Elektriğe Ve Zorunlu İhtiyaçlara Mega Zam

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Marketler de toz şeker yok saklamış namussuzlar stokçuluk yapıyorlar yıl olmuş 2022 .

Nasıl bir ülke olduk hırsızlar stokçular karaborsacılar hortladı çalan çalana nereye gidiyoruz.

Her ay farklı bir kriz farklı ürünlere zam zam gelecek diye saklanan ürünler bitmiş bir ülke.

Şeker fabrikalarını sattılar şimdi millet şeker sıkıntısı çekiyor şaka gibi herşey...

Ak partili kardeşlerim Keyif çaylarınızı şekersiz için şeker sağlığa zararlı :hihi

Çaylarrr... :cay:cay:cay:cay:cay:cay:cay:cay:cay:cay:cay:cay

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Marketler de toz şeker yok saklamış namussuzlar stokçuluk yapıyorlar yıl olmuş 2022 .

Nasıl bir ülke olduk hırsızlar stokçular karaborsacılar hortladı çalan çalana nereye gidiyoruz.

Her ay farklı bir kriz farklı ürünlere zam zam gelecek diye saklanan ürünler bitmiş bir ülke.

Şeker fabrikalarını sattılar şimdi millet şeker sıkıntısı çekiyor şaka gibi herşey...

Ak partili kardeşlerim Keyif çaylarınızı şekersiz için şeker sağlığa zararlı :hihi

Çaylarrr... :cay:cay:cay:cay:cay:cay:cay:cay:cay:cay:cay:cay
Çay fiyatlarıda uçacak bence, gübre fiyatları çok arttı yeni mahsül ciddi zamlı olur. Sırayla geliyor gulyabani gibi. Hükümeti ve politikalarını eleştirdiğimi herkes bilir lakin bizlerdede suç var.Elinde 20 kiloluk yağla gülümseyen dayıları görünce delirdiyorum.Kimse gariban ne yapsın kendimi korumaya çalışıyor edebiyatı yapmasın lütfen, gariban trink diye 500 lirasını yağa bağlamaz bağlayamaz.

RUHİTAN Çevrimdışı

RUHİTAN 

Aktif Üye
11 Tem 2021
260
65
yıl 2022 yer izmir 1 haftadır soma kömürü bekliyoruz (her zaman aldığım yerde kömür olmadığından yazdırdık kömür dağıtım sırasına girdik.bu arada klima ile ısındık).sonunda bugün kömür geldi.7 torba aldım 420 tl para verdim.hayaldi gerçek oldu.
Dostum sizde ucuz yine. Ben dün 20 Kiloluk bir torba aldım. Bir ay önce 45 liraydı. Sonra 50 liraya çıktı. Dün de 70 liradan aldım. İthallerin yanına bile yaklaşamıyoruz, 100 lira.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Çay fiyatlarıda uçacak bence, gübre fiyatları çok arttı yeni mahsül ciddi zamlı olur. Sırayla geliyor gulyabani gibi. Hükümeti ve politikalarını eleştirdiğimi herkes bilir lakin bizlerdede suç var.Elinde 20 kiloluk yağla gülümseyen dayıları görünce delirdiyorum.Kimse gariban ne yapsın kendimi korumaya çalışıyor edebiyatı yapmasın lütfen, gariban trink diye 500 lirasını yağa bağlamaz bağlayamaz.
Aslında haberlerde zam gelecek diye geçiyorlar bizim Millet koyun sürüsü gibi marketleri basıyor rafları boşaltıyor ..

%10 zam yapılacaksa Milletin kıtlıktan çıkmış gibi saldırdığını görenler %40 zam çakıyor aç köpek gibi saldırıyorlar..

Migros markalı b. torbasına yeni zam gelmişti 6.90 TL bugün yine zam gelmiş 8.50 olmuş bu zamlarda bir gariplik var..

Devlet diye birşey kalmamış liyakat yok devlet olsa 108 den 150 TL kimse satamaz sıvı yağı ertesi gün tekrar 108 e iner..

Millet şeker pancarını satacak almıyorlar satacak yer bulamıyor şekeri biz üretiyoruz marketlerde toz şeker yok olacak iş değil..

2022 de karaborsacılık stokçuluk hortladı sanki biz savaştayız bombalar üstümüze yağıyor Millet koyundan beter olmuş..

Zor günlerden geçiyoruz yalnız bunlar başka bir ülkede olsa şimdiye kadar bütün ülke sokaklara çıkmıştı kıyamet kopardı..

Yer yerinden oynar hükümet s...ke s...ke istese de istemese de istifa ederdi bizde herkes refah içinde galiba kimsenin sesi çıkmıyor.

Hayatımda böyle bir yönetim böyle bir ülke görmedim böyle bir düzen olmaz sessiz film izler gibi herkes izliyor...

Suçlu halk cezasını da halk çekiyor gariban fakir ihtiyaç sahibi eskiden yardım ederdim artık yardımın y si yok..

Biz gariban fakir ihtiyaç sahibi diye Allah rızası için yardım ediyoruz elimizden geldiği kadar onlar hep aynı adrese gidiyor..

Ak partinin aldığı oyların çoğu gariban fakir ihtiyaç sahiplerinden madem oy veriyorlar gariban fakir değiler bence..

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Dostum sizde ucuz yine. Ben dün 20 Kiloluk bir torba aldım. Bir ay önce 45 liraydı. Sonra 50 liraya çıktı. Dün de 70 liradan aldım. İthallerin yanına bile yaklaşamıyoruz, 100 lira.
Sezon sonu RUHİTAN RUHİTAN hocam kış bitmiş soğukta 45-50 sezon bitmiş 70 olur mu hiç fırsatçılık bu ucuz tarafı nerde kaldı :kiskis

RUHİTAN Çevrimdışı

RUHİTAN 

Aktif Üye
11 Tem 2021
260
65
Sezon sonu RUHİTAN RUHİTAN hocam kış bitmiş soğukta 45-50 sezon bitmiş 70 olur mu hiç fırsatçılık bu ucuz tarafı nerde kaldı :kiskis
Zaten bir çok yer stokları bitirdiği için bir daha almamış ve elinde yok... Böyle olunca da gerisini sen anlarsın artık. Bu arada bir önce paylaştığın yazının özellikle son iki cümlesini ben de harfiyen uyguluyorum artık. Gariban geçinenlerin verdiği oylar yüzünden bu hale geldik. O yüzden hiçbirine acımıyorum...

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Zaten bir çok yer stokları bitirdiği için bir daha almamış ve elinde yok... Böyle olunca da gerisini sen anlarsın artık.
odun 900 kömür 50 diye yeni fiyat aldım inat ettim iki ay sonra alacağım budan sonra yazdan odunu kömürü alacağım.

Kar kalktı fiyatlar hemen düştü Bunların yatacak yeri yok nasıl elinde mal yok depolar tıka basa kömür dolu :kiskis

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Ben depolardan alıpta perakende satış yapanları kastettim...
Kömür fiyatlarında öyle bir artış yok o perakende satanlar havalar birden bozunca şişirmişler fiyatları facede kömürcüler grubuna katıldım.

Piyasayı fiyatları şişirmek için yüksek fiyat verenler varmış depodan yine aynı fiyata alıyorlar üç beş kendini bilmez yüksek fiyat çekiyor.

sana bana mal bitti zam geldi fiyatlar çok yüksek diyorlar 70 e kakalıyorlar yazdan almak lazım odunu kömürü..

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Kömür fiyatlarında öyle bir artış yok o perakende satanlar havalar birden bozunca şişirmişler fiyatları facede kömürcüler grubuna katıldım.

Piyasayı fiyatları şişirmek için yüksek fiyat verenler varmış depodan yine aynı fiyata alıyorlar üç beş kendini bilmez yüksek fiyat çekiyor.

sana bana mal bitti zam geldi fiyatlar çok yüksek diyorlar 70 e kakalıyorlar yazdan almak lazım odunu kömürü..
yıllardır kömür aldığım yerde gerçekten kömür yoktu kendisinide çocukluktan tanırım dürüst bir arkadaştır .abi sıraya yazarım seni dedi yoksa kömür gelse bile çok kişi sırada yetmeyebilir dedi yıl 2022 kömür sırasına girdik tam 1 haftada kömür geldi.bu seferde evde şeker bitti migrosa ve bime gittim raflarda sadecene kesme şeker kalmış.hayaldi gerçek oldu.yaparsa akp yapar hedef 5198.yola devam.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
yıllardır kömür aldığım yerde gerçekten kömür yoktu kendisinide çocukluktan tanırım dürüst bir arkadaştır .abi sıraya yazarım seni dedi yoksa kömür gelse bile çok kişi sırada yetmeyebilir dedi yıl 2022 kömür sırasına girdik tam 1 haftada kömür geldi.bu seferde evde şeker bitti migrosa ve bime gittim raflarda sadecene kesme şeker kalmış.hayaldi gerçek oldu.yaparsa akp yapar hedef 5198.yola devam.
son 3 kg şeker kaldı bitmek üzere migrota stok yoktu mahallede marketlerde yok pahalı 15 TL olan birde küp şeker var marketlerde

Migros sanal market Türk şeker 5 kg 1 saat önce satışa başladı 2 paket aldım 2 den fazla satmıyorlar 10 kg şeker aldım.

Yeni kriz şeker krizi varlık içinde yokluk çekiyoruz şekeri de Rusya'dan alıyoruz sanki 2022 Türkiye para var ürün yok saklanıyor...

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Şekeri almışım iyi yapmışım stok yine bitti koskoca zincir marketlerde şeker yok şaka yapıyorlar :kiskis

SEKER-M.png

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Kmr_Fiyat.jpg

23,02,2022 tarihli grafik

Dünyada da kömür fiyatları aşırı oynaklık için de çok yükselmiş durumda. Grafiğe bakarsanız bu ay içinde $422,5 seviyesine kadar çıkmış durumdaydı. Yaklaşık tonu 422,5x14,8 = ₺6253 torbasıda yaklaşık (25 kg için) 6253/40= ₺156,325 ediyor. Allahtan bizde var ve kendi yeraltı kaynağımızı kullanıyoruz.

Şu anki fiyatı bile 325x14,8 = ₺4810 torbası da 4810/40 = ₺120 denk geliyor. İç piyasadaki kömürün kalori değeri ve nakliye giderlerinin düşüklüğü düşünüldüğünde bile son kullanıcıya torbası ₺60 çok çok iyi bir rakam olarak durmakta. Elektrik üretimi, doğal gaz olmayan bölgelerde kullanımı ve sanayide kullanımı düşünüşdüğün de iç piyasanın dışarıya göre iyi durumda olduğu bariz.

Yani kömürle ilgili insanlar soğuk geldi diye zam yapmıyor, dünyada fiyatı arttığı için sattığı kömürü tekrar yerine koyabilmek için zam yapıyor, yapmak zorun da kalıyorlar.

Zor zamanlardayız, dünyanın çivisi çıkmış durum da yeni dönem için nükleer güç (savaş başlıkları - nükleer santrallere sahiplik) ve enerji (petrol doğal gaz kömür) gibi bunlara erişimin kontrolü ve kime ne kadar gitmesinin kararlaştırılması paylaştırılması yapılıyor.

Bence bir şey alacağımız zaman dünyadaki fiyatları, ülkemizdeki fiyatları ve çevremizdeki fiyatları takip edip kıyaslayarak almak avantajlı olacaktır.

Şeker fiyatlarını hem devlet hem özel fabrikalara soruyorlar, toptan satışı ₺5,75 stoklarda sorun yok üretim rekordayız deniyor. Toptancı ve ara toptancı ile perakende satıcılara sorulunca fiyatlar artacakmış duyum var onun için fiyatlar yükseliyor deniyor. Şaka gibi sanki yarınların provası yapılıyor.
Amazon $100 000 000 yatırımla tuzlada lojistik merkezi (depolama alanı) kuracağı söylenmekte, yarın bir tarafta amazon diğeri alibaba zaten kargo şirketleri el değiştiriyor, piyasayı ellerine geçirdiklerinde bunları yapınca önceden de böyleydi mi demeye hazırlıyorlar.... Ya da ortalığı bulandırıp yerleştiklerin de bakın biz en uygunuyuz deyip paraşütle ticaretin merkezine mi inecekler herkesi kendilerine mecburen bağımlı mı yapacaklar...

Ya da ülkede muhalefetin yaptıklarını zayıf görüp şirketler üzerinden muhalefet yöntemi mi seçildi. Dünyada şirketler artık kendi oyun alanların da devletlerden daha güçlüler. Ne de olsa sahipleri sınırları olmayan bir dünyada yaşıyorlar.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt