleriz, yer, içer gezeriz mantığı ile yaklaşık 20 kişilik bi grup halinde gitmiştik, yatılı !
Gece oldu, yattık hep beraber. Başladı bi "hızar kesme senfonisi", "hork hork hork hork", "kaaaarkkk kooorrrrrk" falan; Allah ım, gece oldu 2-3, gram uyuyamıyorum !
Aklıma geldi, ya uyumayacağım, ya yapacağım. Aldım numarayı gizliye, horlayan kim varsa, dit dit didit dit dit, diloy diloy yaylalar falan derken aynı koğuşta kim varsa kalktı
, dedim bu ara uyudun uyudun ! Uyudum, uyumuşum hakketten de ! @teraspy abimin yaptığını ben de yapmıştım kısaca. Hedefe giden yolda engel yakınınsa bile, bi çare ya da bi şekilde geçersin !