hangi bulaşık makinesi deterjanı ? jel- tablet- toz ?

hangisi

• Jel

Oy: 11 17.7%
  • Tablet

Oy: 50 80.6%
  • Toz

Oy: 3 4.8%

• Kullanılan toplam oy
    62
hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
Her makinenin rejanasyon süresi, fıskiye delik genişliği, fıskiye dönme hızları, aldığı su miktarı gibi etkenleri sayarsak evet fark eder. Fairy den ben memnun ken annemdeki Arçelik BM memnun değil , kat farkı bile etkiler özellikle eski binalarda yıpranan su hortumları, heleki birde metalse , alt katlarda tortu ve pislik fazla kaldığı için yıkamaya her türlü etkisi olduğunu düşünüyorum.
Örnek ; Hotpoint fıskiye delikleri çok geniş ve ağır döner. Vestel dk da yanlış hatırlamıyorsam 50 kere döner ve fıskiye delikleri daha dardır. Henüz erimemiş özellikle sert tablet zerreciklerinin ince delikten tazikli bir biçimde bardaklariniza çarptığını düşünsenize?
Bu nedenle hep yumuşak deterjan tecihimdir. Hiç bir zaman sert deterjan almadım.
bu yazdıklarınız nedeni ile jel tercih ediyoruz. erimese bile zarar vermez su ile akar gider diye. arada bulaşıklar üzerinde tanecik görüyorduk sinir bozucu bir durum

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Denemek için boron aldım. Tavsiye etmem. Ben beğenmedim. Bizim yerliler bu işleri beceremiyor..
İlk zamanlarda BİM'e A101'e ithal tabletler geliyordu ve kaliteleri iyiydi, sonraları ekonomi çok iyi olup (!) döviz uçunca bu tabletleri Türkiye'de fason üretim yaptırmaya başladılar ve kalite düştü...

Evet, yerli malı diyoruz ama onlar bunu diyenlere saygı duymuyor...

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Migros'un tabletlerinde oksijenli ağartıcı oranı %15-30 aralığındaymış. Temizlemesi nasıl acaba, çok köpürüyor mu? Kullanan var mı?

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
denemeyi düşünüyordum şimdi soru işareti oldu bende.
migrosun kendi jel ürününe yöneliriz olmazsa
Bugün başımdan geçeni anlatim. Boronu iade için fişi ile birlikte a101 e gittim. Ürünü iade etmek istiyorum dedim. Bunu iade alamayız dedi eleman. Niçin dedim. Çünkü bunu kullanmışsınız dedi. E kullanmadan nereden bilecemki iyi kötü olduğunu dedim. Tüketici haklarına göre bunu almalısınız dedim. Eleman bir yeri aradı bölge bilmem neyi idi galiba.. O da kabul etmedi. Baktım iş 30 tlden çıktı kıllığa döndü. Ver dedim çıktım. Müşteri hizmetlerini aradım. Dedim böyle böyle kayıt oluşturdular. Sonra arandım. İade edebilirsiniz dedi. Ülen madem öyle benim zamanımı niçin çalıyorsun.. Mesela bimde bu sorunları hiç yaşamıyorum. Kendi ürününe fiş dahi sormuyor. Tamam abi deyip hallediyorlar. Daha fırsat ürünü hariç a101 den alışveriş yapmicam.
Deterjana gelecek olursak ben bu kadar berbat bir deterjan görmedim. Bırakın bardak vs. lekesini bardağın üstünde pislik bulaşık gördüm. Bizde guya yerli malı olsun paramız yerli ye gitsin biz kazanalım falanda hikaye bu işler. Bizim ürünler elektronik dahil hepsi traş.. Fairy ye devam. On numara deterjan.. Yahudiler yapıyor bu işleri.. Diyorlar ya yahudi malı kullanmayın.. (sende ülkeden içeri sokma o zaman o da ayrı konu gerçi) adamlar yapıyor. Nokta

hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
Bugün başımdan geçeni anlatim. Boronu iade için fişi ile birlikte a101 e gittim. Ürünü iade etmek istiyorum dedim. Bunu iade alamayız dedi eleman. Niçin dedim. Çünkü bunu kullanmışsınız dedi. E kullanmadan nereden bilecemki iyi kötü olduğunu dedim. Tüketici haklarına göre bunu almalısınız dedim. Eleman bir yeri aradı bölge bilmem neyi idi galiba.. O da kabul etmedi. Baktım iş 30 tlden çıktı kıllığa döndü. Ver dedim çıktım. Müşteri hizmetlerini aradım. Dedim böyle böyle kayıt oluşturdular. Sonra arandım. İade edebilirsiniz dedi. Ülen madem öyle benim zamanımı niçin çalıyorsun.. Mesela bimde bu sorunları hiç yaşamıyorum. Kendi ürününe fiş dahi sormuyor. Tamam abi deyip hallediyorlar. Daha fırsat ürünü hariç a101 den alışveriş yapmicam.
Deterjana gelecek olursak ben bu kadar berbat bir deterjan görmedim. Bırakın bardak vs. lekesini bardağın üstünde pislik bulaşık gördüm. Bizde guya yerli malı olsun paramız yerli ye gitsin biz kazanalım falanda hikaye bu işler. Bizim ürünler elektronik dahil hepsi traş.. Fairy ye devam. On numara deterjan.. Yahudiler yapıyor bu işleri.. Diyorlar ya yahudi malı kullanmayın.. (sende ülkeden içeri sokma o zaman o da ayrı konu gerçi) adamlar yapıyor. Nokta
BİM o konuda çok başarılı. iade de hiç yormuyorlar gerçekten.

fairy iyi ama malesef fiyatları çılgınlık noktasına geldi. 2tl yaklaştı bir tableti. insanlar iyi dedikçe verdiler coşkuyu

C Çevrimdışı

coolwhisper 

Aktif Üye
8 Mar 2019
235
57

fairy iyi ama malesef fiyatları çılgınlık noktasına geldi. 2tl yaklaştı bir tableti. insanlar iyi dedikçe verdiler coşkuyu
aynen, fiyatları aldı başını gidiyor, geçen hafta akakce de finish quantum max jel tableti adedi 1,19 tl ye buldum aldım stokta dursun diye, şuan fairy jel tablet kullanıyorum açıkçası pek memnun değilim. birde yeni nesil A++ makinalarda kesinlikle jel tablet kullanılması lazım, zaten kuruluma gelen servis yetkilileri de aynı şeyi söylüyor, klasik sert tabletler 20 yıllık eski makinalara göre üretildiğinden yeni nesil makinalarda temizlemiyor maalesef, kendi tecrübelerimden söylüyorum.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51

Fiyatlar uçtu gitti... 2 yıldır bulduğum indirimde stok yapmıştım, geçen baktım 300'den fazla tablet olmuş ?

En son A101'den 10 liralık alış verişe 50'lik powerball Finish'i 23 liraya aldım. Hatta hanım kızdı... :alsana

M Çevrimdışı

Mehmet123

Yasaklı Üye
12 Şub 2021
87
27
Çoğunu denedik fairy platinuma alternatif bulamadık. Sırf inattan finish quantum max bile aldım yine beğenmediler illa Fairy platinum diyorlar :)

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Bir de şu var bu konuda tamamen gözardı edilen... Kişilerin memnuniyet veya memnuniyetsizlik seviyeleri... :cigara

Geri
Üst Alt