yaw Soc 905X4 ve Grafik G31 öldü artık kardeşim,uzatmaları bile oynıyamıyor bunlar
hatta bana göre çok da uzun sürdü!
Soc 928X evet gerçekten çok çok iyi RAM de şayet 8Gb da biraz daha performanslı
ama 4Gb oldukça iyi bunlar DDR4
Gelelim Grafik zaten işin espirisi ya da bana göre resim kalitesinin artısı burada
G-57 süper deyip de abartmayayım ama şu an için "BOX" sınıfında olanların en iyisi
bu kesin,kör adam bile bunu anlar
Not;sana özel yazıyorum çünkü bu işin "bir bilen" adamı oluğundan dolayı
yani fark yaratan 928 değil de G-57 dir ama 928+G57 çok iyi netice veriyor
Duner/Zidoo dahil şu malum Top Box ların Soc+GPU ları artık eskidi ya da biraz geri kaldı!
Realtek de tutmadı gibi veya Realtek+G-57 olursa ona bir şey diyemem aynı veya daha iyi olaiblir
905X4+G-31 ülen bunlar hemen her Box da var gibi,sallayın geçin bu ikiliyi gari
ayrıca bu "Marka" Box ların modası yine geçti yaw,zira paraları tam manyak yaw artık hiç değmez
++
son olarak bir YT videos gördüm bir daha bulamadım anasını satayım,çok yeni Avrupa işi(yani marka öyle
ama Çin işi yine) çok kalite bir cihaz özellikleri v.s yine öyle,tanıtımı yapan adam biraz sallamış olsa
bile sen hemen anlarsın,yani cihaz bizim Dune/Zidoo sınıfından!
tuhaf bir markası vardı zaten markasına takıldım çünkü hiç duymadım ama herifler Zappiti ayarında
süper şık fiyakalı filan Box yapmışlar dikkatli ararsan sanırım bulursun YT den
benim dikkatini çekeceğim konu şu
Soc928X (bunun J ve K sı da var sanırım bir de düzü var sadece X,işin o kısmını bilmiyorum,Ustaları açıklar bunu
GPU ise G-57 aynen
yani sistem bu ve cihaz top listede
sanırım bizim bu malum kalite markalar çok yakında 928+G57 li cihaz yapacaklar öyle görünüyor!
"L1 Lisans" sorunu var! benim bununla işim olamdığı için takılmıyorum,takılan varsa ona göre bakacak
Nvidia modası artık geçti sadece Gaming esprisi hala var ama 928+G57 bu açığı ya kapattı ya da kapatacak gibi
AppleTV hala iyi ama sadece stream da var gerisi hikaye,bu bizim Box lar ile bir arada anılamaz artık
"AMLogic" güzel çıkış yakaladı+GPU da biraz daha iyi olursa AppleTV de tamamen biter!
"AI PQ" denen yeni nesil resim işleme bu 928 ler var+G-57 de ne kadar katkı yapıyor bilemem ama resim
kalitesi belirgin çok iyi oluyor!
bu sistemli Box olan X96X10 da bunu net olarak gördüm yeni gelen H96MaxM12 de yine aynen böyle
Ugoos AM8 için bilemiyorum ama onda da var diye biliyorum "AI" olarak geçiyor
hatta ben en son panelimi alırken özellikle AI özelliği ve bunu destekleyen Pentonic1000 ve en önemlisi
GPU su da "G-57" olduğu bunu seçmiştim,sanırım 2024 model Sony nin en üst modelin de yine G-57 var
uzun oldu ama sallamadan özellikle abartmadan anlatmaya çalıştım
ve Ugoss hariç diğerleri bana göre çok ucuz,AM8 i inceledikten sonra gidip 2 katı para vermek istemedim!