Elektriğe Ve Zorunlu İhtiyaçlara Mega Zam

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Ne desem bilemedim

Ha biz iyiyiz o zaman. Hilal tanımıyorum ama avrupada elektrik kullanımı Türkiyeden fazla mesela... Elektrikli ocaklar kahve makineleri vs vs.. Bize hiç öyle (Almanya) fatura gelmiyordu ve zam da gelmiyordu..
Elektriği geçtik Avrupa ülkelerinin sunduğu sosyal yardım çocuk parası daha bir çok şey neyi sağlıyabiliyorsun.. Bizde niye yok demiyorum. Onlar sanayi ülkesi ve kurallar var.
Biz burda iş bulmak için cepte para yok. İş görüşmesine borç para alıp görüşmeye gidiyoruz.. Orda bulduğun iş uzaksa sana otomobil alman için devlet bir miktar para veriyor. Araçlar uygun bir maaş kadar yanlış anlaşılmasın bu arada.. Daha neler neler.. Kaç gündür moralim bozuk bu zamlardan.. Ecevit krizini özledim inanın.... ?

M Çevrimdışı

Muratti 

Süper Üye
14 Ocak 2018
573
Ha biz iyiyiz o zaman. Hilal tanımıyorum ama avrupada elektrik kullanımı Türkiyeden fazla mesela... Elektrikli ocaklar kahve makineleri vs vs.. Bize hiç öyle (Almanya) fatura gelmiyordu ve zam da gelmiyordu..
Elektriği geçtik Avrupa ülkelerinin sunduğu sosyal yardım çocuk parası daha bir çok şey neyi sağlıyabiliyorsun.. Bizde niye yok demiyorum. Onlar sanayi ülkesi ve kurallar var.
Biz burda iş bulmak için cepte para yok. İş görüşmesine borç para alıp görüşmeye gidiyoruz.. Orda bulduğun iş uzaksa sana otomobil alman için devlet bir miktar para veriyor. Araçlar uygun bir maaş kadar yanlış anlaşılmasın bu arada.. Daha neler neler.. Kaç gündür moralim bozuk bu zamlardan.. Ecevit krizini özledim inanın.... ?
Kendisi apo sevdalısı bir bacımız.

Açılım döneminden beridir kendisine ters kelepçe takmayan devletimiz sagolsun aslan kesildi. Ota boka yorum yapar oldu.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Kendisi apo sevdalısı bir bacımız.

Açılım döneminden beridir kendisine ters kelepçe takmayan devletimiz sagolsun aslan kesildi. Ota boka yorum yapar oldu.
Ne kelepçesi hocam? Bu kadın TRT yönetim kurulunda o konuşulan emekli maaşlarının kaç katını alıyor bilmiyoruz ama o emekliler içinden bu düzeni savunan çıkar onu biliyorum. Yazık bize cidden, 1 kişi bile bu düzeni savunmamalı, her yerden maaşa bağlanmışlar kalkıp zamlar hakkında yorum yapıyorlar.

M Çevrimdışı

Muratti 

Süper Üye
14 Ocak 2018
573
Ne kelepçesi hocam? Bu kadın TRT yönetim kurulunda o konuşulan emekli maaşlarının kaç katını alıyor bilmiyoruz ama o emekliler içinden bu düzeni savunan çıkar onu biliyorum. Yazık bize cidden, 1 kişi bile bu düzeni savunmamalı, her yerden maaşa bağlanmışlar kalkıp zamlar hakkında yorum yapıyorlar.
Maalesef.

lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
38
geçen bir arkadaşla konuşuyoruz
yahu dedi bu elektriğe zam geldi elektiriği sudan hesten barajdan üretiyorlar buna nasıl bu kadar zam gelir anlamadım dedi.
Ben de ona elektrik doğalgazın termik santrallerde yakılmasıyla elde ediliyor dedim. inanmadı adam bana inanmadıolmaz öyle şey dedi foğal gaz pahalı dedi inanmadı. bu sene de oyu ampule basar artık

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,166
60
bu kafadaki insanlara ne anlatırsan anlat anlamazlar çünkü at gözlüğü takmışlar inandıkları birşey var hep o yöne bakarlar araştırma yok gerçekleri görme yok ya üç kuruşa oylarını satarlar yada bugünkü iktidarı ilah gibi görürler onlar yalanlara inandırılmış cahiller,dir.

lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
38
bir tane daha anlatim
başka bir arkadaş Türkiye de bordan pil üretileceğini normal pillere göre 100 kat daha uzun ömürlü olduğunu ve bu yüzden amerikanın bunu engellediğini söyledi. Allah allah bor ve lityum iyon batarya ne alaka
ben de ona eğer bordan pil üretilebilseydi Tesla yani Elon Musk Balıkesiri komple satın alırdı dedim. şöyle bir otuz saniye duraksadı.
sonra karadenizden çıkan doğalgaz müjdesini açtı ve neşemiz yerine geldi

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
bir tane daha anlatim
başka bir arkadaş Türkiye de bordan pil üretileceğini normal pillere göre 100 kat daha uzun ömürlü olduğunu ve bu yüzden amerikanın bunu engellediğini söyledi. Allah allah bor ve lityum iyon batarya ne alaka
ben de ona eğer bordan pil üretilebilseydi Tesla yani Elon Musk Balıkesiri komple satın alırdı dedim. şöyle bir otuz saniye duraksadı.
sen buna borcam hediye et. (ya da etme, paşabahçe % 48 zam yapmış) :bye

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
bir tane daha anlatim

Arkadaşlar havanda su dövmeyin birşeyleri çiğneyerek kendinizi öne çıkarmaya çalışmayın. Hikayede anlatılan kısmen doğru size izah edememiş olması sizin günceli takip etmediğinizi ülkenizden haberdar olmadığınızı onu tamamlayamadığınızı ortaya çıkarır.

(Bu tipte üretilen bataryaları yıllardır aliexpress bile TR ye gödermiyor. Ancak biz zaten üretiyoruz askeri alanda ve endüstriyel alan da kullanmaktayız, ülkemiz de Aspilsan üretiyor. Bataryanın boyutları küçük ama kapasiteleri büyük, şarj ve deşarj süreleri oldukça düşük. Elektrikli araçların ekonomik olarak yapımına imkan veriyor.
Aliexpress linki lütfen inceleyiniz.

Burada da Aspilsan üretimi sayfası

Bir de henüz açıklanmayanları teknolojiler ile yapılanları hayal etmeye çalışın.)

Bor üretilirken ortaya çıkan yan ürünlerde lityum da var ve ekonomik olarak ayrıştırılması yapıldı. Olay yeni değil. Üretime başlanması yeni bir olay.
Linkleri vereyim inceleyin bilmemek ayıp değil öğrenmemek (alay ettmek, hemde burada kendini savunamayacak durumdaki bir arkadaşınıza) yapılan şık olmadı. Neden yazdım çünkü susmak aynı zaman da suça ortak olmak demektir.

Gerçi güzel şöyle bir söz de var;
Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör, duymak istemeyen kadar sağır değildir.

Burada açılışta yapılan konuşmada nasıl yapıldığı;

Burada da Eskişehir Eti Maden pilot imalatın tesisinin görselleriyle haber yapılışı;

Tesla yani Elon Musk olarak belirttiğiniz konu ayrı bir parentez konusu. Ülkemizin yol aldığı çizgide giden guruptan emanetçi bir kişi. Ülkemizle güçlü bağla ilişkisi var ancak unutmayın ki ülkemiz satmadıktan sonra nasıl alabilecek ki. Ya da ona satacak bir yönetim gelmedikten sonra. Tüm yap işlet devret kapsamındaki projeler 2030 larda bazıları daha önce devlete geçmiş olacak. Cari açık önümüzdeki yıllarda hallolduğunda bu ülkeden bir çivi bile bu ülkeden veya kardeşlerinden olmayanın faydasına sunulmaz.

Son düzenleme:
lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
38
Arkadaşlar havanda su dövmeyin birşeyleri çiğneyerek kendinizi öne çıkarmaya çalışmayın. Hikayede anlatılan kısmen doğru size izah edememiş olması sizin günceli takip etmediğinizi ülkenizden haberdar olmadığınızı onu tamamlayamadığınızı ortaya çıkarır.

(Bu tipte üretilen bataryaları yıllardır aliexpress bile TR ye gödermiyor. Ancak biz zaten üretiyoruz askeri alanda ve endüstriyel alan da kullanmaktayız, ülkemiz de Aspilsan üretiyor. Bataryanın boyutları küçük ama kapasiteleri büyük, şarj ve deşarj süreleri oldukça düşük. Elektrikli araçların ekonomik olarak yapımına imkan veriyor.

Bir de henüz açıklanmayanları teknolojiler ile yapılanları hayal etmeye çalışın.)

Bor üretilirken ortaya çıkan yan ürünlerde lityum da var ve ekonomik olarak ayrıştırılması yapıldı. Olay yeni değil. Üretime başlanması yeni bir olay.
Linkleri vereyim inceleyin bilmemek ayıp değil öğrenmemek (alay ettmek, hemde burada kendini savunamayacak durumdaki bir arkadaşınıza) yapılan şık olmadı. Neden yazdım çünkü susmak aynı zaman da suça ortak olmak demektir.

Burada da Eskişehir Eti Maden pilot imalatın tesisinin görselleriyle haber yapılışı;

Tesla yani Elon Musk olarak belirttiğiniz konu ayrı bir parentez konusu. Ülkemizin yol aldığı çizgide giden guruptan emanetçi bir kişi. Ülkemizle güçlü bağla ilişkisi var ancak unutmayın ki ülkemiz satmadıktan sonra nasıl alabilecek ki. Ya da ona satacak bir yönetim gelmedikten sonra. Tüm yap işlet devret kapsamındaki projeler 2030 larda bazıları daha önce devlete geçmiş olacak. Cari açık önümüzdeki yıllarda hallolduğunda bu ülkeden bir çivi bile bu ülkeden veya kardeşlerinden olmayanın faydasına sunulmaz.
bor elemetinden herhangi bir elektrik pili üretilemez.
bor üretiminde kalite zenginleştirme esnasında kullanılan kimyasalların, geridönüşümle ayrıştırılarak batarya imalatında kullanılması. haberler bunu anlatıyor. yani bordan pil değil ok

ayrıca çindr satılan lto pillerden bahsediyorsunuz. yine içersinde bor yok

bor elementinden, lityum elementini üretmek, yani bir elementi başka bir elemente çevirmek mesela demiri altına çevirmek günümüzde mümkün değil. ama siz türklerden bahsediyorsunuz hele ki haberlere inan türkün gücü
elementler tablosu bile bunu görünce dizleri üzerine çöktü ve tir tir titredi yakında demirdrn altın üretiriz bor dan pil üretmek ne demek

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Neden yazılanı yeterince okumadan benim adıma da konuşuyorsunuz. Piller de ana malzeme lityum, benim yazdıklarım da bor mu demişim? Bor üretilirken ortaya çıkan yan ürünlerde lityum da var ve ekonomik olarak ayrıştırılması yapıldı. dedim tekrar oku. Yani bor üretirken lityum da üretiyoruz demişim. Zaten linklerde de aynı şeyler yazıyor.

Arkadaşın ifade edememiş ben ifade etmeye çalıştım ama hala arkadaşınınkiler aklında takılı kalmış.

Neyse aramızdan dediklerimi anlayanlar olacaktır. Yeterince ifade ettiğim kanaatindeyim.

Bilgi Olarak Düzenleme eklentisi;
Çalışmalar çok eski olsa da bor dan pil olmaz diyenlere;
Bordan üretilen ürün kullanılan hidrojen yakıt pili (otomobilde) çalışmaları ile ilgili yazı, anlayabilene, ekonomik olacak teknoloji üretildiğinde mutlaka yaygın kullanılmaya başlayacaktır. Bu yöntemde şarja ihtiyaç yoktur. Atık olarak çevreye (eksos dan) su atılır.

Son düzenleme:
lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
38
Neden yazılanı yeterince okumadan benim adıma da konuşuyorsunuz. Piller de ana malzeme lityum, benim yazdıklarım da bor mu demişim? Bor üretilirken ortaya çıkan yan ürünlerde lityum da var ve ekonomik olarak ayrıştırılması yapıldı. dedim tekrar oku. Yani bor üretirken lityum da üretiyoruz demişim. Zaten linklerde de aynı şeyler yazıyor.

Arkadaşın ifade edememiş ben ifade etmeye çalıştım ama hala arkadaşınınkiler aklında takılı kalmış.

Neyse aramızdan dediklerimi anlayanlar olacaktır. Yeterince ifade ettiğim kanaatindeyim.
bordan lityum üretiyoruz dedin anda yazdıkların zaten anlamsız bor başka bir element lityum başka bir element

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235

Senin kafan karışık arkadaşım. Ve tam hakim olmadığın konularda fikir yürütüyorsun. Çinden gönderilmeyen, teknolojisi bizden saklanılan hangi pil bu. Tamamen takipçi kasıntısı hayalperestin birinin anlattıklarına inanıp aliexpress bile göndermiyor diyorsun. Her ülkeye gönderilen pil bize yasak, teknolojiyi bizden saklıyorlar ama biz yaptık diyen bir çıldırmışı referans alman yazık. Nasıl bir dünyada yaşadığından o habersiz de ya sen. Burada anlamadığın sorun şu. Bor kimin kontrolünde. Devletin mi yoksa başka birinin mi. Anlamıyor musun olayı.

Böyle dünyadan bihaber müptezellerin lafıyla ancak komik duruma düşersin.

Geri
Üst Alt