Gebze dediler Almanyada çıktı...

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,313
63
Konuyu hortlatayım. Altımda bilindik marka araç olsa niye alayım togg demiştim. Altımda çok şükür bilindik marka araçlardan vardı ama togg aldım 😂😂 başta sorun olsa da şuanda memnunum. Dile getirmek istedim. Uzunca zamandır foruma girmiyordum hortlatma için hakkınızı helal edin 😂

İyi bayramlar.Yeni Togg'unuz hayırlı olsun,güle güle kullanın. :ok :bye

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,182
Konuyu hortlatayım. Altımda bilindik marka araç olsa niye alayım togg demiştim. Altımda çok şükür bilindik marka araçlardan vardı ama togg aldım 😂😂 başta sorun olsa da şuanda memnunum. Dile getirmek istedim. Uzunca zamandır foruma girmiyordum hortlatma için hakkınızı helal edin 😂
Sorunlarınız çözüldü mü, yoksa alışmak zorunda mı kaldınız.?

S Çevrimdışı

sisperdesi 

Aktif Üye
28 May 2022
270
31
Sorunlarınız çözüldü mü, yoksa alışmak zorunda mı kaldınız.?
Hepsi çözüldü. Alalı 8 ay oldu zaten. İlk ay servise bıraktım. Sizde kalsın çözün verin dedim. Laf etmiyorum inceleme aracı gibi kullanın dedim 1 ay sonunda verdiler. İkame araçta verdiler. Şimdilik kendisiyle çok mutluyum😂😂

S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
443
Bu ülkede hemen her durumda olduğu gibi “ifrat - tefrit” durumu bu konuda da geçerli. Kimse alınmasın ama, italya’da yapıldı diyenle yerli milli diye hiçbir zaman alamayacağı arabayı bu kadar savunan da aynı derecede saçmalıyor.

Zor kazandığı para ile el oğlunun bakkaldan kola alır gibi aldığı arabayı almaya çalışan biri olarak bir elektrikli alma arefesindeyim.

Togg da bir doğal seçenek, ama kendi “use case mobility” (Gürcan beyin kulakları çınlasın) açımdan bakınca alınabilir durmuyor. Malzeme kalitesi, sağlamlık, ekranı, sürüş dinamiği falan ok ama Togg T10X hem elektrik tüketimi hem de hacim olarak sıfır optimize bir araç. Elektrik olarak hayvani tüketiyor emsallere göre. Bu kadar verimsizlik şaşırtıcı. 64 kw pilli Tesla standart 500 km WLTP menzil derken 88 kw UZUN menzil Togg 523 km. Hesap ortada. O kadar iri araca da kuş kadar bagaj koymuşlar. Önde motor yok, pil yok ama ufak bir frunk konamamış. Koca burunun içi neyle dolu acaba?

Elektrik tüketimi hadi neyse de, aile babası bir Skoda kullanıcısı olarak 930 küsür litre bagajlı Tesla al beni diye bağırıyor.

İlerde daha iyi ve optimize araçlar çıkarır Togg inşallah. Bu pek olmamış maalesef. İlkin hatası olmaz deyip geçelim.

S Çevrimdışı

sisperdesi 

Aktif Üye
28 May 2022
270
31
Valla tesla verileri ortada. Söylediğini veemiyor bile. Hatta km verilerinde yazılımsal hile yaptığı için davalarda açıldı. Kıyaslamalarda ortada. Tüm elektriklileri deneyimledim. İçlerinde en iyisi olmada tercih sebebim togg oldu. Kullanım konforu çok güzel. Atnı lakadan tesla ile geçin birde togg ile geçin demek istediğimi anlarsınız. Sessizlikte keza öyle. Teslanın vaadettiği km yi hiç yakınına bile yaklaşmadığo görüldü. Ama togg 600 km menzil alanda var. Teslada böyle bir örnek yok. Yeni gelen juniperlarda da ön torpido panel bölgesiden ciddi kusurlu araçlar var. Hyundai ıoniq 5 te güzel ama türkiyede en düşğk paketini satıyorlar. Ben dolusuna bindim. Togg ön tarafta bagaj alanı koyabilirdi ama orda da bazı üniteler var. Onlar aşağıda konumu orda da en azından bir 100 litre civarında bagaj alanı yapılabilirdi yapılmamış. Eksikleri var mı var. Ama gömülecek kadarda değil. Elektrik tüketimi ve hacim olarak baktığınızda aslında optimize bir araç. 18-19kw maks 22 kw tüketimlere çıkıyor. Teslanın ısı pompasınında bir işe yaramadığı görüldü. Lfp bataryalar ne yazık ki stabil değiller. Uzun yolda yabaş şarj hızıda cabası.bana kalırsa elektrikli konusu halen dahs gelişmede ve menzil önemli. Hızlı şarj önemli. Aynı istasyonda ben 120-140 la şarj ederken tesla ısı pompası olmasına rağmen 60 ile şarj ediyordu kışın. Yazın şuandaki güncel verilerim yüzde yüz şarjla 550 km ki ben hızlı kullanan biriyim seri kullanırım. Tercih meselesi ama tesla bana giç hitap etmiyor. Özellikle mercedes kullanan biri olarak bomboş bir araba gibi geliyor. Konforsuzluğuda cabası. Halen daha geliştirilmeli ve ayrıca fiyatı daha uygun tutulmalı. Bakalım yurt dışında başarısı nasıl olacak o zaman göreceğiz

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,451
Valla tesla verileri ortada. Söylediğini veemiyor bile. Hatta km verilerinde yazılımsal hile yaptığı için davalarda açıldı. Kıyaslamalarda ortada. Tüm elektriklileri deneyimledim. İçlerinde en iyisi olmada tercih sebebim togg oldu. Kullanım konforu çok güzel. Atnı lakadan tesla ile geçin birde togg ile geçin demek istediğimi anlarsınız. Sessizlikte keza öyle. Teslanın vaadettiği km yi hiç yakınına bile yaklaşmadığo görüldü. Ama togg 600 km menzil alanda var. Teslada böyle bir örnek yok. Yeni gelen juniperlarda da ön torpido panel bölgesiden ciddi kusurlu araçlar var. Hyundai ıoniq 5 te güzel ama türkiyede en düşğk paketini satıyorlar. Ben dolusuna bindim. Togg ön tarafta bagaj alanı koyabilirdi ama orda da bazı üniteler var. Onlar aşağıda konumu orda da en azından bir 100 litre civarında bagaj alanı yapılabilirdi yapılmamış. Eksikleri var mı var. Ama gömülecek kadarda değil. Elektrik tüketimi ve hacim olarak baktığınızda aslında optimize bir araç. 18-19kw maks 22 kw tüketimlere çıkıyor. Teslanın ısı pompasınında bir işe yaramadığı görüldü. Lfp bataryalar ne yazık ki stabil değiller. Uzun yolda yabaş şarj hızıda cabası.bana kalırsa elektrikli konusu halen dahs gelişmede ve menzil önemli. Hızlı şarj önemli. Aynı istasyonda ben 120-140 la şarj ederken tesla ısı pompası olmasına rağmen 60 ile şarj ediyordu kışın. Yazın şuandaki güncel verilerim yüzde yüz şarjla 550 km ki ben hızlı kullanan biriyim seri kullanırım. Tercih meselesi ama tesla bana giç hitap etmiyor. Özellikle mercedes kullanan biri olarak bomboş bir araba gibi geliyor. Konforsuzluğuda cabası. Halen daha geliştirilmeli ve ayrıca fiyatı daha uygun tutulmalı. Bakalım yurt dışında başarısı nasıl olacak o zaman göreceğiz
TOGG'un daha ucuz araç çıkartması şart.
Yazılım konusunda daha iyi olması gerekiyor.
Ekranların gitmesi iyi bir durum değil.
Daha fazla yatırım şart.
Benim kafamdaki tek soru işareti satış sonrası destek.
Yani bir servis ve parça ağı oluşması lazım.
Elektrikli otomobile müdahale edebilecek insan yok gibi bir şey piyasada.

S Çevrimdışı

sisperdesi 

Aktif Üye
28 May 2022
270
31
Servis ağı hemen hemen hepsinde aynı sorun. Yazılım evet çok yolu var. Ekran gitmesi ile karşılaştım ama bu da yazılımla alakalı. Gez uygulamasını kaldırınca bende ekran gitmesi olmadı. En azından onca şey değişti aracımda ama tek kuruş ödemedim 😂😂

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,182
Servis ağı hemen hemen hepsinde aynı sorun. Yazılım evet çok yolu var. Ekran gitmesi ile karşılaştım ama bu da yazılımla alakalı. Gez uygulamasını kaldırınca bende ekran gitmesi olmadı. En azından onca şey değişti aracımda ama tek kuruş ödemedim 😂😂
ilk seri kullanıcıları denek oldu desene...

H Çevrimdışı

hikodaci

Yeni Üye
27 Şub 2024
6
35
Fiyat performans aracı, bütçem izin verse idi ben de alacaktım. Sanıyorum 1 yıl daha ötelemek durumunda kalacağım.

Byd ve Tesla daha iyi bir reklam ve pazarlama stratejisi sunuyor bunun da ekmeğini yiyiyor. Ancak örneğin byd kendi ülkesinde rekabet edemediği aracı burada vergisiz ham fiyat olarak 500bintl daha yükseğe satıyor ve kimse bunu konuşmuyor ses çıkartmıyor. Tesla evet bu işe ilk giren ve yazılım konusunda gerçekten güçlü kendisi de avrupada satamadığı araçları türkiye pazarına sokuyor ve menzil olarak vaadettiği km'leri asla veremiyor. Bu trump elon kavgaları sonucu teslaya nasıl bir yol verecek bilemiyoruz ancak benim tahminim bizim gibi ülkelere daha fazla araç sokacaklar ve fiyatı düşük olacak.

togg bana göre iyi gidiyor sadece daha fazla destek ve kullanım gerekiyor. Kullanılmadan hatalar ortaya çıkmıyor, hata çıkmadan da hatalar giderilmiyor. Bu kısımda da ilk kullananların evet canı yanyor buna bir şey diyemiyorum ancak unutmayalım 50 yıllık firmalar dahi bugün bir hava yastığı arızasından araçlarını geri çağırabiliyor. Volkswagen tam geliştirmediği arızalı dsg şanzımanlı milyonlarca araç sattı ve bir çoğunu mağdur etti kim ne yapabildi ne kadar yapabildi? Burada togg konusunda biraz daha destek çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle v2 epey güzel bir araç ve bütün sorunlar giderilmiş durumda. Ben daha da iyi olacağını düşünüyorum.

Yıllarca alman arabalarını kendi arabası gibi sahiplenip savunan halkımızın bence togg konusunda da önüne arkasına bakmadan en az o kadar ilgiyi göstererek savunması gerektiğini düşünüyorum. Bu arada vergilerin ve fiyatların da düzenlenmesi gerekiyor daha uyguna satılsa insanlar ne byd ne de teslaya bakar.

K Çevrimdışı

keremm

Yeni Üye
19 Eyl 2022
12
45
Togg'un herhangi bir güvenlik testi mevcut değildi en son. Bu durum devam ediyor mu acaba ?

S Çevrimiçi

sorunadam 

Aktif Üye
1 May 2023
156
43
Togg'un herhangi bir güvenlik testi mevcut değildi en son. Bu durum devam ediyor mu acaba ?

Eğer bir araç modeli, avrupada yetkili servis ağı kurularak resmi satışı yapılmıyorsa EuroNcap aracı satın alıp da testini yapmıyor. Çünkü EuroNcap araçları resmi olarak bayiden alıp güvenlik testine tabi tutuyor. Zamanında üreticiler EuroNcap'e test için kendileri gönderiyorlardı ancak avrupalı üreticiler teste gönderdikleri araçlar için ekstra punta kaynak attıkları için test güvenliği açısından EuroNcap de bayiden resmi olarak aracı satın alıp test ediyor.,

Dolayısıyla resmi satışı olmadığı için EuroNcap aracı uzun süre test edemeyecek.

ancak bu hiç test edilmediği anlamına gelmiyor. araç 100'e yakın homologasyon testine tabi tutuldu tip onay belgesi için. EuroNcap testi de homologasyon için bir ister olmadığı ve yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı uygulanmadı.

Geri
Üst Alt