Elektriğe Ve Zorunlu İhtiyaçlara Mega Zam

lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
38
Dünyaya geldim, zamanı ben tayin etmedim. Adımı ben koymadım. Annemi, babamı ben seçmedim. Ama irademle yaşadığım inancı ben seçtim. Gereğini yapmaya çalışıyorum. Gideceğim zamanı da ben seçemiyorum. Nasibim olan nefes bitince elbet benden önce gidenlere eklenecek ben de gideceğim. Dün olanları biliyorum bu gün dünü dünde yorumladığımdan daha güzel yorumlayabiliyorum, bu gün günceli takip edip olanları anlamaya hakikat tarafında durmaya çalışıyorum. Yarını gelmediğinden tahminden öte bilmiyorum. Belki haklı çıkarsınız ben görmem ama bu milletin evlatlarının benim ve atalarımın çektikleri gibi sıkıntı çekmeyecek (şansları) projeleri olduğunu bu günden bilmek bile huzur vermiş durumda. Bu millet son hak peygamber tarafından övülmüş bir millettir. Bu devlet de işte bu övülen milletin devletidir.
ben sözlerinize ve inandıklarınıza inanmıyorum. saygılar önümüzdeki 60 yıl içinde sağ kalırsanız o doğalgazın hiç çıkartımayacağını göreceksiniz

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
443
Elektrik, yakıt, doğalgaz pahalı değil. bunlar dünyanın her yerinde bulunan bire bir karşılaştırılabilir emtialar ve şaşırtacak şekilde son zamlarla bile dünyada en ucuz yerlerden biri hala Türkiye.

Yani sorun başka yerde. Yine kızacaklar ama söylemeden duramayacağım: "Fiyatlar pahalı değil, biz fakiriz" Çözüm bunların zararına daha da ucuza satılması değil reel gelirin artması. Nominal rakamlara %50 artışlara falan hiç bakmayalım, önemli olan alım gücüdür. Mazot 25 lira, elektrik 5 lira olsa ama orta gelirli birinin maaşı 50 bin lira olsa aynı zamanda, hiç dert edilir mi?

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Yani söyleyecek çok şey var da kendine pembe bir dünya yaratmışsın yaşıyorsun. Hayırlı olsun. Öyle bir inanmışsın ki mükemmel yönetildiğine çıkan her sorun bir sınav, yapılan her haksızlık dış güçlerin oyunu, yaşadığın her zorluk kurtuluşa ermenin acı reçetesi. Buna psikolojide bahane bulma, yansıtma deniliyor. Böyle başa çıkabiliyorsun. Ben senin gibi düşünmüyorum. Yaşadığım adaletsizliklere hiç değilse itiraz etmeyi seçiyorum. Benim inandığım dinde bunların hiçbirinin yeri yok. Benim anladığım ahlakta bunların yeri yok. Benim tasavvur edebildiğim güçlülük, büyüklük kavramlarında bunlar yok. Benim bildiğim dürüstlük ile zaten bunların hiç biri kesişmiyor. Asgari ücret alan insanların açlık sınırında yaşıyorsa, yıllarca çalışmış yaşlıların açlık sınırının iki katı altındaysa, nüfusunun yarıdan fazlası yoksulluk sınırının altındaysa, ülkendeki insanlarını koruyacak fiyat artışlarını kontrol edemiyor, yaptırım uygulayamıyorsan sen büyük ülke falan değilsin kardeşim. Sadece büyük şirketlerin hüküm sürdüğü bir devletsin. Zenginin, ahbapların her geçen gün zenginleştiği, parasına para kattığı vatandaşın ise sürekli kaybettiği, fakirleştiği bir ülke büyük falan değildir. İstemeyenin gözü çıksın. Ama durum bu.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
48
Elektrik, yakıt, doğalgaz pahalı değil. bunlar dünyanın her yerinde bulunan bire bir karşılaştırılabilir emtialar ve şaşırtacak şekilde son zamlarla bile dünyada en ucuz yerlerden biri hala Türkiye.

Yani sorun başka yerde. Yine kızacaklar ama söylemeden duramayacağım: "Fiyatlar pahalı değil, biz fakiriz" Çözüm bunların zararına daha da ucuza satılması değil reel gelirin artması. Nominal rakamlara %50 artışlara falan hiç bakmayalım, önemli olan alım gücüdür. Mazot 25 lira, elektrik 5 lira olsa ama orta gelirli birinin maaşı 50 bin lira olsa aynı zamanda, hiç dert edilir mi?
Doğal gazda ciddi sübvansiyon var BOTAŞ korkunç zararda aldığı her bir birimin beşte birini yansıtıyor piyasaya, Aralık ayında mb 3.3 milyar dolar satmış botaşa ama kısa vadede zam kaçınılmaz haberiniz olsun tedbir alın, kartlı alım yapan varsa aranızda almaya çalışın

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,319
63
Bir zamanlar birileri bunları söylüyordu,şöyle uçacağız,böyle kaçacağız.Milli uçağımız göklerde,milli gemimiz denizlerde,milli otomobilimiz yollarda,az kaldı uzaya gidiyoruz v.s.Atış serbest yalandan kim ölmüş,at atabildiğin kadar. :ok

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
pek yakında topraklarımzdaki doğal gazı çıkaracakmışız ve bordan yerli pil yerli otomobil yerli uzay gemisi hedef 2023 seçimlerden sonra hepsi olacak sabredin

Bunların hepsi olur ama vatandaşa yansır mı hiç zannetmiyorum. Türkiye büyür büyümesine de biz de çinliler gibi yarasa kedi köpek yiyecek hale gelir miyiz sorun bu. Mevcut gidişata bakınca bundan farklı bir durum görünmüyor.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Bunların hepsi olur ama vatandaşa yansır mı hiç zannetmiyorum. Türkiye büyür büyümesine de biz de çinliler gibi yarasa kedi köpek yiyecek hale gelir miyiz sorun bu. Mevcut gidişata bakınca bundan farklı bir durum görünmüyor.
onlarıda yersek bu seferde morona oluruz.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
kemik bir kitleleri var. buna dayanıp, zamları dayıyorlar. insaf kelimesi yürürlükten kaldırılmış. şartlar aşırı acımasız.

Emin ol o kemik kitle kaymak kitle, havudu ile götüren kesim. Ama bir sorunda gemiyi ilk terk edecek, yeni reislere yelken açacak. Bunu hadi hükümet görmüyor da devlet niye görmüyor. Garip.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
unlu mamüller üretip satan bir arkadaş var. geçen gün gittim çayını içtim eskiden 5 kişi çalışıyordu 3 erkek 2 bayan şimdi hepsini çıkarmış.tek başına kendi duruyor ürünleri eskiden fırında üretiyordu şimdi başka bir yerde ürettirip burda pişirip satıyormuş.eskiden 10 tepsi sattığı üründen şimdi 2-3 tepsi anca satıyormuş.fakat gel görkü hala hükümeti savunuyor dış güçler gibi komik şeyler söyleyip hala destek veriyor.yani demek istediğim bu arkadaşların gözü açılmadığı sürece toplum olarak daha çok zam görürüz.

Geri
Üst Alt