Enine Boyuna WEBOS 5.0 ONVO OV65500 Ürün İncelemesi

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Güncellemede elektrik enerjisi kesilirse sorun olurmu?
Android açılışı anında elektrik enerjisi kesilirse.
Diğer aynı şartlarda elektrik gidip gelirse.

Teşekkürler.

Z Çevrimdışı

zaltun 

Aktif Üye
25 May 2018
127
24
Güncellemeden sonra TKGS geldi kurulum tamamlandı Şimdilik problem yok

Eyvallah Hocam Sağolun
Henüz inceleme vaktim olmadı ama bu akşam tüm bağlantıları yapar biraz incelerim
Tşk
Bende ilk cihaz geldiğinde TKGS yok demiştim. sonra yazılım güncellemesi ile tkgs geldi ve hızlı bir şekilde kanalları buldu. Bende kendi tercihime göre kanal sırlaması yaptım.

Bu arada beyaz ve gri ekranda lcd renk testini yaptınız mı? Burada çok büyük bir problem yoksa tvden çok memnun kalacaksınız. Ben şuan fiyat performans olarak çok memnunum.

H Çevrimdışı

huysuzihtiyar

Yeni Üye
17 Eki 2021
21
39
3. gelisinde cihazi teslim alip kurdurabildim. Cihazla daha once kisa bir deneyimim olmustu. Bu sefer yasadigim olumsuzluklar soyle;
-Ekrana yakindan baktiginizda alt tarafta duz olmasi gereken ekran cizgisinin bombeli bir kismi var.İlk aldigim tvdede vardi.Bunda daha fazla var hatta.Bu normal birseymi? cihazi satin alan diger arkadaslarda bu bolge nasil gozukuyor?
-5 6 tane olu piksel var.
-Kumandaya yeni pil takmama rağmen ve kumandanin maksimum kullanim mesafesi 3 metre civari olmasina ragmen surekli kumandanizin sinyali kararsiz guide tusuna 5 sn basin uyarisi geliyor.Ve kumanda saglikli calismiyor.
-Sesli arama kisminda miboxin anladigi kelimeleri anlayamiyorve sunucuya baglanilamadigi hatasi veriyor.
-Modem ile arada 3 m gibi bir mesafe olmasina ragmen telefonun 20 25 mbps arasi gosterdigi hizi televizyonda en fazla 9 (genelde 5-6 civari) olarak gordum.İptv iceriklerinde sikinti yasadim. Daha once iki gun kullandigim cihazda 20leri gormustum ayni mesafeden.
-Uygulama marketinde hicbirsey yok nerdeyse, Garip bir sekilde lg marketinde olan uygulamalarin hepsi yok.
-Ekran buyuk oldugu icin eger cam karsisinda kullanim olacaksa gunduz yansima cok sikinti oluyor.Bazi yurtdisi alisveris sitelerinde televizyonlar icin yansima onleyici seffaf folyo benzeri bir seyler gordum ama uygulamasi cok sikinti olacaktir.O riski almaya degmez gibi.

Gozlemledikce yazmaya devam ederim

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

arikan_tevfik

Yeni Üye
29 Nis 2020
20
54
Bende ilk cihaz geldiğinde TKGS yok demiştim. sonra yazılım güncellemesi ile tkgs geldi ve hızlı bir şekilde kanalları buldu. Bende kendi tercihime göre kanal sırlaması yaptım.

Bu arada beyaz ve gri ekranda lcd renk testini yaptınız mı? Burada çok büyük bir problem yoksa tvden çok memnun kalacaksınız. Ben şuan fiyat performans olarak çok memnunum.
Ürünü söyle 2 gündür kullanıyorun
42 inç veatelden sonra ki wifi yoktu 10 yıllık emektar androitd 4.4 kutu ile işleri halletmeye çalışıyordum. Ondan sonra onvo65500 bana abartmak gibi olmassa şahinden sonraki mercedes gibi geldi. Gerek ses gerek smart özellik şuan için güzel
Biraz kullanma zevkine varalım detaylandırırız
Herkese tşk. Özellikle Adem Helvacı Adem Helvacı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ürünü söyle 2 gündür kullanıyorun
42 inç veatelden sonra ki wifi yoktu 10 yıllık emektar androitd 4.4 kutu ile işleri halletmeye çalışıyordum. Ondan sonra onvo65500 bana abartmak gibi olmassa şahinden sonraki mercedes gibi geldi. Gerek ses gerek smart özellik şuan için güzel
Biraz kullanma zevkine varalım detaylandırırız
Herkese tşk. Özellikle Adem Helvacı Adem Helvacı
Çok şükür ki klima - Beyaz Eşya ve Elektronik konularında kime ne dediysek o çıkıyor çok mutlu oluyorum bu geri dönüşlerden.

Sadece iyi olduğu için değil, KÖTÜ dediklerimiz de kötü çıkıyor ve bunların da geri dönüşleri oluyor ki yarın TCL BİLKOM ile ilgili ne yazık ki yine bir mağduriyet ve servis sorunu videosu çekip paylaşacağım ve bana durumu aktaran kardeşimiz mailini ''Haklı Çıktın Adem Abi'' diye bitirdi ki buna sevinemiyorum maalesef.

Ses konusunda da, wifi çekim kapasitesi ve veri aktarım hızı konusunda da, Smart stabilitesi konusunda da vallahi ne dediysem doğruladınız siz de, çok teşekkür ederim :ok

H Çevrimdışı

huysuzihtiyar

Yeni Üye
17 Eki 2021
21
39
Televizyonla ilgili faha once yazdigim kafami kurcalayan alt kisimdaki bombeli alani incelemeniz icin fotograflariyla ekliyorum bu durum normal midir? Televizyonu almis olan diger arkadaslarda bu bolge nasil gozukmekte? Adem Helvacı Adem Helvacı A arikan_tevfik Z zaltun

IMG_20211121_140529c6517119be4ace15.jpg
IMG_20211121_1405053209b144b06f7c0c.jpg
IMG_20211121_1405345404faa0c3fea1b4.jpg

Ayrica wifi noktasinda bazi sikintilar yasayinca hiz testi yaptim.Modemi yaklasik 2.5 metreye kadar yakinlastirip yaptigim testler sonucu telefonu tvnin dibine koyup 10 kere testi takrarladim. telefondan 25-18 mbps araliginda sonuclar alirken ayni mesafede tvden maksimum 9.7 mbps alabildim 6.1 4.7 2.1 1.1 araliginda sonuclar aldim. Servisten kurulum icin gelen personelin teknik olarak ne kadar yetersiz olduklarini gorunce merkezi arayarak bir ayar vs ile ilgili bir problem ile cozulup cozulemeyecegini sordum.Ordanda ilk etapta teknik olmaktan uzak cevaplar alinca bu konu ile ilgili teknik bir cevap verilmesi istegimde direttigimden not alip size donus yapilacak dendi bakalim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Televizyonla ilgili faha once yazdigim kafami kurcalayan alt kisimdaki bombeli alani incelemeniz icin fotograflariyla ekliyorum bu durum normal midir? Televizyonu almis olan diger arkadaslarda bu bolge nasil gozukmekte? Adem Helvacı Adem Helvacı A arikan_tevfik Z zaltun

IMG_20211121_140529c6517119be4ace15.jpg
IMG_20211121_1405053209b144b06f7c0c.jpg
IMG_20211121_1405345404faa0c3fea1b4.jpg

Ayrica wifi noktasinda bazi sikintilar yasayinca hiz testi yaptim.Modemi yaklasik 2.5 metreye kadar yakinlastirip yaptigim testler sonucu telefonu tvnin dibine koyup 10 kere testi takrarladim. telefondan 25-18 mbps araliginda sonuclar alirken ayni mesafede tvden maksimum 9.7 mbps alabildim 6.1 4.7 2.1 1.1 araliginda sonuclar aldim. Servisten kurulum icin gelen personelin teknik olarak ne kadar yetersiz olduklarini gorunce merkezi arayarak bir ayar vs ile ilgili bir problem ile cozulup cozulemeyecegini sordum.Ordanda ilk etapta teknik olmaktan uzak cevaplar alinca bu konu ile ilgili teknik bir cevap verilmesi istegimde direttigimden not alip size donus yapilacak dendi bakalim.
Polarizer katman içe doğru sehim yapmış. Bendeki tv de bu durum yok.
Aslında tv yi iki kişi tutup yüzüstü tutsanız yerine koysanız düzelir gibi geliyor bana ama neticede uğraşmak zorunda değilsiniz. Servise haber verin diyeceğim ama..

A Çevrimdışı

arikan_tevfik

Yeni Üye
29 Nis 2020
20
54
Polarizer katman içe doğru sehim yapmış. Bendeki tv de bu durum yok.
Aslında tv yi iki kişi tutup yüzüstü tutsanız yerine koysanız düzelir gibi geliyor bana ama neticede uğraşmak zorunda değilsiniz. Servise haber verin diyeceğim ama..
Bendeki TV'de de o şekilde bir görüntü yok..
Allah nazardan saklasın şimdilik herşey yolunda

H Çevrimdışı

huysuzihtiyar

Yeni Üye
17 Eki 2021
21
39
Hocam bu sorun nakliye kaynaklı %100
Öyle (Afedersiniz) hayvani taşıyorlar ki katmanlar yerlerinden çıkıyor veya oynuyor.
Bu durum bir problem yaratirmi?.İlk aldigim cihazdada bu durum vardi..servisi kontrole cagirdigimda cihazi goturmeleri gerektigini soylediler.Ben urune kendilerinin bir mudahale yapmamalarini isteyip merkezden degisim istedigimi belirtmeme ragmen cihazi sokmuslerdi.Ve bu durum sonrasinda ekranda cizgiler olusmustu ve urunu aldigim saticiya iade etmistim.Bu sebeple servisin mudahalesi korkutuyor. beni.Yarin arayip servisten cihazi almadan fotograflarini merkeze iletmelerini soyleyecem.Bakalim gecen seferki gibi israrla sokup goturmek istemezler umarim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu durum bir problem yaratirmi?.İlk aldigim cihazdada bu durum vardi..servisi kontrole cagirdigimda cihazi goturmeleri gerektigini soylediler.Ben urune kendilerinin bir mudahale yapmamalarini isteyip merkezden degisim istedigimi belirtmeme ragmen cihazi sokmuslerdi.Ve bu durum sonrasinda ekranda cizgiler olusmustu ve urunu aldigim saticiya iade etmistim.Bu sebeple servisin mudahalesi korkutuyor. beni.Yarin arayip servisten cihazi almadan fotograflarini merkeze iletmelerini soyleyecem.Bakalim gecen seferki gibi israrla sokup goturmek istemezler umarim.
Israrla belirttiğim üzere servislerimiz ne yazık ki (TCL LG SONY vs dahil) istenen teknolojik altyapıya sahip değil.
Bakınız bu televizyonların panel bölümleri hijyenik bir odada açılmalı ancak ülkemizdeki binlerce servisten belki 2 belki 3 ünde var temiz oda. Konu sadece hijyen de değil, kimse darılmasın ama bizim Haydar usta da dahil ben gördüm su borusu ve öpücüklerle yapılmış aygıtlarla panel transfer ediyorlar.

ESD koşullarına uygun ortam yok, Hijyen koşullarına uygun ortam yok, Topuk topraklaması, bilek topraklaması, izolasyon trafosu vs vs vs bu işin bir sürü standartı var ama bizde ürünler halen taralap şorolop langır lungur Allah ne verdi ise mantığı ile sökülür.

Bu tarz sökümler aşamasında da elbette COF hasarları veya Elektrostatik nedeniyle cof üzerindeki chip arızaları meydana geliyor.

Yani ben bu şartlarda nasıl isterim ki televizyonumun sökülmesini?

M Çevrimdışı

MedicuS

Yeni Üye
22 Kas 2021
6
39

OV65351, OV65350, OV65500 ün​

aralarında android ile webos olması haricinde görüntü kalitesinde bir fark varmıdır acaba? Android box kullandığım için daha ucuz olan androidmodelleri tercih etsem sıkıntı yaşar mıyım?
Bu soruyu ben de merak ediyorum. Bu ara fiyat farkı 1000 tl yi geçti. Bu sebepten web os dışında panel kalitesi özellik olarak fark var mı? Yoksa sadece yazılım farkına mı 1000 tl veriyoruz. Gerçi web os lu sürümde birisi mali gpu sunu daha düşük kullanılmış yazmış ama başka fark var mı panel de filan
Adem Helvacı Adem Helvacı,

Geri
Üst Alt