meebbe
Süper Üye
- 25 Şub 2018
- 2,463
- 32
Kendisiyle ÖSYM bürosunda görevliylen tanıştım.İlginç bir şekilde sınav başvurusu için gelmişti.Hatta adam tanınanın aksine okadar sakin okadar anlayışlıydı ki biz sonradan fatkettik Halil Sezai olduğuna hatta soyadı Paracıkoğlu olduğunu da sonradan bizde kalan evrağına baktığımızda öğrenmiş oldum.Öylesine yoğun ve dışarıya kadar sıra olan bir gündü ki ben oraya görevlendirildiğime içimden her saniye küfür ederden , adam kendisine hiç bir ayrıcalık istemeden sırada beklemiş , efendi gibi resmini güncelledik , bilgilerini istedik sisteme girdik , hiç aykırılık etmedi.Başkası olsa 5 lira işlem ücretini bile ödemek istemezdi heralde.Tabi ben çok kısa bir süre tanıdım , resim falan çekildik.Ama dediğim gibi oldukça sakin bir kişiliği olduğuna orada emin olmuştum.
Bu gün ki olayda da kesinlikle hatalı ki kendi de kabul etmiş.Ne olursa olsun şiddet olmamalıydı.
Ama anlattıkları eğer doğruysa , beni tatmin etti diyebilirim.( Şiddet gören amca şiddet görmesine rağmen ortamdan uzaklaşmaması ,dialoğa devam etmesi) .
Bizde hastane de olsun çalıştığım birimin diğer bölümlerinde olsun ortalama yaş üstü kişilerle ciddi iletişim ve anlaşma sorunu yaşıyoruz.Hele bir de konuşma uslupleri genel olarak bu olaydaki gibi küfürlü ve argolu olabiliyor.Biz genelde böyle durumlar da güvenlik çağırıp uzaklaştırıyoruz.
Son olarak atasözümüzü yazmak isterim.
Nush ile uslanmayanın hakkı tekrir, tekrir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
Bu gün ki olayda da kesinlikle hatalı ki kendi de kabul etmiş.Ne olursa olsun şiddet olmamalıydı.
Ama anlattıkları eğer doğruysa , beni tatmin etti diyebilirim.( Şiddet gören amca şiddet görmesine rağmen ortamdan uzaklaşmaması ,dialoğa devam etmesi) .
Bizde hastane de olsun çalıştığım birimin diğer bölümlerinde olsun ortalama yaş üstü kişilerle ciddi iletişim ve anlaşma sorunu yaşıyoruz.Hele bir de konuşma uslupleri genel olarak bu olaydaki gibi küfürlü ve argolu olabiliyor.Biz genelde böyle durumlar da güvenlik çağırıp uzaklaştırıyoruz.
Son olarak atasözümüzü yazmak isterim.
Nush ile uslanmayanın hakkı tekrir, tekrir ile uslanmayanın hakkı kötektir.