eketen
Süper Üye
- 26 Haz 2020
- 1,235
Genel olarak fikirlerinize katılıyorum. Eve taşınmadan önce bana, %5 bile olsa tayinim çıktığı zaman evi boşlatmanı isteyebilirim dese, ben zaten o evi tutmazdım. Şuan ise lütfen beni mağdur etme, evden çık diyor. Ben çıkmayacağım desem kötü olacağız. Huzursuzluk olacak. Tek çekindiğim nokta bu.
Ama evden çıksam asıl mağdur olacak olan benim. Yeni evi tutma stresi. Sahibinden bulamazsam emlakçı komisyonu, taşınma masrafları, Eşyaların taşınırken yıpranma payları, yeni kiraya çıkmış gibi yeni kiralar üzerinden ev tutma ücreti (eski kiracı ile yeni kiracı sonuçta aynı ücrette oturmaz) bunlar başlı başına bir sıkıntı işte...
Bakın burada ki temel sıkıntı en başta söz verilip, ardından ben mağdur olmayayım diye verilen sözden cayılması.
Ev sahibi doğal olarak kendi ve ailesinin çıkarlarını gözetiyor. Ben ise kendi ve ailemin çıkarlarını gözetmek zorundayım. Yani ben kendi açımdan haklıyım, ev sahibi kendi açısından haklı. Bu yüzden objektif yorum istedim. Acaba dışarıdan kim haklı gözüküyor, kim nasıl hareket ederdi ?
Hayır.
Objektif yorum istiyorsunuz. Ben de bunlar bilinmeden nasıl objektif olunur diyorum. Sizin anlaştığınız zamanki şartlar bugün var mı? O günkü kiranız ile bugünkünü kıyaslamak lazım. Ne ödüyordunuz şimdi ne ödüyorsunuz. Bu vatandaş niye o gün öyle derken bugün böyle diyor. Bakın bizzat gördüğüm bir olayı anlatayım. Arkadaşım aynı sizin gibi geçen ağustosta kira yenileme günü geldiğinde ev sahibi ile bir rakama anlaştı, herkes memnun. Ev sahibi de kendi evinden daha büyük bir evde daha hareketli bir semtte kiracı. Aldığı kiranın üzerine bir miktar daha koyup kendi kirasını ödüyor. Gelinen durumda arkadaşıma ya kiraya zam yapmasını ya da evi boşaltmasını söyledi. Burada sizin baktığınız yerden bakınca adam haksız, zalim, çıkarcının teki. Ama adamın tarafından bakınca onun da ödediği kira zamlandı. Ucuza oturabileceği ev kalmadı. Ne olacak şimdi. İstese de istemese de kendi aldığı kiraya zam isteyecek. Bu adam şimdi zalim mi. Burada tek zalim var, bu işi buraya getirenler. Bunu beğenmiyorsunuz biliyorum ama işin gerçeği bu. Herkesi mağdur eden, birbiri ile karşı karşıya getirenler zalim. Arkadaşım ne yaptı, ister inanın ister inanmayın kirasına yüzde yüz zam yaptı. Hakkaniyet bunu gerektiriyor, o da ev geçindiriyor, çocuk büyütüyor, senelerce beni üzmedi, hak bu dedi. Burada ev sahibinizi haksız, sizi haklı görmemizi istiyorsunuz ama dediğim gibi bu şartlarda en azından ödediğiniz kirayı bilmeden ben kendi adıma kimseyi haklı haksız ilan edemem.