heamvivma
Aktif Üye
- 21 May 2020
- 454
- 34
Kendini yerine koy diyorsun.Ev sahibi penceresinden bakmıyorum. Şimdi kendini koy onun yerine. Evin var. Kiracın var. Kendin de kiradasın. Senin kiran 3000 den olmuş 5000 bin. Ama kiracın 1500 den 2250 yükseltmeyi teklif ediyor. Ne derdin. Yüzde 25 lik oranı uygulatabiliyorsan uygulat. Bak bakalım o gaz almamıymış neymiş göreceksin.
Anlamak istemediğin olay sözlerin verildiği zamanki Türkiye yok. O günkü şartlar hiç yok. Senin için de yok, benim için de yok. Suçlu tabiki sen değilsin ama ev sahibin de değil. Bu tepki gerçek suçlulara gösterilse sorun çözülecek de ona da yanaşılmıyor. Saltanat içinde yaşayıp vatandaşa bunları yaşatanlara tek laf yok. Neyse, işiniz rast gelsin.
Geçen yıl kendi memleketimde otururken ben 1000 tl ye oturuyordum. Babamın kiracısı 750 TL ye oturuyordu. Babam kiracıyı çıkarıp beni geçirmek istedi, ben kiracının düzeni bozulmasın diye kabul etmeyip hem daha eski evde hem daha yüksek kirada oturdum.
Benim takındığım durum buydu. Şimdi kendini yerine koy sorusuna da cevabımı vermiş olduğumu düşünüyorum.