Her Yer Diş Kliniği Doldu Ama Kullandıkları Teknoloji 150 Yıllık

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
Hocam ilk kez otomatik bir fırça kullanıyorum bu yüzden başka bir ürünle kıyaslama şansım yok. Fakat şimdilik kullanım olarak bir memnuniyetsizliğim yok, şarjı da uzun gidiyor.

Zarar vereceğimi çok sanmıyorum ama yine de o ihtimal az da olsa var.
Açıkçası ben gözle görülemeyecek mikron düzeyinde hasarlardan korkuyorum. Ancak florür katkılı uygun diş macunları ile o hasarların da desteklenmesi muhtemel. Sonuçta mina tabakasındaki hasarların tamiri florür desteği ile sağlanıyor.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Açıkçası ben gözle görülemeyecek mikron düzeyinde hasarlardan korkuyorum. Ancak florür katkılı uygun diş macunları ile o hasarların da desteklenmesi muhtemel. Sonuçta mina tabakasındaki hasarların tamiri florür desteği ile sağlanıyor.
Bu farklı bir ürün ama inceleyen kişi dişi çizdiğini ve işe yaramadığını bildirmiş :) Dediğim gibi, farklı marka bir ürün.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
Bu farklı bir ürün ama inceleyen kişi dişi çizdiğini ve işe yaramadığını bildirmiş :) Dediğim gibi, farklı marka bir ürün.

Bu tip cihazlarda iki çalışma şekli mevcut. Birisi sonik titreşim mantığıyla çalışıyor, ikinci ürün doğrudan titreşim motoru mantığıyla çalışıyor ve aynı performansta çalışmıyor. Aslında profesyonel ürünlerle arasındaki en büyük farkta profesyonel ürünlerin su ve solüsyon ile birlikte çalışması. Bu cihazlar kuru çalıştığı için bir şüphe oluşturuyor.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Bu tip cihazlarda iki çalışma şekli mevcut. Birisi sonik titreşim mantığıyla çalışıyor, ikinci ürün doğrudan titreşim motoru mantığıyla çalışıyor ve aynı performansta çalışmıyor. Aslında profesyonel ürünlerle arasındaki en büyük farkta profesyonel ürünlerin su ve solüsyon ile birlikte çalışması. Bu cihazlar kuru çalıştığı için bir şüphe oluşturuyor.
Teşekkürler hocam bilgilendirme için. Diğer cihaz sonik olarak çalışıyordu galiba.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
A Çevrimdışı

Archley

Yeni Üye
29 Kas 2023
12
25
Bana bir doktor denilen şahıs özel hastanede anestezi felan vurmadan matkapla dolgu tedavisi yapmıştı. Başta ailesi olmak üzere tüm soyuna selamlar.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
Bana bir doktor denilen şahıs özel hastanede anestezi felan vurmadan matkapla dolgu tedavisi yapmıştı. Başta ailesi olmak üzere tüm soyuna selamlar.
Bunu kaldırabilmen için ağrı eşiğinin çok yüksek olması gerekir.
Sizin alerjiniz yoksa hekimin yaptığı aptallık.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Samurai Samurai ne yaptınız aldınız mı bir fırça?
Evet, slowfood slowfood 'un tavsiyesinden sonra DR.BEI GY3 aldım.

Şarjı uzun gidiyor, motoru yeterince güçlü. Daha önce farklı marka, benzer bir ürün kullanmadığım için karşılaştırma şansım yok ama şimdilik memnunum. Bazen şarjlı ile fırçaladıktan sonra üstüne bir de normal fırça ile fırçalıyorum, içim rahat etmiyor 🙂

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Bunu kaldırabilmen için ağrı eşiğinin çok yüksek olması gerekir.
Sizin alerjiniz yoksa hekimin yaptığı aptallık.
Lazerli dolguyu yaptıktan sonra bir miktar da matkap ile girmem gerekiyor dedi hekim bana, tamam dedim. Acırsa parmağınla işaret et diye uyardı. Açıkçası çok fazla ağrı hissetmedim, bir kaç kez acır gibi oldu. İşaret ettikten sonra matkabın devrinde küçük bir değişiklik yaptı, konforlu bir şekilde tamamladık.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Evet, slowfood slowfood 'un tavsiyesinden sonra DR.BEI GY3 aldım.

Şarjı uzun gidiyor, motoru yeterince güçlü. Daha önce farklı marka, benzer bir ürün kullanmadığım için karşılaştırma şansım yok ama şimdilik memnunum. Bazen şarjlı ile fırçaladıktan sonra üstüne bir de normal fırça ile fırçalıyorum, içim rahat etmiyor 🙂
Bende OralB Pro 5000 ile Philips Sonicare Optimal Cleaning arasında kaldım. Fiyatları hemen hemen aynı Philipsin UV ışıklı başlık temizleme aparatı var fazladan.
Türkiyede OralB kullanıyordum ama aşırı gürültülü. Philips Sonic olanı farklı bir teknoloji. Açıkçası çokta güvenemediğim için kullanan var mı diye sormak istedim. slowfood slowfood bu modellere yada benzerleriyle deneyimin oldu mu hocam? Diş hekimim acilen kullanmamı önerdi,kendim plakları temizleyememişim :)

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Bende OralB Pro 5000 ile Philips Sonicare Optimal Cleaning arasında kaldım. Fiyatları hemen hemen aynı Philipsin UV ışıklı başlık temizleme aparatı var fazladan.
Türkiyede OralB kullanıyordum ama aşırı gürültülü. Philips Sonic olanı farklı bir teknoloji. Açıkçası çokta güvenemediğim için kullanan var mı diye sormak istedim. slowfood slowfood bu modellere yada benzerleriyle deneyimin oldu mu hocam? Diş hekimim acilen kullanmamı önerdi,kendim plakları temizleyememişim :)
Çok anladığım bir konu olmadığı için yorum yapamayacağım. Bende plak yok ama kahve lekesi çok oluyordu. Bunu da Colgate'in diş macunu ile yüksek oranda çözdüm.

Bu arada, plakların bu tür fırçalar ile temizlenebileceğini çok sanmıyorum. Oluşumunu önleyebilir ama oluşmuş plakları çözeceğine pek ihtimal vermiyorum, onun için daha hardcore bir cihaz gerekli.

Klorheksidin içeren boğaz gargaraları var, ben zaman zaman kullanıyorum soğuk algınlığı olacağımı hissettiğim zaman. Bir defasında bu gargara dişimdeki kocaman bir plağı söküp atmıştı.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt