A
Alperentoy
Süper Üye
- 12 Nis 2019
- 647
Soran (danışan) dağları aşmış, sormayan düz ova da yolunu şaşmış. (şaşırmış) Doğruların yanında, eğriler bile düzelmek zorunda kalır.
Sakın severek aldığınız o üründen soğumayın, o makinanın yapımında araştırma geliştirme faaliyetlerin de ne kadar çok emek harcandığını bilsek, saygı da kusur etmezdik. Servisin de şanssızlığı olarak düşünün.
Yaklaşık 25 yıl önce Marmaristen birinin eliyle çizerek baskısını yaptığı bir plaket hazırlamış, devreleri oluşturup çalıştırmış olduğu karta bakıp bir kaç söz etmiştim, sonradan utandığım. Sözlerimi duyan yanımdaki meslek erbabı yakın dostum, kaliteyi boş ver yapılırken harcanan emek az veya çok saygı duyulup takdir edilmeyi hak etmiyor mu demişti. Çok utanmış hatamı anlamıştım, çünkü farklı mesleğim olsa da olsa ben de bir şeyler imal edilen işte çalışıyordum. O sözleri duymak istemezdim. Üstelik sonradan aynı kartı bir başkası için pc de yeniden tasarlayıp çoğaltmasına vesile olmuştum.
Yasal yollar tükenince tartışmayı topluma (pazarın ortasına taşımak) yaymak için sansasyonel eylem olarak takdire şayan bir davranış. Yapacağım demek bile onlar için piyasa denetimi ve gözetiminin onları şikayet üzerine sıkı bir denetime alması, ürünün bilirkişilik ücreti masrafı, ceza yemesi, sonunda ifşa olmak üstüne de müşterinin şikayetini zoraki çözecek olması demek.
Sakın severek aldığınız o üründen soğumayın, o makinanın yapımında araştırma geliştirme faaliyetlerin de ne kadar çok emek harcandığını bilsek, saygı da kusur etmezdik. Servisin de şanssızlığı olarak düşünün.
Yaklaşık 25 yıl önce Marmaristen birinin eliyle çizerek baskısını yaptığı bir plaket hazırlamış, devreleri oluşturup çalıştırmış olduğu karta bakıp bir kaç söz etmiştim, sonradan utandığım. Sözlerimi duyan yanımdaki meslek erbabı yakın dostum, kaliteyi boş ver yapılırken harcanan emek az veya çok saygı duyulup takdir edilmeyi hak etmiyor mu demişti. Çok utanmış hatamı anlamıştım, çünkü farklı mesleğim olsa da olsa ben de bir şeyler imal edilen işte çalışıyordum. O sözleri duymak istemezdim. Üstelik sonradan aynı kartı bir başkası için pc de yeniden tasarlayıp çoğaltmasına vesile olmuştum.
Benim de başıma geldi şehirin ortasında, görgü tanıkları vardı ama emniyette fotoğrafı çıkmadı. Altı ay sonra bir başka eve girmeye çalışırken balkonda yakalamışlar, yüzleştirme de tanındı. Mahkeme beş yıla yakın verdi üç ayrı sebeple ama giden gitti yemiş bir güzel, üzerinde mal da yok alınacak. Adamın son sözü hakimin yüzüne bakarak kameralara bak diyordu ben orada değildim diyordu. Hangi kameraya bakayım deyince sıkıldı bizim evdeki kameraya bak dedi. Bir defa şahitlerin yüzüne bile bakmadı. Meğer babasının da mesleği imiş el almış tövbe etmiş sakal bırakmış, ben dedim emekli olmuş oğluna bırakmış. İşin garibi bir sokak altımızda oturan aynı mahalleden çıktı. Ama seninki sanki o köyün yeni yetmelerinin işi olabilir, özenti harcamaları varsa büyüklerinin onaylamadığı ona kullanmışlardır. Pek ortaya çıkmaz köy yerde (toplum içinde) farklı çözülür o işler. Kişilerin harcamalarını takip etmek lazım.Doğru,katılıyorum,ama zaten web sitesi olan bir firmadan alınma ,ama "insana saygı" arkada kaldığı sürece tüketici daima haksızdır ne yazık ki
Bazen de insanın basireti bağlanır ,o an ne yapacağını şaşırır ,tıpkı benim gibi .Jandarma mesela bana "abi,keşke çakma kamera taksaydın,caydırıcı olurdu" dediğinde "aha" dedim,ama iş işten geçmiş oldu maalesef(ev soyulduğunda).
Akrabamın başına gelen bir olayda firma tepki vermeyince ,hem telefon ile hem de emaille "iki kat para harcayıp cihazı fabrika önüne getirip,basını da çağırıp kameralar önünde yakacağım" dedim, bizim akrabayı fabrikadan arayan telefon sayısını akraba da hatırlamıyor, ama bana "alocum Allah razı olsun,yenisini gönderdiler " demişti.
Elbette bilinçli olarak yürümek gerekir ,ama dediğim gibi,bazen basiretimiz bağlanıyor.
Yasal yollar tükenince tartışmayı topluma (pazarın ortasına taşımak) yaymak için sansasyonel eylem olarak takdire şayan bir davranış. Yapacağım demek bile onlar için piyasa denetimi ve gözetiminin onları şikayet üzerine sıkı bir denetime alması, ürünün bilirkişilik ücreti masrafı, ceza yemesi, sonunda ifşa olmak üstüne de müşterinin şikayetini zoraki çözecek olması demek.