şimdi son bir kaç yıldır piyasa "G-31" adeta çöplüğüne döndü!
ülen bu GPU giriş/vasat dır bundan fazla bir cacık olamaz,bizim Box çılar neden bunu takar
basit;"ucuz" Box dediğin hemen her marka "ucuz" demek dir
adam çıkmış G-31 çok iyi diyor yaw,belki başka bir alternatif de görmediği için "çok iyi" diyebilir
ama çok iyi filan değildir G-31
bunun bir tık üstü ki farkı bilen hemen anlar bilmeyen onu da görse çok iyi der
nedir bu s922 ler de olan G-52,bu G-31 lere göre kesinlikle daha iyi ama sadece daha iyi
"çok iyi" değildir!
bu arada G-31 neredeyse bu katogoride en düşük seviyede kalandır yaw
G-31 den sonra genel de TV ler de bulunan G-52/53 ler gelir ki bunlar da bana göre bir iki tık
G-31 lere daha iyidir ama ben de "abartma" yoktur+o Test sitesi şöyle çıkarmış bu test sitesi
uçurmuş Bench ler şöyle böyle... bunlar benim için sallama ya da daha güncel ifadeyle "Marketing"
yaw bunu bir "insan gözü" izliyor,Kartal,Şahin filan değilki!
Cep tlf. GPU larını derin incelerseniz zaten bu bahsedilen özellikle GPU ların seviyelerini filan daha doğru
anlamış olursunuz ve de özellikle şuna bakın Entry/Mid/High filan diye geçer bunu esas alın
G-31 den fazla bir şey olamaz! G-52/53 olursa o zaman anlarsınız!
ANCAK Box larda son çıkan G-57 gerçekten "çok iyi" ama ben yine abartmıyorum,netice de bu bile
"MidLevel"!! ama G-31 den de G52/53 ler den daha iyi ama yine abartma yok
G-57 ler şimdilik Ugoos dan iki model de vardır AM8 ve SK1 üzerinde ki bunda en yeni soc928 vardır
diğer marka X96X10 Pro bu da bende 7,5 aydır ve kullanıyorum diğer marka da H96 Max M12 bunu da
P.tesi günü sipariş geçtim Ali ye ve cihaz yola çıktı(8/128Gb olan)
G-57 bildiğim kadarıyla şimdilik sadece Philips in bir kaç serisinde vardır(OLED ler ile TheOne serilerinde)
bendeki de böyledir 8808 kullanıyorum ve G-57 farkını şak diye anlıyorsunuz ve yine bildiğim kadarıyla
Sony nin 9x/2024 model panelinde vardır G-57
ANCAK TV den bir Box gibi performans alamazsınız kesinlikle ya RAM şişer ya ROM dolar yetmedi flash silmek gerekir
yetmedi factory-restlemek gerekiyor v.s v.s yani panel de Pentonic1000 soc var +G-57 var fazla bir boka yaramıyor!
ben panel de ilk kurduğum da test yapmıştım ext.HDD üzerinden ve M.Stick üzerinden resim kalitesi
çok iyi ama sistem bir Box gibi kesinlikle çalışmıyor yaw;hani ben bu sistemle şimdi ext.HDD den her türlü
atraksiyunu çekerim diyen varsa hiç güvenmesin bence bu donanıma!
ayrıca Audio/Video codec sorunları vardır(illegal işler olmaz TV ler de veya TPV de hiç olmaz)
bir bakmışsınız AVI yi bile açmıyor yaw
yetmedi;bir de 2023 den itibaren NTFS/exFAT sorunu vardır,eskiden exFAT desteği vardı şimdi yok ama K.Kılavuzda
VAR diye görünüyor!
şimdi böyle bir sistemi yatırıp TEST edip de panlama verirsek ciddi yanıltır kullanıcıyı,çünkü kullanım pratiğinde
sana bir sürü zorluıklar çıkarıyor ama puanı Tavan yapmış,ülen yemişim o puanı be
++
Box alacaksanız bu modasi geçmiş yok 905 yok G-31 filan bunları artık eleyin,adres 928 olsun GPU min.G-57 olsun
YT den sallamacı testçiler gazcılar filan boşverin yaw bunları,lisan varsa daha güzel ama harbi yabancı incelemelere bakın
gerçi oralarda da acaip sallamacı Bench ciler filan var uzak durun
++
yaw benim panelim var+sadece "Stream" izlerim diyen varsa haybeye buraları hiç okumasın gitsin AppleTV alsın
nVidia da OK dir hatta hala modası da geçmedi ama "Gamer" lar için bu,Box dan gaming varsa direk bunu alın
ha bu arada 928+G-57 her türlü oyunu güzel açıyor oynatıyor v.s okudum ama benim komum olmadığı için
ahkam kesemem!