Elektriğe Ve Zorunlu İhtiyaçlara Mega Zam

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
İşte zaten sorun burada. Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım tabi de benim yorganın ucundan kesip kesip üç kuruşluk işe yaramazların yorganına eklemesin kimse. Devlet vatandaşının yorganını uzatmakla mükelleftir. Birini kısaltıp öbürünü uzatmakla değil. Ben demedim bunu; İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Ha bizi insandan görmüyorlarsa haklılar tabi.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
İşte zaten sorun burada. Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım tabi de benim yorganın ucundan kesip kesip üç kuruşluk işe yaramazların yorganına eklemesin kimse. Devlet vatandaşının yorganını uzatmakla mükelleftir. Birini kısaltıp öbürünü uzatmakla değil. Ben demedim bunu; İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Ha bizi insandan görmüyorlarsa haklılar tabi.
ayağını yorganına göre uzat ne demek? emekliysen elektrikli alet kullanma, kombi kullanma , demek. millet sakız çiğner gibi laf israf ediyor. 2500 lira maaş alan emekliler ölsün demiyor da, ayağını yorganına göre uzat diyor. 2008 öncesi ile sonrası fark uydurup, milleti açlığa mahkum edenlere kızmıyor da, ısınmak isteyen emekliye kızıyor. siz de ciddiye alıp cevap vermişsiniz. hele "Gelen gideni aratır " diye yumurtlanan bir laf var. çok acı acı güldüm. ampulsever nesle aşina değiliz biz.

şahsı yoksaydım zaten. ampulun a'sına tahammülüm kalmadı.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,076
Ne güzel konuşuyoruz güzelcene 5 parmak bir değil biri olmaz biri diyecek olur .
Burada vatan için birleşmek var .
Herkes kendini düşünürse bir yerde işler tıkanır .
Ben partili değilim hiç bir partiyi tutmuyorum .
Her tarafın olumsuz ve olumlu yanları vardır .
Bir kısım tv yanlı yayın yapıyor
Bir kısım tv yanlı yayın yapıyor .
Hiç denmiyor bu olumlu bu olmusuz .
Takım tutar gibi .
Çok parada iyi değil çok paran varsa bu parayı helalinden kazan yardım yap veya iş ver , okut , benzer vs .
Yiyeceğin bir avuc para ya gerisi ?
Her şeyin sonu var . Ahirette sonsuzluk .

Ahirete canlı veya cansız şey diyelim götüren varmı ?
Tabiki inanmıyorsa diyecek yok .
Bu kısmı düşünen yok , var yok bu dünya .

Diğer konuya atlayalım .
Örneğin : Bir partıye vermeyi kafaya koydum tamam bu partı gelsin .
Birinci sıraya hiç beğenmediğin birini ( ahlak yok ) koymuşlar oylar ona ne anladım .

Her parti kendi kozuna göre hareket ediyor .

Önemli olan birliğimiz .
Herkes birbirine dayanamıyor .
Herkesin bir olumlu tarafı vardır .

Konudan konuya geçtik bu yazıyı da bitirmiş olduk .
Sonra uzayacak fazla uzun yazı okunmaz .
Daha çok yazılar yazılır .

RUHİTAN Çevrimdışı

RUHİTAN 

Aktif Üye
11 Tem 2021
260
65
ayağını yorganına göre uzat ne demek? emekliysen elektrikli alet kullanma, kombi kullanma , demek. millet sakız çiğner gibi laf israf ediyor. 2500 lira maaş alan emekliler ölsün demiyor da, ayağını yorganına göre uzat diyor. 2008 öncesi ile sonrası fark uydurup, milleti açlığa mahkum edenlere kızmıyor da, ısınmak isteyen emekliye kızıyor. siz de ciddiye alıp cevap vermişsiniz. hele "Gelen gideni aratır " diye yumurtlanan bir laf var. çok acı acı güldüm. ampulsever nesle aşina değiliz biz.

şahsı yoksaydım zaten. ampulun a'sına tahammülüm kalmadı.
Dostum tuzu kurular böyle oluyor işte... Almanya'da yaşayan bir arkadaşım var o da aynen böyle. Adamın hem kendi, hem de karısı hem Almanya'dan hem Türkiye'den emekli. Adam Türkçeyi bile doğru dürüst kullanamıyor. Hatta yazdıklarını, 'Acaba hata var mı?' deyip, bir kez daha okumak zahmetine bile katlanmıyor ve kalkmış ahkam kesiyor. Öğrendikleri bir kaç cümle var: "Telefonunu çıkart...", "Ayağını yorganına göre uzat..." "Gelen daha mı iyi olacak?" "Ben parti tutmuyorum, hatta oy bile vermeyeceğim..." Bir meclis üyesi pislik te bugün "Bizden önce buzdolabı bile alamıyordunuz." diye konuştu. Halkı soyan zihniyet işte bu. Sen bu dünyada sıkıntı çek, öbür tarafta hurilerin bini bir para masalı anlatsın. Dinden, imandan, Ahiretten bahsetsin, ama o sıkıntı çekmesin. Onlar lüks içinde yaşayabilir sıkıntı yok sen şükretmesini bileceksin... Ulan ne yorganı be? Yorgan mı kaldı? 19 yılın eğitimle geçsin. Üniversiteye gireceğim diye canın çıksın. 28 yılın hizmet ederek geçsin. Ay sonunda kirayı mı elektriğimi, suyu mu, kart borçlarını mı ödeyeyim diye düşün... Kalkmış küfür eder gibi "Ayağını yorganına göre uzat diyor..." ve bu tiplerle benim oyum aynı sayılıyor. Lafa geldi mi de senden benden daha milliyetçi ve daha dindar... Yemin ederim genç olsaydım, sanırım çok kişiyi öldürürdüm... Beyin fukarası insanların söylemlerinden sıkıldım artık. Bunlar kimin torunları merak ediyorum... Sanırım her yerde olduğu gibi troller burada da boy göstermeye başlamış. Umarım bunları söyleyenlerin süründüğünü görürüm yoksa gözlerim açık gider...

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Dostum tuzu kurular böyle oluyor işte... Almanya'da yaşayan bir arkadaşım var o da aynen böyle. Adamın hem kendi, hem de karısı hem Almanya'dan hem Türkiye'den emekli. Adam Türkçeyi bile doğru dürüst kullanamıyor. Hatta yazdıklarını, 'Acaba hata var mı?' deyip, bir kez daha okumak zahmetine bile katlanmıyor ve kalkmış ahkam kesiyor. Öğrendikleri bir kaç cümle var: "Telefonunu çıkart...", "Ayağını yorganına göre uzat..." "Gelen daha mı iyi olacak?" "Ben parti tutmuyorum, hatta oy bile vermeyeceğim..." Bir meclis üyesi pislik te bugün "Bizden önce buzdolabı bile alamıyordunuz." diye konuştu. Halkı soyan zihniyet işte bu. Sen bu dünyada sıkıntı çek, öbür tarafta hurilerin bini bir para masalı anlatsın. Dinden, imandan, Ahiretten bahsetsin, ama o sıkıntı çekmesin. Onlar lüks içinde yaşayabilir sıkıntı yok sen şükretmesini bileceksin... Ulan ne yorganı be? Yorgan mı kaldı? 19 yılın eğitimle geçsin. Üniversiteye gireceğim diye canın çıksın. 28 yılın hizmet ederek geçsin. Ay sonunda kirayı mı elektriğimi, suyu mu, kart borçlarını mı ödeyeyim diye düşün... Kalkmış küfür eder gibi "Ayağını yorganına göre uzat diyor..." ve bu tiplerle benim oyum aynı sayılıyor. Lafa geldi mi de senden benden daha milliyetçi ve daha dindar... Yemin ederim genç olsaydım, sanırım çok kişiyi öldürürdüm... Beyin fukarası insanların söylemlerinden sıkıldım artık. Bunlar kimin torunları merak ediyorum... Sanırım her yerde olduğu gibi troller burada da boy göstermeye başlamış. Umarım bunları söyleyenlerin süründüğünü görürüm yoksa gözlerim açık gider...
ben bu tip varlıkların herhangi bir insani düşünceyle hareket etmediklerini düşünüyorum. tamamen partizanca yaklaşıyorlar. bunu gizleyip, kafası karışık 3-5 kişiyi de ampule çevirmek için, "aslında oy vermeyeceğim" vb. yalanlar sallıyorlar. aynı havayı solumaktan utanıyorum, bunlarla. kendi vatandaşına bu kadar nasıl düşman oldular bunlar?

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Ben devre dışı olurum .
Yeterki birliğimizi bozmayalım .
Hoşçakalın .

Olayın sizinle alakası yok. Haksızlıklara karşı biriken patlamaların ucu bunlar. Bir örnek vereyim yaklaşık 3 hafta önce 11 lira olan yerli muz bugün 18 lira. Çevremde tanıdığım tanımadığım insanlar bakıp geçiyor. Bazıları çatlamış kararmış muzlar biraz daha hesaplı diye onlardan alıyor. Ama bize savaştan kaçıp geliyor olan, milyarlarca dolar devlet bütçesinden harcanan yabancılar gözümün önünde poşet poşet dolduruyor o muzları. Bir de o kadar fütursuzca, sanki her yer onlarınmış edasıyla insanın üstüne çıka çıka hareket ediyorlarki yani sabır taşı olsan çatlıyorsun. Kadınlar falan erkek mi var, kim var umurunda değil. Ben kendim çekiliyorum değmesinler diye. İşte ben alabiliyor olsam da kendi vatandaşımın, hemşerimin alamadan geçerkenki yüz ifadesi, burukluğu beni sinirlendiriyor. Üstüne padişah gibi yaşayıp vatandaşa kurtuluş savaşı veriyoruz diyenler de çıkınca kısa devre oluyorsun. Yani artık bu konularda iyi bir şey de söylesen karşı tarafa küfretmiş gibi geliyor. Bunları devletin görmesi lazım. Şımarıkları, hakkı olmadan her imkana ulaşanları temizlemesi lazım.

RUHİTAN Çevrimdışı

RUHİTAN 

Aktif Üye
11 Tem 2021
260
65
Bu ülkede Liselerden, önce Felsefe, sonra mantık, sonra da Psikoloji derslerini kaldırdılar. Bir ara eğitim-öğretim başladıktan hemen sonra puan ayakoyunuyla puanı yüksek olan anadolu liselerine giremeyen öğrencilerin yolunu açtılar ve Anadolu liselerindeki kaliteyi düşürdüler. Oğlumun üç puan eksiğiyle giremediği okula bir başkası ondan 50 puan eksikle girebildi. Bu da yetmedi... Baktılar Anadolu liselerini kaldıramayacaklar, çok tepki alacaklar, bu sefer bütün okulları Anadolu lisesi yaptılar. Sayın halkım "Aman benim çocuğum da Anadolu lisesine girecek..." diye bu olaya tepki göstermedi. Oysa bu bir ayakoyunuydu ve tüm Anadolu liselerini düz lise seviyesine indirmişlerdi. Daha sonra da bunun devamı geldi ve çoğunu İmamhatip yaptılar. Bizim gibi bir ülkede karşı devrim ancak böyle yapılabilirdi ve bunu başardılar. Çünkü bunu yapanların dedeleri kurtuluş savaşında Yunanlıların yanındaydı. Cumhuriyetten ancak böyle intikam alabilirlerdi. Tarihçileri bile "Keşke Yunan galip gelseydi..." diyen bir pislik olan, ülkeyi satarken yerlilik ve millilik taslayan ve karşı tarafı da teröristlikle ve hainlikle suçlayan bu zihniyeti öven, destekleyen ve sonrada dinci ve milliyetçi geçinen, kendileri refah içinde yaşarken, açlıktan sürünenleri görmeyen, bu ülkeye ve bu millete yapılan zulmü görmek istemeyen güruhtan nefret ediyorum.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
yıl 2022 yer izmir 1 haftadır soma kömürü bekliyoruz (her zaman aldığım yerde kömür olmadığından yazdırdık kömür dağıtım sırasına girdik.bu arada klima ile ısındık).sonunda bugün kömür geldi.7 torba aldım 420 tl para verdim.hayaldi gerçek oldu.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
İzmir'e kömürle mi ısınıyorsunuz? Tam anlamadım belki de.
izmir bu yıl soğukmuş, normalde sıcak bir yer olan izmir'de, izmirliler, kombi taktırmıyorlarmış, elektrik parası da anasının nikahı olduğundan, ısınmak için soba kurmuşlar. açıklayıcı olabildim mi?

kömür ucuz sanma bu arada, o da pahalı. ülkemizde yaşamak artık çok pahalı. konfor sıfır ama.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
yıl 2022 yer izmir 1 haftadır soma kömürü bekliyoruz (her zaman aldığım yerde kömür olmadığından yazdırdık kömür dağıtım sırasına girdik.bu arada klima ile ısındık).sonunda bugün kömür geldi.7 torba aldım 420 tl para verdim.hayaldi gerçek oldu.
evet izmirde kömürle ısınıyoruz ve klimayla .oturduğum muhit eski yerleşim yeri olduğu için doğalgaz gelmedi bu nedenle yıllardır elektirikli soba-katalitik tüplü soba -yağlı radyatör-kömür sobası ve klima ile ısınıyoruz.bu sene çok soğuk olduğu için kömür bitti. fakat yıl 2022 paramızla kömür almaya gittik yokmuş sıraya girdik 7 günde anca geldi. kömürün torbasıda 60 tl olmuş.hayaldi gerçek oldu.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt