Bizi 5 firmalarla karıştırma paşa paşa vergimizi ödüyoruz.
eskiden elektrik direği de yoktu, akape geldi, direği tam şeyimize dikti.eskiden buzdolabı yoktu
çamaşır makinesi fırın yoktu
dayım elektrik direğinin altında ders çalışrmış halimize şükürler olsun allah reisimizi başımızdaaaan eksik etmesin
Avrupanın uyguladığı saat sisteminden çıkmamız ülkemizin başardığı güzel bir şey mi. elektriğe gelen kol gibi zamda bence çok güzel. bizim ve sizin böyle güzelliklere ihtiyacımız var. daha güzel yarınlar için hep beraber hep birlikteDünyada bir çok ülke (yaz-kış) uygulamıyor zaten. Enerjiden gün ışığından yararlanarak tasarruf ediyoruz savı (yaz-kış saati uygulaması) bilimsel de değil. Avrupa 2019 dan beri vazgeçmeye çalışıyor. Aralarında tam anlaşamıyorlar.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Ülkemizin başardığı güzel şeyleri takdir etmek lazım. Kazakistan doğal gaz ve petrol zengini bir ülke, yaşadıklarına bakın. Bizim devletimiz kendi gazına sahip çıkıyor geçtim hiçbir şirketle paylaşmadan kendi çıkarıp halkına sunmaya çalışıyor. Başarabilirse yeryüzündeki başaran tek ülke olacak. Kazakistanda çinli şirketler yabancılar çıkarıyor ve çok az bir kısmını Kazakistan a bırakıyor. Son zamanlada içeriye bıraktıklarını kısınca içeriye yetmemeye başlıyor elektrik kesintileri yaşanıyor. Yönetim zafiyetleri de eklenince olanlar orta da, ülkelerini birileri için kapışma arenasına çevirmek üzereler...
Bizde koca koca plazalar yapılır, içinde devasa ofisler, şirket çalışanları sabah gelir akşam çeker giderler. Oysa ABD de bile o plazalar gece kapatılmaz aynı ofisi gündüz biri kullanırken gece başka birileri gelir kullanır. Çalışma 24/7 devam eder her yer ışıl ışıldır bu yüzden. Çoğu müşteriye hizmet veren yerler de çalışanlar bankonun arkasında ayaktadır, hizmet almaya gelen için oturacak konulmuştur.
Ben güneşi görmeden çalışmak istemiyorum ne demektir hele bir eğitimci için... Bunun yetiştirdiği insanlar nasıl iş hayatında başarılı olup ülkesine insanlığa nasıl fayda sağlar...
Bence yukarıdaki video izleyenlerin edineceği intiba sonucunda en çok imamoğluna zarar verir. Belki üç beş yanlış anlayan çıkabilir ama tartılışınca yanlış anlamalar da çoğunlukla sonun da doğruyu görür...
1 trilyon metreküpün ve üstü gaz rezervine sahip olmadan gaz üreten ülkeler listesine katılmıyor. Benim söylediğim küçük lisans la üretime lokal izin verilenler değil arkadaşım. Büyük dünya çapında Karadeniz ve Akdeniz de açıklanacak devasa rezervlerin işletilmesinden bahsediyorum. Bize de yedirdiler bakan damadı sabahtan akşama sakız gibi adını çiğnedik. Ama bu gün yaptıklarıyla anlıyoruz ki çocuklarımıza kalacak mirasımızı yabancılara ortak etmeden işletebilecekleri gemileri onun gayretleriyle temin etmişiz. Millet olarak yaşarken değerlerimize sahip çıkmaz arkasından belgeseller filimler çekeriz. Aklımız hep elimizden bir şey gelmediğinde perde kalkınca başımıza gelir. İçeriden olaylara bakmak zor zamanlarda sıkıntılı anlarda insanların doğru yorumlamasını zorlaştırır. Bir olayı tüm yönleriyle görmeye çalışmak olayın sonucunu tayin etmede yüksek başarı sağlanmayı beraberin de getirir.Hiçbir şirketle paylaşmıyor mu. Senin hiçbir halttan haberin yok arkadaşım. Valeura, subsea 7 bir araştır bakalım.
Aslında sistemin nasıl işlediğinden haberin yok. Pil mevzusunda olduğu gibi tam hakim olmadığın konularda birilerinden duyduklarınla bodoslama dalıyorsun. Sırf takım tutar gibi parti tuttuğun için. Bak ne deniliyor, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” Bugün insan yaşayamıyor. Şu yeni güncellenmiş faturalar gelmeye başlasın göreceğiz sıkıntıları. Paralı trol değilsen, bir yerlerden nemalanmıyorsan sen de bu yaşayamayan insanların içindesin. Hak yok, hukuk yok, adalet zinhar yok. Yanlışa yanlış diyemezsen insan da devlet de yaşamaz. Bu gidişat insanları devlete düşman etmek ister gibi çalışıyor. Bir emekliye sen 2500 lira ile yaşa demek rezilliktir, hiç kimse kusura bakmasın. Ha devlet zordadır, ihtiyaç vardır, bir badire atlatılıyordur baş göz üstüne. Ama birileri krallar gibi yaşayıp, her imkan ne adalete ne dine imana zerre sığmadan önlerine seriliyorken vatandaşa bık bık yapılırsa kimseyi inandıramazsın. Söz konusu vatansa hepimiz ölelim, söz konusu birilerinin keyfinin devam etmesi ise hepsi ölsün derler adama. İşi buraya getirmeyeceklerdi. Bu ülke hepimizinse, bu ülke için hepimiz elini taşın altına koyuyorsak bu ülkenin zenginliklerinden de hepimiz faydalanacağız. Aç köpek fırın yıkar derler. Zorda kalan insan taş üstünde taş koymaz. Buna da ne hain diyebilirsin ne tek kelime.
Türkiye de doğal gaz var ama sizin ömrünüz çıkarılıp piyasada satıldığını görmeye yetmeyecek.1 trilyon metreküpün altı gaz rezervine sahip olmadan gaz üreten ülkeler listesine katılmıyor. Benim söylediğim küçük lisans la üretime lokal izin verilenler değil arkadaşım. Büyük dünya çapında Karadeniz ve Akdeniz de açıklanacak devasa rezervlerin işletilmesinden bahsediyorum. Bize de yedirdiler bakan damadı sabahtan akşama sakız gibi adını çiğnedik. Ama bu gün yaptıklarıyla anlıyoruz ki çocuklarımızsa mirasımızı yabancılara ortak etmeden işletebilecekleri gemileri onun gayretleriyle temin etmişiz. Millet olarak yaşarken değerlerimize sahip çıkmaz arkasından belgeseller filimler çekeriz. Aklımız hep elimizden bir şey gelmediğinde perde kalkınca başımıza gelir. İçeriden olaylara bakmak zor zamanlarda sıkıntılı anlarda insanların doğru yorumlamasını zorlaştırır. Bir olayı tüm yönleriyle görmeye çalışmak olayın sonucunu tayin etmede yüksek başarı sağlanmayı beraberin de getirir.
Millet olarak bölünmek ayrışmak çok tehlikelidir, sonun da milletin her bir ferdi zarar görür. Fikir olarak bölünmek rekabet doğurur, tartışma doğurur medeni olarak yapılırsa doğru olanı ortaya çıkarmaya eksiğin tamamlanmasını sağlar, sonun da milletin tamamına faydası olur.
Dünyaya geldim, zamanı ben tayin etmedim. Adımı ben koymadım. Annemi, babamı ben seçmedim. Ama irademle yaşadığım inancı ben seçtim. Gereğini yapmaya çalışıyorum. Gideceğim zamanı da ben seçemiyorum. Nasibim olan nefes bitince elbet benden önce gidenlere eklenecek ben de gideceğim. Dün olanları biliyorum bu gün dünü dünde yorumladığımdan daha güzel yorumlayabiliyorum, bu gün günceli takip edip olanları anlamaya hakikat tarafında durmaya çalışıyorum. Yarını gelmediğinden tahminden öte bilmiyorum. Belki haklı çıkarsınız ben görmem ama bu milletin evlatlarının benim ve atalarımın çektikleri gibi sıkıntı çekmeyecek (şansları) projeleri olduğunu bu günden bilmek bile huzur vermiş durumda. Bu millet son hak peygamber tarafından övülmüş bir millettir. Bu devlet de işte bu övülen milletin devletidir.Türkiye de doğal gaz var ama sizin ömrünüz çıkarılıp piyasada satıldığını görmeye yetmez.