Enine Boyuna WEBOS 5.0 ONVO OV65500 Ürün İncelemesi

H Çevrimdışı

huysuzihtiyar

Yeni Üye
17 Eki 2021
21
39
Bu soruyu ben de merak ediyorum. Bu ara fiyat farkı 1000 tl yi geçti. Bu sebepten web os dışında panel kalitesi özellik olarak fark var mı? Yoksa sadece yazılım farkına mı 1000 tl veriyoruz. Gerçi web os lu sürümde birisi mali gpu sunu daha düşük kullanılmış yazmış ama başka fark var mı panel de filan
Adem Helvacı Adem Helvacı,
Aslinda 3 gunluk kullanimimda webosun oyle ahim şahim bir stabilite sundugunu soyleyemem (daha once mibox ve mistick kullanmis biri olarak). Bir kac defa menulerde takilma vs durumu ile karsilastim ve cihazi kapatip acmam sorunu cozmedi fisten cekip takmam gerekti.Bu durum kullandigim akilli telefonlarda ve bilgisayarlarda alistigim hizi belkide tvden beklememden kaynaklida olabilir. Ama kumandada bir tusa basip cevap alamayinca baska tusa basip daha sonra iki islemi arka arkaya yapmasi gibi durumlarada cok defa denk geldim(Kumandamda bir problem oldugu ihtimalinide dusunuyorum aslinda cunku gun icinde bir kac defa sinyaliniz kararsiz kumandayi tekrar eslestirin gibi bir hata aliyorum) Uygulama magazasinda işe yarar hicbirsey olmamasida cabasi..Androidde o her ihtiyaciniz icin bir uygulama olmasi/rootlu kullanim/apk yukleyebilme durumlarina alisan biri icin cok kisitlayici, en azindan daha fazla uygulama bekliyor insan. Farkli uygulamalar icin bolgeyi degistirdim.Mesela almanya sectiginizde youtube kids geliyor.Bunu yapincada baglanti problemi yasadim kablosuzda. Bolge olarak Turkiyeye geri donunce bile uzunca bir sure baglanamadim. Ama weboslu surumle birlikte gelen air kumanda guzel...Yaklasik 200 lira civari ayrica almaya kalksaniz. Ayrica androidli versiyonun 4k lisans durumu sikinti yaratacaktir. Yaklasik 1000 lira gibi fark var... Ben mibox alirim kafam kulagim rahat olur derseniz oda aslinda makul bir cozum.Stabilite icin guncelleme ile bazi sikintilar cozulebilir.Androidli versiyonun arayuzu nasil bilmiyorum ama webos surumunun arayuzu gayet guzel ve tvye ayri bir hava katiyor.En basitinden züğurt tesellisi olarak tvyi gosterirken lg ile ayni arayuz ayni kumanda diye hava atiyoruz:-)

M Çevrimdışı

MedicuS

Yeni Üye
22 Kas 2021
6
39
Aslinda 3 gunluk kullanimimda webosun oyle ahim şahim bir stabilite sundugunu soyleyemem (daha once mibox ve mistick kullanmis biri olarak). Bir kac defa menulerde takilma vs durumu ile karsilastim ve cihazi kapatip acmam sorunu cozmedi fisten cekip takmam gerekti.Bu durum kullandigim akilli telefonlarda ve bilgisayarlarda alistigim hizi belkide tvden beklememden kaynaklida olabilir. Ama kumandada bir tusa basip cevap alamayinca baska tusa basip daha sonra iki islemi arka arkaya yapmasi gibi durumlarada cok defa denk geldim(Kumandamda bir problem oldugu ihtimalinide dusunuyorum aslinda cunku gun icinde bir kac defa sinyaliniz kararsiz kumandayi tekrar eslestirin gibi bir hata aliyorum) Uygulama magazasinda işe yarar hicbirsey olmamasida cabasi..Androidde o her ihtiyaciniz icin bir uygulama olmasi/rootlu kullanim/apk yukleyebilme durumlarina alisan biri icin cok kisitlayici, en azindan daha fazla uygulama bekliyor insan. Farkli uygulamalar icin bolgeyi degistirdim.Mesela almanya sectiginizde youtube kids geliyor.Bunu yapincada baglanti problemi yasadim kablosuzda. Bolge olarak Turkiyeye geri donunce bile uzunca bir sure baglanamadim. Ama weboslu surumle birlikte gelen air kumanda guzel...Yaklasik 200 lira civari ayrica almaya kalksaniz. Ayrica androidli versiyonun 4k lisans durumu sikinti yaratacaktir. Yaklasik 1000 lira gibi fark var... Ben mibox alirim kafam kulagim rahat olur derseniz oda aslinda makul bir cozum.Stabilite icin guncelleme ile bazi sikintilar cozulebilir.Androidli versiyonun arayuzu nasil bilmiyorum ama webos surumunun arayuzu gayet guzel ve tvye ayri bir hava katiyor.En basitinden züğurt tesellisi olarak tvyi gosterirken lg ile ayni arayuz ayni kumanda diye hava atiyoruz:-)
ben de mi box var zaten. lakin panel, anakart açısında merak ediyorum. Adem bey ikisini de incelemiş biri olrak farkın sadece yazılımsal olup olmadığını belirtebilir. 250 kumanda dersek, 5000 lik tv de 750 sadece yazılıma verilmez. Ha lg kullanan biri olrak kumanda ayrı bir rahatlık özellikle smart uygulamalarında. Onun dışında sesli komutu kullanan birisi değilim. düz kanal değiştirmede normal kumanda ile bir fark olacağını zannetmem.

Y Çevrimdışı

yakopsi

Yeni Üye
27 Nis 2020
5
37
Videodaki ayarlar ile netflix hdr problemi çözüldü gibi.

Aradığım ayar buydu teşekkür ederim. Ses konusunda hangi ayarda kullanıyorsunuz genelde peki?

Tv de tek canımı sıkan nokta youtube vanced uygulamasını kuramamamız. reklamlı youtube izlemektense boxdan açıp izliyorum. Onun haricinde Tvden çok memnunum. 5400e aldım ve fazlasıyla hakkını veriyor.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu soruyu ben de merak ediyorum. Bu ara fiyat farkı 1000 tl yi geçti. Bu sebepten web os dışında panel kalitesi özellik olarak fark var mı? Yoksa sadece yazılım farkına mı 1000 tl veriyoruz. Gerçi web os lu sürümde birisi mali gpu sunu daha düşük kullanılmış yazmış ama başka fark var mı panel de filan
Adem Helvacı Adem Helvacı,
Anakart işlemci panel hepsi değişik :ok

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Benim gençliğimde bir reklam vardı ,banka reklamı , "hepsi aynı ama biz falan bankayız" derdi reklamda :).Adı ne OS olursa olsun hepsi aynı ,taban linux çünkü ,vestelden tut lg kadar tüm firmaların OS' u linuxtur, çünkü açık kaynak koddur ,ayrıca işletim sistemi ücreti alınmaz müşteriden bu durumda,bedavadır yani :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Benim gençliğimde bir reklam vardı ,banka reklamı , "hepsi aynı ama biz falan bankayız" derdi reklamda :).Adı ne OS olursa olsun hepsi aynı ,taban linux çünkü ,vestelden tut lg kadar tüm firmaların OS' u linuxtur, çünkü açık kaynak koddur ,ayrıca işletim sistemi ücreti alınmaz müşteriden bu durumda,bedavadır yani :)
Yani abi ne yalan söyleyeyim o çakma android (L3) ile kıyaslarsak menüye ilk girişteki ağırlığı haricinde ben webosu tercih ederim lakin bana tizen webos android deseler önüme serseler tizeni kapar giderim.

Webosu yine de severim ama sevgi bir yere kadar :kiskis

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Yani abi ne yalan söyleyeyim o çakma android (L3) ile kıyaslarsak menüye ilk girişteki ağırlığı haricinde ben webosu tercih ederim lakin bana tizen webos android deseler önüme serseler tizeni kapar giderim.

Webosu yine de severim ama sevgi bir yere kadar :kiskis
Ben sana "bütün OS lar aynı" diyorum ,sen tizeni kapar giderim diyorsun ,android hariç hiç biri dengeli değil bana göre :) ,sen ona bakarsın o sana bakar ama android öyle değil :ok (buradaki "sen" sen değilsin tabii ),tam dolu donanımla androidi tek geçerim ,öyle 8/1.5 değil de en az 16 /32 mesela :)

A Çevrimdışı

arikan_tevfik

Yeni Üye
29 Nis 2020
20
54
Aradığım ayar buydu teşekkür ederim. Ses konusunda hangi ayarda kullanıyorsunuz genelde peki?

Tv de tek canımı sıkan nokta youtube vanced uygulamasını kuramamamız. reklamlı youtube izlemektense boxdan açıp izliyorum. Onun haricinde Tvden çok memnunum. 5400e aldım ve fazlasıyla hakkını veriyor.
Bağlantı ayarlarında da biraz sıkıntı var gibi, telefonla hız testinden 20 alıyorsam ki fiber 35 kullanıcısıyım 35 mbps almam lazım Onvo65500 de 2,4 ghz max 10 mbps seviyelerindeyim. ayrıca 5g de daha düşük alıyorum 3 mbps kadar cepten ise 5 g de 80-90 mbps görüyorum ters olan bir taraf ta burası, tv modem uzaklığı 3-4 mt kadar. wifi bağlantı ile de ilgili bir ayar var mı yoksa wifi alıcı kalitesiz mi acaba

Y Çevrimdışı

yakopsi

Yeni Üye
27 Nis 2020
5
37
Bağlantı ayarlarında da biraz sıkıntı var gibi, telefonla hız testinden 20 alıyorsam ki fiber 35 kullanıcısıyım 35 mbps almam lazım Onvo65500 de 2,4 ghz max 10 mbps seviyelerindeyim. ayrıca 5g de daha düşük alıyorum 3 mbps kadar cepten ise 5 g de 80-90 mbps görüyorum ters olan bir taraf ta burası, tv modem uzaklığı 3-4 mt kadar. wifi bağlantı ile de ilgili bir ayar var mı yoksa wifi alıcı kalitesiz mi acaba
Bende böyle bir sorun yok. Telefon da da Tv'de de aynı hızı aldı speedtestle. 27mb civarı gösterdi ikisi de.

Videodaki ayarlar ile netflix hdr problemi çözüldü gibi.

Bu ayarları yaptım ama renkler bi garip geldi açıkçası. Bu ayarı sadece Netflix hdr izlerken mi kullanıyorsunuz ? Eğer öyle ise normal TV izlerken hangi renk ayarlarını kullanıyorsunuz paylaşır mısınız?

Z Çevrimdışı

zaltun 

Aktif Üye
25 May 2018
127
24
Televizyonla ilgili faha once yazdigim kafami kurcalayan alt kisimdaki bombeli alani incelemeniz icin fotograflariyla ekliyorum bu durum normal midir? Televizyonu almis olan diger arkadaslarda bu bolge nasil gozukmekte? Adem Helvacı Adem Helvacı A arikan_tevfik Z zaltun

IMG_20211121_140529c6517119be4ace15.jpg
IMG_20211121_1405053209b144b06f7c0c.jpg
IMG_20211121_1405345404faa0c3fea1b4.jpg

Ayrica wifi noktasinda bazi sikintilar yasayinca hiz testi yaptim.Modemi yaklasik 2.5 metreye kadar yakinlastirip yaptigim testler sonucu telefonu tvnin dibine koyup 10 kere testi takrarladim. telefondan 25-18 mbps araliginda sonuclar alirken ayni mesafede tvden maksimum 9.7 mbps alabildim 6.1 4.7 2.1 1.1 araliginda sonuclar aldim. Servisten kurulum icin gelen personelin teknik olarak ne kadar yetersiz olduklarini gorunce merkezi arayarak bir ayar vs ile ilgili bir problem ile cozulup cozulemeyecegini sordum.Ordanda ilk etapta teknik olmaktan uzak cevaplar alinca bu konu ile ilgili teknik bir cevap verilmesi istegimde direttigimden not alip size donus yapilacak dendi bakalim.
Bende böyle bir problem yok.( Not: TV de ekstra panel koruyucu da var.)

IMG_20211123_225222.jpg

Bende böyle bir sorun yok. Telefon da da Tv'de de aynı hızı aldı speedtestle. 27mb civarı gösterdi ikisi de.

Bu ayarları yaptım ama renkler bi garip geldi açıkçası. Bu ayarı sadece Netflix hdr izlerken mi kullanıyorsunuz ? Eğer öyle ise normal TV izlerken hangi renk ayarlarını kullanıyorsunuz paylaşır mısınız?
Netflix HDR ayarı sadece netflix açınca aktif oluyor zaten. Normal tv yayınında canlı modu kendi ayarlarım ile kullanıyorum. Yani her arayüz için farklı ekran ayarları hafızada tutuyor tv.

H Çevrimdışı

huysuzihtiyar

Yeni Üye
17 Eki 2021
21
39
Bende böyle bir problem yok.( Not: TV de ekstra panel koruyucu da var.)

IMG_20211123_225222.jpg

Netflix HDR ayarı sadece netflix açınca aktif oluyor zaten. Normal tv yayınında canlı modu kendi ayarlarım ile kullanıyorum. Yani her arayüz için farklı ekran ayarları hafızada tutuyor tv.
En azindan basklarinda boyle bir peoblem olmadigini bilmekde sevindirici:-). Servise urunde problem oldugunu soyleyince sizi problemli musteri ilan ediyor.Fotograflari merkeze iletmesini rica ettigimde.Kime iletilecekse beni arasin ondan sonra ben iletirim diyen bir servisle ugrasiyorum resmen.Uzaktan tam karsisina gecip izleyince birsey gozukmuyor cok problem yaratiyorsunuz diye teknik bilgi verildi:-).Onvo servis ve musteri hizmetleri konusunda benim icin sinifta kaldi kesinlikle. Ayrica merkeze durumu bildirmeme ragmen tek soyledikleri gun icerisinde size donus yapilacak demek oldu.
Verdikleri temsilci@onvo.com.tr adresine detayli birsuru fotograf yolladim.Ama ne burda bir problem var bununla ilgili soyle bir islem yapalim nede yok kardesim bu gayet normal şu şu sebeple oluyor sikinti yaratmaz seklinde bir donus yapildi.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
En azindan basklarinda boyle bir peoblem olmadigini bilmekde sevindirici:-). Servise urunde problem oldugunu soyleyince sizi problemli musteri ilan ediyor.Fotograflari merkeze iletmesini rica ettigimde.Kime iletilecekse beni arasin ondan sonra ben iletirim diyen bir servisle ugrasiyorum resmen.Uzaktan tam karsisina gecip izleyince birsey gozukmuyor cok problem yaratiyorsunuz diye teknik bilgi verildi:-).Onvo servis ve musteri hizmetleri konusunda benim icin sinifta kaldi kesinlikle. Ayrica merkeze durumu bildirmeme ragmen tek soyledikleri gun icerisinde size donus yapilacak demek oldu.
Verdikleri temsilci@onvo.com.tr adresine detayli birsuru fotograf yolladim.Ama ne burda bir problem var bununla ilgili soyle bir islem yapalim nede yok kardesim bu gayet normal şu şu sebeple oluyor sikinti yaratmaz seklinde bir donus yapildi.
Hocam o iş artık Onvo markasını aştı.
Samsung TCL PHILIPS LG vs bunları tamamen NORMAL statüsüne aldılar.

Hakikaten bakın son dönem üretilen tv lerde firmalara göre her şey normal.

SSH konusunda çok güvendiğim Samsung dahi 2 senedir insanların anasından emdiği sütü burnundan getiriyor.

Kimsenin elinde imkan yok bunları düzeltmek için o nedenle işi yokuşa sürüyorlar.

H Çevrimdışı

huysuzihtiyar

Yeni Üye
17 Eki 2021
21
39
Hocam o iş artık Onvo markasını aştı.
Samsung TCL PHILIPS LG vs bunları tamamen NORMAL statüsüne aldılar.

Hakikaten bakın son dönem üretilen tv lerde firmalara göre her şey normal.

SSH konusunda çok güvendiğim Samsung dahi 2 senedir insanların anasından emdiği sütü burnundan getiriyor.

Kimsenin elinde imkan yok bunları düzeltmek için o nedenle işi yokuşa sürüyorlar.
Adem bey bu arada sizin gecen gun onerdiginiz sekilde televizyonu alip yatay konuma getirdik bir degisiklik olmadi. Benim asıl problemim servisin kendince beni takintili musteri ilan etmesi.Ve problemi merkeze iletme konusunda isteksizligi. İlk tvye mudahalesi sonucu bozmasi ile yasadigimiz surecin etkisi buyuk bu durumda. Cihazi iade icin teslim alirken bir daha benim markamdan tv alma diyen bir servis. Merkeze ulasmaya calistigimda normal olarak servis uzerinden ulasmami istiyorlar.Servise ulastiklarinda servis telefonda sikinti yok musteri problemli diyor. Boyle bir sonsuz donguye girmis durumdayiz:-)

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Adem bey bu arada sizin gecen gun onerdiginiz sekilde televizyonu alip yatay konuma getirdik bir degisiklik olmadi. Benim asıl problemim servisin kendince beni takintili musteri ilan etmesi.Ve problemi merkeze iletme konusunda isteksizligi. İlk tvye mudahalesi sonucu bozmasi ile yasadigimiz surecin etkisi buyuk bu durumda. Cihazi iade icin teslim alirken bir daha benim markamdan tv alma diyen bir servis. Merkeze ulasmaya calistigimda normal olarak servis uzerinden ulasmami istiyorlar.Servise ulastiklarinda servis telefonda sikinti yok musteri problemli diyor. Boyle bir sonsuz donguye girmis durumdayiz:-)

Bir yol haritası belirlemek .

Benim görüşüm .
Ne yapacağınıza karar vermeniz .

Kolay gelsin .

******************************************************************************************************************

GENELDİR . BU KONU İLE İLĞİLİ DEĞİLDİR .
BİLİNÇLENME ADINA .

Firma stratejileri . ( Eğitim )

Örnek : Eğitim görmüş firma temsilcileri .
Sorulacak soruları daha önce çalışırlar cevapları hazırdır .
Yönlendirme Karar senin değildir . Yetki .

Eğitim çocuk
Çocuk ağlar istediğini yaptırmak için .
Seçenek sunarsanız ya bunu yada bunu
Karar senin .
3. Tercih .
Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak .

Yetki kimde !!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alıntı yazıdır .

Müşteri İlişkileri Yöneticilerine Tavsiyeler

Firmalar için büyük bir öneme sahip olan müşteri ilişkileri yönetimi sürecini idare eden müşteri ilişkileri yöneticilerine bu noktada birkaç tavsiyem olacak.

Öncelikle; haklı veya haksız olmasına bakılmaksızın, müşteriyle hiçbir şekilde tartışılmamalıdır. Bunun yerine müşterinin sorununa, isteklerine çözüm sunulmalıdır. Diğer bir ifadeyle müşteri bir konuda haksız olsa bile müşteriyi kaybetmemek ve şirket imajını zedelememek adına mesele; tartışılarak değil çözüm odaklı olarak halledilmelidir. Özetle; müşterilerle ikili ilişkilerde yaşanabilecek en ufak bir problemde dahi tartışmayı kazanmak yerine müşteriyi kazanmak temel felsefe olmalıdır.

Bunun yanında, ilk izlenimin önemli olduğu bilinen bir gerçektir. Dolayısıyla müşteriyi güleryüzle karşılamak ve müşteriyle ilgilenmek müşteride firmaya dair güzel algılar oluşturur. Ama devamını getiremedikten sonra bu ilgi de anlamsız olacaktır. Bundan dolayı, ilk izlenim kadar son izlenimin de ciddi anlamda önemli olduğu unutulmamalıdır. Çünkü başlanmış olan bir işi tamamlamak başarı göstergesidir. Öte yandan iyi başlayan bir iş yarım kaldığı takdirde anlamsızlaşır. Oysa son izlenim iz bırakır.

“Müşteri ilişkileri yönetimi”nin önemini ve bir şirkete kattığı değerleri yazarak bitiremeyiz fakat bir şirketin imajına ve itibarına etki eden noktaların temel sebeplerinden birinin müşteri ilişkileri yönetimi olduğunu unutmamalıyız. En azından bu makalede buna dair bir farkındalık sağlamış olduğumuzu düşünüyorum.

123e1c05b0d7f6bf6e3.jpg

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt