Hizmet için gelen teknik servise arıza tespit ücreti ödenir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
her gün selam veriyorum usta, ama iş başka arkadaşlık başka diyor :sirit
E adam doğru diyor. Dükkandan çıktığı andan itibaren ister 2 kat üste çıksın, ister yan dükkanın kapısından içeri girsin fark etmez. Sonuçta adam hiçbir tamir işlemi bile yapmasa teşhis işlemi yapacak. Yol olarak niye fiyatlandırma yapıyorsunuz.
Bir yazılım firmasında program uzmanı sıfatıyla ben de hizmet sektöründe çalıştım bir süre. Telefonda abartılmadığı sürece bedavadan destek veriyorduk. Ama müşteri illa gel derse minimum yarım günlük olarak şirket dışına adım atıyordum ve de 400$ fatura kesiyorduk. Hatta bir keresinde telefonda kaç kere "sistemlerinizin tarih ve saatlerini kontrol edin ve düzeltin" dememe rağmen adamlar kabul etti ve gittim yerlerine. Bilgisayarın tarihini değiştirdim ve her şey düzeldi. "yarım günlük parayı ödediniz. ne probleminiz varsa sorun cevaplayayım" dedim. Kimse bir şey sormadığı için de tüm öğleden sonramı çay içerek geçirdim ve kendilerine 400$'lık faturayı takdim ettikten sonra eve gittim.

yakın çevremden eş dost arkadaş para almam onlarda benden almaz karşılıklı kimin işi kime düşerse hallederiz

Ama işin suyunu çıkarmadan 40 yılda bir oda :kiskis
Yaşadığım ortama az çok hakimim. :kiskis

50TL gayet makul eve servis geliyorsa cihaz sökülebilir ve taşınabilir nitelikteyse siz götürün o zaman sadece şu bozuk ücreti bu kadar ister yaptır ister yaptırma bir ücret talebi olmuyor ama eve gelirse adam haklı

@grezimonk senin görüşün ney? Çoğu yoruma ? yapıp gitmişsin ☺️

Arkadaşların çoğunun yazdığı gibi servis bedava çalışmıyor.Bunun vergisi,sigortası,elektriği,suyu,kirası,varsa personel giderleri v.s.Bu sebeplerden dolayı ücret istemesi gayet doğal,şaşırmamak lazım.

servis ücretsiz olur... garanti var ise ücretsiz olur... para isteyen kek yiyemez...
Garanti dahilinde gelip kullanıcı hatası olduğuna kanaat getirilirse işlem yapılmasa dahi ücret alınır.

PHILIPS servisi eski servisinde hiç öyle bir şey olmamıştı... ilginç...
İnsafa gelmiştir veya böyle uygulama yoktur. 3-4 hafta önce samsunga ödedim ben arkasındaki hortumu sıkıştırdım diye.

İnsafa gelmiştir veya böyle uygulama yoktur. 3-4 hafta önce samsunga ödedim ben arkasındaki hortumu sıkıştırdım diye.
Çok eskidir o dediği,yıllar önce servisler öyleydi doğru ,sanırım kanun çıktıktan sonra değiştirdiler onlar da politikalarını :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt