S
shaolin
Kayıtsız / Doğrulanmamış
Yok insanın aklına bu devirde herşey geliyor. Eğer birinin motoru 100 beygir diğerinin 120 beygirse tamam anlarım. Kazanın süspansiyonu vs ona göre ise anlarım.Kesin böyledir diyebilmek mümkün değil. Sonuçta cihazları söküp kontrol etmedim. Ama tambur üretimi tek tip yapılıyor olsa bile, motor gücü, redüksiyonun (Motor devir düzenleyici) yapısı ve diğer elemanlarda illa ki değişiklik vardır. Net bilgi alabilmek için yetkili servisle doğrudan görüşebilirseniz daha sağlıklı olur. Müşteri hizmetlerinin de bu konuda detaylı bilgisi olduğunu sanmıyorum. Bir taraftan da şöyle düşünün, bire bir aynı donanıma sahip ürüne farklı kapasite bilgisi eklenirse kısa sürede arıza yapar. Garanti süresi içinde arızalanmasını göze almazlar diye düşünüyorum.
Bir diğer örnekte şu. Mercedes A serisi de Renault motoru kullanıyor, Renault Clio' da. Neden aynı fiyat değil?
Ama iki motorda aynı ama kartında ayar ile daha düşük ayarda çalışıyorsa o zaman kızarım mesela.
O zaman 8 de 9da 10da aynıdır demektir. Sadece tüketiciye ürün gamını genişletip göz boyamak olur.
Çıkıp bir marka bu farklıları teknik olarak açıklamamış. Hep çok gizli sanki.