Deneyim 🔥 Homatics Box R 4K Plus ( Özel İnceleme ) 🔥 Tüm Homatics Cihazlarda Foruma Özel %15 İndirim Kodu 🔥Kargo + Vergi Dahil 🔥

M Çevrimdışı

maymunkral 

Aktif Üye
30 May 2018
358
42
Apple da örneğin dosya boyutu sorunu sanırım olmayacaktır?
ama Kodi v.s gibi şeyler bizim generic Box lar da ki gibi rahatlıkla kuruluyormu?

keza Shield de sanırım sorun olmayacaktır diye düşünmekteyim

ama net hızının 100Mb olması durumunda,bu hız böyle çok büyük dosyalar da
yine yemiyor!

ben şimdi 200Mb ile kontrol ediyorum bazı bildiğim büyük dosyaları ve bunlar açılıyor
rahatlıkla ya da çok daha rahat açılıyor

sanırım internet hızı;100Mb ile(100 lük bir Box da)50/60GB lar ok ama 70/80Gb da yine şişiyor

Not;KODI yi kesinlikle ama kesinlikle 5GHz den ile bağlayıp açacaksınız zira Ethernet de
ciddi hız düşüşü gösteriyor Box!

normal de Box larda en hızlı bağlantı 5GHz dir ama 2.4GHz ise ciddi rezildir!
aynı şekilde Ethernet de ciddi düşüktür(çoğu Box larda böyledir)

ama bazı Box larda Ethernet ile 5GHZ yaklaşık aynıdır ama 2.4GHz ise 30/40 larda geziniyor

Kodi de ne var bilemiyorum ama normal aldığınız hızı epeyi düşürüyor ve bu da limit de
olan çoğu dosyaları açamıyor!

ben uzun yıllardır Kodi kullanırım,hep bu sıkıntı var,hele hele Box ın dandik WiFi chipseti
varsa rezil hızlara düşüyor,ama çoğu insan diyor ki benim 100Mb hızım var!
iyi de KODI öyle demiyor ama

eskiden KODI de bir program vardı ben epeyidir artık bunu kullanmıyorum,tam hız testini
(Kodi ye göre tabiki)bundan yapıyordum ve ciddi komik değerler görürdüm hep
100Mb olunca yine yapmıştım ve sanırım 30/35Mb gibi gösteriyordu! hiç 40Mb alamadım
ne Ethernet ne de 5GHz ile!

30/35 de yetiyor ama büyük dosyalar için hikaye kalıyor!
Kodi maalesef apple tvde yok. Ama hem shieldde hem de apple tvde gigabit port var. Muhtemelen ikisi de sorun yaşamayacaktır. Hem port müsait hem de cpu-gpu yeteri kadar güçlü. Gerçi Apple TV inanılmaz bir işlem gücüne sahip. Vestel tvde bile görüntü kalitesi belli oluyor.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Apple "resim" kalitesin de,güvendiğim bazı kullanıcılara göre en iyisi olduğunu biliyorum
işin bu kısmında sorun yok,Shield de öyle ve sanırım Apple bir tık daha iyi bu konuda

ama işin mok tarafı Apple çok kendine has bir cihaz yaw,herifler USB veya Type-C(video data için tabiki)
koymuyorlar!
demek ki ihtiyacı yok heriflerin malım satılsın diye,yoksa çok ciddi fazla satardı

1Gb LAN olması iyi tabi ki
ancak Ethernet çoğu cihaz da 5GHz e göre daha düşük hız veriyor! ama bazı cihazlarda ise
kafa-kafaya hız çıkıyor böyle olması durumun da o zaman farketmeyecektir
ama sakın 2.4GHz ile denemeyin bile böyle dosyaları!

M Çevrimdışı

maymunkral 

Aktif Üye
30 May 2018
358
42
Apple "resim" kalitesin de,güvendiğim bazı kullanıcılara göre en iyisi olduğunu biliyorum
işin bu kısmında sorun yok,Shield de öyle ve sanırım Apple bir tık daha iyi bu konuda

ama işin mok tarafı Apple çok kendine has bir cihaz yaw,herifler USB veya Type-C(video data için tabiki)
koymuyorlar!
demek ki ihtiyacı yok heriflerin malım satılsın diye,yoksa çok ciddi fazla satardı

1Gb LAN olması iyi tabi ki
ancak Ethernet çoğu cihaz da 5GHz e göre daha düşük hız veriyor! ama bazı cihazlarda ise
kafa-kafaya hız çıkıyor böyle olması durumun da o zaman farketmeyecektir
ama sakın 2.4GHz ile denemeyin bile böyle dosyaları!
Wi-Fi her zaman dalgalı performans veriyor. 5ghz de olsa anlık olarak komşuların kablosuz yoğunluğuna göre senin performansın değişiyor. O nedenle 1gbs portu her türlü tercih ederim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
şayet cihazın 5GHz ve Ethernet hızları aynı çıkıyorsa o zaman Ethernet tercih edilebilir
daha stabil olacaktır diğerine göre

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
Şuan en son çıkan v51689 beta sürümünü cihaza yükledim ve büyük bir sürprizle karşılaştım. Odamda kullandığım mb120 anakartlı Vestel tv de şimdiye kadar hiç bir tv box ile ( Homatics Plus dahil ) Netflix te HDR alamamıştım içeriği.

Hatta Tv nin kendi Smart ında olan Netflix uygulamasında mb120 2.40.6.0 yazılımı ile HDR alınırken, harici bir tv box la asla HDR alınamıyordu.

Bugün Homatics Plus cihazıma v51689 beta sürümünü yükleyince Netflix te artık içerikler HDR olarak alınabiliyor 🙂

Bu sorunu bir çok arkadaşımız dile getiriyordu, tv de HDR var ancak Netflix te içerikler HDR olarak gözükmüyor diye. v51689 sürümüne geçtiğinizde bu sorun ortadan kalkacaktır.

P30411-212642.jpg

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Başka özellik geldi mi bilmiyorum tabi, fazla kurcalayamadım ama görev yöneticisi tarzı bir şey gelecekti, göremedim.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Güncelleme gelmiş, yükledim.
Öndeki LED aydınlatmayı açıp kapatabiliyoruz.
Işık seviyesi ayarlanabiliyor.
Rengi henüz sabit. 😁
Tunerle ilgili güncelleme gelecekse, onu da katarım kutunun yanına. Henüz tuner almadım.
Beyaz tuner pahalı siyah olan uygun satılıyor fiyatlar artacak tuner düşünüyorsan siyah olanı al geç.

B Çevrimdışı

Blackline39

Yeni Üye
20 Haz 2020
20
42
Merhaba arkadaşlar bende homatics r 4k plus modeli aldım uydu aparatı ile beraber takım ama trt 4 çıkmıyor her türlü tarama yaptım.birde kanal taşıma tek tek yapılıyor toplu taşıma yapamadım tam iskence favori liste yaptım oda uydudan çıkıp tekrar açınca favori liste gelmiyor hepsi olarak başlıyor kanal listesi tekrar favori listesini seçmem gerekiyor bunların çaresi yokmu.cihaz çok kaliteli seri tam bir box canavarı 😀👍✋

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Merhaba arkadaşlar bende homatics r 4k plus modeli aldım uydu aparatı ile beraber takım ama trt 4 çıkmıyor her türlü tarama yaptım.birde kanal taşıma tek tek yapılıyor toplu taşıma yapamadım tam iskence favori liste yaptım oda uydudan çıkıp tekrar açınca favori liste gelmiyor hepsi olarak başlıyor kanal listesi tekrar favori listesini seçmem gerekiyor bunların çaresi yokmu.cihaz çok kaliteli seri tam bir box canavarı 😀👍✋
Type-c Tuner olması itibariyle portatif bir ürün,Fazla beklentiniz olmasın normal uydu alıcı gibi düşünmeyin extra özellik olarak cihaza eklenmiş ilerleyen dönemde güncellemeler gelir ve daha iyi olabilir .
Şimdilik bu kadar TKGS gelecekmiş ihtiyaçlara göre donanım yazılım izin veriyorsa extra özellikler eklenir.

B Çevrimdışı

Blackline39

Yeni Üye
20 Haz 2020
20
42
Type-c Tuner olması itibariyle portatif bir ürün,Fazla beklentiniz olmasın normal uydu alıcı gibi düşünmeyin extra özellik olarak cihaza eklenmiş ilerleyen dönemde güncellemeler gelir ve daha iyi olabilir .
Şimdilik bu kadar TKGS gelecekmiş ihtiyaçlara göre donanım yazılım izin veriyorsa extra özellikler eklenir.
Daha önce netten izlediğim videolarda trt 4k olduğunu görmüştüm.acaba ayardanmı yanlış bişey yaptım diye takıldı kafam.

B Çevrimdışı

Blackline39

Yeni Üye
20 Haz 2020
20
42
Alacak olan arkadaşlar için bigilendirme.uydu kısmı görüntüsü çok iyi net değil gibi geldi bana 720p gibi. tvnin kendi uydusu daha iyi görüntü net ilerleyen zamanlarda güncellemelerle bir çok özellik gelir diye düşünüyorum uydu bölümüne.

Geri
Üst Alt