Elektriğe Ve Zorunlu İhtiyaçlara Mega Zam

lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
38
bordan nasıl lityum üretilebilir?
Senin kafan karışık arkadaşım. Ve tam hakim olmadığın konularda fikir yürütüyorsun. Çinden gönderilmeyen, teknolojisi bizden saklanılan hangi pil bu. Tamamen takipçi kasıntısı hayalperestin birinin anlattıklarına inanıp aliexpress bile göndermiyor diyorsun. Her ülkeye gönderilen pil bize yasak, teknolojiyi bizden saklıyorlar ama biz yaptık diyen bir çıldırmışı referans alman yazık. Nasıl bir dünyada yaşadığından o habersiz de ya sen. Burada anlamadığın sorun şu. Bor kimin kontrolünde. Devletin mi yoksa başka birinin mi. Anlamıyor musun olayı.

Böyle dünyadan bihaber müptezellerin lafıyla ancak komik duruma düşersin.

siz böyle ninnnilere devam edin bordan lityum üretiyoruz bir video izlediniz tamam. hiç borla ilgili makalae araştırmayın bir video tamamadır.

borla ilgili kaç tane makale okudınuz? bir video = bilimsel makale :)

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Senin kafan karışık arkadaşım. Ve tam hakim olmadığın konularda fikir yürütüyorsun. Çinden gönderilmeyen, teknolojisi bizden saklanılan hangi pil bu. Tamamen takipçi kasıntısı hayalperestin birinin anlattıklarına inanıp aliexpress bile göndermiyor diyorsun. Her ülkeye gönderilen pil bize yasak, teknolojiyi bizden saklıyorlar ama biz yaptık diyen bir çıldırmışı referans alman yazık. Nasıl bir dünyada yaşadığından o habersiz de ya sen. Burada anlamadığın sorun şu. Bor kimin kontrolünde. Devletin mi yoksa başka birinin mi. Anlamıyor musun olayı.

Almancı bir dayı pili alıpta Türkiyedeki emmi oğluna yollayıp oda Yurtiçi kargo ile karşı ödemeli Tübitaka yollayabilir ? Bunu akıl edemeyen Türk değildir yada pil şehir efsanesidir ?

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
bordan nasıl lityum üretilebilir?

siz böyle ninnnilere devam edin bordan lityum üretiyoruz bir video izlediniz tamam. hiç borla ilgili makalae araştırmayın bir video tamamadır.

Aynen. Üstelik çinden gönderilmiyor denilen pil Türkiyede satışta. Bor iyidir de devlette ise ve vatandaşa katma değeri dokunacaksa iyidir.

Almancı bir dayı pili alıpta Türkiyedeki emmi oğluna yollayıp oda Yurtiçi kargo ile karşı ödemeli Tübitaka yollayabilir ? Bunu akıl edemeyen Türk değildir yada pil şehir efsanesidir ?

Dostum bunları düşünmeye gerek yok, pil zaten Türkiye de var ve sıradan vatandaş bile alıp inceleme videosu çekiyor. Bu videoyu çeken vatan millet sakarya ver gazı ver mehteri misali milleti anlamadıkları konularda gaza getirip takipçi kasıp kendi işine bakıyor. ?

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
simya müspet bir bilim değildir. tevatürdür, masaldır, haa bir de romanı var, simyacı diye.

hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36

Konuyu bilmiyorum video izlemedik. bu tarz videolar izlemem zaten. kalana az göz attım. bir şeyi merak ediyorum. bu kanal özelinde değil genel youtube olarak. bu tarz kanal video çok. yerli yabancı yüzlerde binlerce. işte size anlatılmayan bilmem ne. ülkelerin gerçek yöneticileri. bilmem nerde gizlenen çok muhim şey. bu adamlar bu kadar kudretli ise senin kanalında üç beş kişinin izlediği videoyu neden sildirmiyor. çok merak ediyorum bunu.

dünyayı yöneten bilmem kaç aile.
korona aşisi gerçeği.
ne bileyim aklınıza ne gelirse . bunları bilmemiz istenmiyorsa youtube da ne işi var

ekleme. bide şu göz olan tarikat vardı adını unuttum. amblemi gözdü. piramitler zamanından gelen tarikat

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Dolar'dan sonra bu konu tren topik olacak orası belli oldu küfür ederek 2022'ye girdik 2023 gelmesin :haha

lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
38
Neden yazılanı yeterince okumadan benim adıma da konuşuyorsunuz. Piller de ana malzeme lityum, benim yazdıklarım da bor mu demişim? Bor üretilirken ortaya çıkan yan ürünlerde lityum da var ve ekonomik olarak ayrıştırılması yapıldı. dedim tekrar oku. Yani bor üretirken lityum da üretiyoruz demişim. Zaten linklerde de aynı şeyler yazıyor.

Arkadaşın ifade edememiş ben ifade etmeye çalıştım ama hala arkadaşınınkiler aklında takılı kalmış.

Neyse aramızdan dediklerimi anlayanlar olacaktır. Yeterince ifade ettiğim kanaatindeyim.

Bilgi Olarak Düzenleme eklentisi;
Çalışmalar çok eski olsa da bor dan pil olmaz diyenlere;
Bordan üretilen ürün kullanılan hidrojen yakıt pili (otomobilde) çalışmaları ile ilgili yazı, anlayabilene, ekonomik olacak teknoloji üretildiğinde mutlaka yaygın kullanılmaya başlayacaktır. Bu yöntemde şarja ihtiyaç yoktur. Atık olarak çevreye (eksos dan) su atılır.

evet attığınız makalede HİDROJEN le çalışar araçlarda bor kullanımından bahsetmiş. kısaca suyu hidrolizi esnasında ortaya çıkan hidrojenin yakıt olarak kullanılması ve bu su çözeltisinin içine bir kaşık bor katarsak aracın roket hatta füze olabileceğinden bahsetmiş? ama bordan yakıt yada pil yok. boru suya katıp suyu hidrolize etmek var. yani suyla çalışan motorlar zaten var buna hidrojen jenarötörü veya motoru deniyor. bişeyler ispatlayacksınız az kaldı...

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
567
Önemli bir sorum var; Elektrik doğalgaz zammı 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli. 4 Aralık 2021 - 4 Ocak 2022 elektrik faturası geldi. Tüm fatura yeni bir ücret ve tarife üzerinden hesaplanmış gibi. Bunu nasıl ayırt edeceğiz, nereye bakacağız? Bir önceki faturanın 1.5 katından fazla gelmiş. Kullanım 1. 5kat artmamış bu arada.

Yani 4 Aralık -31 Aralık Eski fiyattan olması gerekmiyor mu? Ayıptır, yazıktır, günahtır demişler midir?

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Önemli bir sorum var; Elektrik doğalgaz zammı 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli. 4 Aralık 2021 - 4 Ocak 2022 elektrik faturası geldi. Tüm fatura yeni bir ücret ve tarife üzerinden hesaplanmış gibi. Bunu nasıl ayırt edeceğiz, nereye bakacağız? Bir önceki faturanın 1.5 katından fazla gelmiş. Kullanım 1. 5kat artmamış bu arada.

Yani 4 Aralık -31 Aralık Eski fiyattan olması gerekmiyor mu? Ayıptır, yazıktır, günahtır demişler midir?
Eski faturada birim fiyatı yazar eğer yeni zamlara göre fatura kesilmiş ise önce dağıtım şirketine itiraz edin olumlu cevap gelmez ise

THH'ye şkayet edin para iadesi yapılır ...

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
567
Bu durum bana özel değildir gibi. Hepimiz takip etsek? Hem süreçte birbirimize destek oluruz. Yanlış anlaşılma olmasın. Eğer hakkıyla ücretlendirilmişse helal olsun. Haksızlık varsa talep edelim derdim bu.

Birim fiyatı kontrol edeyim. Anlayamazsam fotoğrafını çekip paylaşırım burda.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bu durum bana özel değildir gibi. Hepimiz takip etsek? Hem süreçte birbirimize destek oluruz. Yanlış anlaşılma olmasın. Eğer hakkıyla ücretlendirilmişse helal olsun. Haksızlık varsa talep edelim derdim bu.

Birim fiyatı kontrol edeyim. Anlayamazsam fotoğrafını çekip paylaşırım burda.
Burdan bu ay kaç kWh kullandıysanız ilk okuma son okuma bilgilerinizi girerek gelmesi gereken faturayı aşağıdan öğrenebilirsiniz

Geri
Üst Alt