Elektriğe Ve Zorunlu İhtiyaçlara Mega Zam

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bulaşıkları elde yıkayıp 150 lira düşüreceksem, 150 daha fazla vereyim fatura gönderenler gelsin yıkasın. Bu gidişle fatura az gelsin diye peri bacalarında yaşamaya başlayacağız galiba. Ayrıca bulaşıkları, çamaşırları elde yıkasak elektrikten gelen sudan gider. O kadar güzel o kadar güzeliz ki her yanımız öpülesi.
Çamaşırı makinada bulaşığı elde zaten makina için bulaşık deterjanları pahalı .

Evin hanımı elde yıkasın bulaşığı daha temiz az kimyasal oluyor daha sağlıklı bence.

su faturası 50-60 geliyor su ucuz buzdolabı 80-90 arası yansır onu teke düşür .. :kiskis

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50

Evin hanımı elde yıkasın bulaşığı daha temiz az kimyasal oluyor daha sağlıklı bence.

su faturası 50-60 geliyor su ucuz buzdolabı 80-90 arası yansır onu teke düşür .. :kiskis
Aha bunları benim hanıma diyim yarın beni boşar:hihi

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235

Şuraya bir anket açalım.

Elektrik faturanız yarıya düşecek;

A. Evin hanımı bulaşıkları elde yıkasın.
B. Başımı belaya sokma, başlarım faturaya.
C. Elektrik düşük gelsin, ben yıkarım bulaşıkları.

Sonuçları merak ediyorum :kiskis

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Şuraya bir anket açalım.

Eskiden çocuk bezi diye birşey yokmuş ninelerimiz eski çarşafları kesip bez yapar onları yıkayıp yıkayıp kullanırmış.

Eskiden çamaşır makinası da yok muş yok oğlu yokmuş herkes mutluymuş şimdi herşey var para yetişmiyor,

Herkes mutsuz suratlar asık sinirli asabı bozuk milletin her gün sövüp sayıyor insanların psikolojisi bozuldu .

Çalmadan çırpmadan adam gibi Memleketi yönetecek biri gelse başa millette ona 2-3 dönem Şans verse.

O zaman zamla ilgili konular üzerine fazla tartışmayız ama gelen çalıyor giden çalıyor..

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Şuraya bir anket açalım.

Faturaya bakmam ihtiyaç varsa her türlü elektrikli aleti kullanırım zamsa zam fazla hesap yapmaya gelmez.

Üç günlük dünya bugün varsak yarın yokuz rahat huzurlu konforlu bir hayat yaşayacaksın.

Kimisi pinti cimridir kuruşun hesabını yapar para biriktirir yemez içmez ömrü öyle geçer ot gibi yaşar.

yiyip içmeyeceksen gezmeyeceksen canının istediğini almayacaksan niye yaşıyorsun dünyada.

Ömür sınırlı ortalama 80 yıl zamanı güzel değerlendirmek iyi yaşamak lazım su gibi geçiyor zaman...

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Eskiden çocuk bezi diye birşey yokmuş ninelerimiz eski çarşafları kesip bez yapar onları yıkayıp yıkayıp kullanırmış.

Eskiden çamaşır makinası da yok muş yok oğlu yokmuş herkes mutluymuş şimdi herşey var para yetişmiyor,

Herkes mutsuz suratlar asık sinirli asabı bozuk milletin her gün sövüp sayıyor insanların psikolojisi bozuldu .

Çalmadan çırpmadan adam gibi Memleketi yönetecek biri gelse başa millette ona 2-3 dönem Şans verse.

O zaman zamla ilgili konular üzerine fazla tartışmayız ama gelen çalıyor giden çalıyor..

Bak ne yalan söyleyeyim milletin öyle 2 3 dönem şans verecek, bekleyecek hali falan yok. Ne olacaksa, nasıl düzelecekse hemen olmalı. Ben demirel zamanından beri biliyorum herkese bir ev bir araba anahtarı martavallarını. Bu sistem bozuk. Oraya en temiz adamı da koysan bir müddet sonra zıvanadan çıkıyor. Ne olur nasıl olur bilmem ama bir an evvel olmalı. Dedemin babasından dinledim aynı, dedemden dinledim aynı, babam zamanı aynı, ben yine aynı şeyleri yaşıyorum, çocuğum da aynı şeyleri yaşamamalı. Yetti artık yav. Düzelmeyi bırak gittikçe bka sarıyor iş. Peynir ekmek, zeytin ekmek fakir yiyeceğiydi. Şimdi sosyete sofrası oldu. Ekmek desen sandviç ekmeği kadar şeyi normal ekmek diye satıyorlar. Bir ekmekle bir kişi anca doyuyor. Bu iş siyaset meselesinden çıktı, hayat memat meselesi, milli güvenlik sorunu bu.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bak ne yalan söyleyeyim milletin öyle 2 3 dönem şans verecek, bekleyecek hali falan yok. Ne olacaksa, nasıl düzelecekse hemen olmalı. Ben demirel zamanından beri biliyorum herkese bir ev bir araba anahtarı martavallarını. Bu sistem bozuk. Oraya en temiz adamı da koysan bir müddet sonra zıvanadan çıkıyor. Ne olur nasıl olur bilmem ama bir an evvel olmalı. Dedemin babasından dinledim aynı, dedemden dinledim aynı, babam zamanı aynı, ben yine aynı şeyleri yaşıyorum, çocuğum da aynı şeyleri yaşamamalı. Yetti artık yav. Düzelmeyi bırak gittikçe bka sarıyor iş. Peynir ekmek, zeytin ekmek fakir yiyeceğiydi. Şimdi sosyete sofrası oldu. Ekmek desen sandviç ekmeği kadar şeyi normal ekmek diye satıyorlar. Bir ekmekle bir kişi anca doyuyor. Bu iş siyaset meselesinden çıktı, hayat memat meselesi, milli güvenlik sorunu bu.
Geçmişte yine iyi yaşadılar sıkıntı vardı böyle değildi şimdi millet temel ihtiyaçları alamaz duruma geldi.

Kim geldiyse geldi geçmişte kimse devlet malını ata malını satmadı para basan kurumlar 3 kuruşa satıldı.

Cumhuriyet geldi padişahlık bitti şimdi başkalık sistemi adı altında yeniden padişahlığı getirdiler.

Ülkenin fabrikaları limanları tersaneleri satıldı devletin malı mülkü kalmadı kiracı oldu ülke battı.

3-5 yandaşa kaymaklı ballı devlet garantili ihaleler verildi hazinenin parası oraya akıyor.

Bütün bunların faturası millete kesildi gelen borçlu geliyor öde öde bitmez.

Şimdiki durum çok vahim ama yine de umut var düzlüğe çıkarız çıkmamış candan umut kesilmez..

RUHİTAN Çevrimdışı

RUHİTAN 

Aktif Üye
11 Tem 2021
260
65

Sevgili dostum, gelen, giden çalmıyor... Çok kısa iki bölüm hariç, 70 yıldır Türkiyeyi milliyetçiyim ve demokratım diyen sağ kesim yönetiyor ve sürekli çalanlar da onlar. Bu zihniyet değişmezse, zaten çalınacakta pek bir şey kalmayacak... Çamaşır makinesine gelince, evimde kullanmadığım ama halen çalışır vaziyette 50 yıllık çamaşır makinesi var.

Faturaya bakmam ihtiyaç varsa her türlü elektrikli aleti kullanırım zamsa zam fazla hesap yapmaya gelmez.

Üç günlük dünya bugün varsak yarın yokuz rahat huzurlu konforlu bir hayat yaşayacaksın.

Kimisi pinti cimridir kuruşun hesabını yapar para biriktirir yemez içmez ömrü öyle geçer ot gibi yaşar.

yiyip içmeyeceksen gezmeyeceksen canının istediğini almayacaksan niye yaşıyorsun dünyada.

Ömür sınırlı ortalama 80 yıl zamanı güzel değerlendirmek iyi yaşamak lazım su gibi geçiyor zaman...
Ben de aynı düşünüyorum. Zevklerimden ödün vermem, gerekli olanı gerektiğinde kullanırım ama aldığımız maaş artık yetmiyor çünkü paramız pul oldu... Kefenin cebi yok ama sen bir konuda çok iyimsersin. Türkiyeyi batı ülkeleriyle eş duruma getirmişsin. O senin dediğin 80 yaş batı ülkelerine özgü. Bizdeki sınır 65...

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Sevgili dostum, gelen, giden çalmıyor... Çok kısa iki bölüm hariç, 70 yıldır Türkiyeyi milliyetçiyim ve demokratım diyen sağ kesim yönetiyor ve sürekli çalanlar da onlar. Bu zihniyet değişmezse, zaten çalınacakta pek bir şey kalmayacak... Çamaşır makinesine gelince, evimde kullanmadığım ama halen çalışır vaziyette 50 yıllık çamaşır makinesi var.

Ben de aynı düşünüyorum. Zevklerimden ödün vermem, gerekli olanı gerektiğinde kullanırım ama aldığımız maaş artık yetmiyor çünkü paramız pul oldu... Kefenin cebi yok ama sen bir konuda çok iyimsersin. Türkiyeyi batı ülkeleriyle eş duruma getirmişsin. O senin dediğin 80 yaş batı ülkelerine özgü. Bizdeki sınır 65...
RUHİTAN RUHİTAN Hocam sağ sol değil de bizim millet yobaz medeniyete kapalı gerici kafa yapısı fazla.

Medeni olan şeyleri dinsizlik yoldan çıkmak olarak sayan kendini kapatmış bir kesim var .

Biz olaylara hep dini konular açısından bakıyoruz siyaset denilen işe din dini duygular ile yaklaşıldığında,

Bizim millet yanlış kararlar veriyor yıllardır böyle sol parti dinsiz kitapsız diye gidiyor ..

Ülkenin temellerini atan ülkeye medeniyeti getiren ülkeyi kurtaran yine sol görüş.

Yaşanılanlardan ders almayan bir Millet illaki zora düşecek canı yanacak işin ucu kendine dokunacak.

İş işten geçtikten sonra aklı başına gelen bir toplum kendine gelemez algılar kapalı.

Okuduğunu anlamayan yapılan işlerin doğru olup olmadığını sorgulamayan .

Din sömürüsü yapanlara din olgusunu öne çıkaran kan emicilere oy vermeyi bırakırlarsa işler düzelmeye başlar..

Şimdi çalmayan biri başa gelse işini adam gibi düzgün yapsa tam işleri yoluna koyacak.

Yaptığı işler görünmeyecek buda bir şey yapmadı deyip gidip yine olmayacak kişiyi başa getirecekler.

Hep öyle oldu biri uğraşır tam düzlüğe çıkartır biri gelir geriye götürür bir ileri bir geri sonuç değişmez..

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Şimdi robot süpürgeler çıktı alın alın şımartın hanımları sonra böyle oluyor :hihi
Cümleye bir parantez açayım haksızlık olmasın. Robot süpürgeleri normal elektrikli süpürgeler ile tüketim açısından kiyaslayinca devede kulak kalıyor. Akkor ile led ampul gibi aslında sizin bu tasarrufa destek olmanız lazım :hihi

Geri
Üst Alt