Elektriğe Ve Zorunlu İhtiyaçlara Mega Zam

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Neden merkeze kendini koyup dünyayı şekillendirmeye çalışıyorsun, dünya senin etrafın da dönmüyor ki hatta hiçbirimizin etrafında dönmüyor. Dünya kendi etrafın da her zaman olduğu gibi dönmeye devam ediyor. Dünyayı anlamak onun üzerindeki konumunuzu anlamak size daha reel düşünmeyi ve tedbir alıp dünyaya uyum sağlama olanağını getirecektir.
Mutluluk ta mutsuzlukta bulaşıcıdır. Etrafınız da hep şikayet eden umudu tükenmiş insanlar olduğunda bu sizi de etkiler bunalıma sonrası depresyona sokar. Etrafınızda iyi mutlu insanlar yarınlara umudunu yitirmemiş insanlar olduğun da dayanma direnme gücü verir yarınlara hazırlanma şansı ve yarınlarla ilgili umudun yitirilmemesini sağlar. Bura da ne kadar yazılsa da ülkemiz milli gelire göre dünyada en çok yardım eden ülke konumun da. Zaten gerçekte elektriğini ödeyemeyecek durum da olanların sesi çıkmıyor, çünkü devlet ya da birileri toplum da sesizce hallediyor. Devlet de tüm kesimlere destek zaten veriyor.

Bak, bir başkası siyasetten uzak günümüzü ve olası yarınları nasıl değerlendiriyor. Umutsuzluk bize Ulu Önderimiz Atatürk tarafından en kötü şartlar altın da dahi men edilmiştir.

Ne kullanıyorsun bana da gönder benimde kafam güzel olsun ne yardımı kime yardım ediyorlar .

Önlem niye alıyım param var basarım parayı alırım odunu kömürü konu o değil kansız insan çok.

Geçen ay aynı firma 1000 dedi kış bitti bitiyor kar yağdı diye utanmadan 1500 diyor haysiyet kalmamış...

Devlet var mı ? varsa niye görmüyoruz bu kuyruklar niye var varlıktan var çok zenginiz paramız var .

Hikaye Masal anlatmayı bırak okulda çocuklara böyle ders anlatıyorsan o çocuklara yazık..

Umutsuzluk diye bir şey yok umutsuzluk saraylıda ve onun çevresinde onlarda var.....

Bu ara çok meşguller valizler dolmuyor hazırlıklar başlamış abbas yolcu yolu açık olsun..

Sen gerçeklere bak hayat devam ediyor sıkıntı yok herşeyin kolayı bulunur sen dert etme sağlık olsun...

Moderatör tarafında düzenlendi:
A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Geçen ay odun kömür sordum odun tonu 1000 dediler kömür torbası 40 dediler.

Bugün kar yağdı aradım sipariş verecektim düşündü düşündü odun 1500 kömür torbası 70 dedi..

Bizde böyle şe....sizlik mi olur kış bitmiş karı gördüler ayak üstü öpecek adam arıyorlar...

Elektrik sobası yaksam 300-400 fazla fatura öderim daha karlıyım kış bitmiş .
benimde kömür bitti (izmirde bile bu sene çok soğuk oldu) 3 yer gezdim 2 tanesi torbası(25 kg) 70 tl dedi 1 yer ise 60 tl dedi.çok uzun lafa gerek yok.hayaldi gerçek oldu.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bu ay düşüş var sizde durum nedir ? 249tl den 197tl ye düşmüş
Kullanım düştü herşeyi tasarruflu yaptık 125 kwh'cık 158 TL geldi zam yokken 250-300 geliyordu.

Zamdan bugüne 200-150 fatura aşağı düştü şirketler düşünsün şimdide millet az kullanıyor kâr oranı düştü :kiskis

Şebekede enerji devamlı var devamlılığı sağlamak için elektrik üretimi devam ediyor.

Millet kullansa da kullanmasa da belirli bir maliyetle o elektrik devamlı üretilip şebekeye veriyor.

Az elektrik kullanınca elektrik üretim maliyetinde bir azalma oluyor mu üretimden kısmıyorlarsa ?

Zam geldi rahat modaydık eko moda geçtik alışkanlıklarımız değişti daha nelerden ödün vereceğiz.

1 ay önce 109 TL market markalı sıvıyağ bugün 150 TL oldu nasıl ekonomi yönetimi ülke batmış bitmiş.

Tüp fiyatları 2 ay önce 210 TL bugün 300 TL olmuş sanki biz savaştayız bırak koltuğu istifa et olmuyor işte.

Zamlar 70'li yıllara geri döndük amcam çıkıp çıkıp eskiden o yoktu bu yoktu o kuyruğu bu kuyruğu.

Ne çekti bu Millet CHP zihniyetinden diye atıp tutuyordu Allah'ın gücüne gitti o günlerden daha beter oldu..

Savaştan çıkmış küllerinden doğmuş Türkiye şartları ile bugünün Türkiye'sini mukase etmek ne kadar doğru..

Önce kendi çarpık ne olduğu belli olmayan zihniyetine baksın sonra gelsin Türkiye hakkında konuşsun...

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
11 kw nın altına düşemiyorum. 550 den 475 e düşmüş. Gelecek ay bakalım ne olacak.

Yüzde 50 zamla faturası 200 lira düşen arkadaşlardan tavsiye istiyorum. Nereye çapa atıyoruz. :hihi

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Kışın ısınma da elektrik kullanımların düşmesi için izolasyon arttırıcı tedbir ile ısınma derecesini 26 dan 22-23 'e çekmek sahil kesiminde %10 dan fazla tasarruf oluşturuyor. Isınmada üzerimize giyecek ilave bir kazak yada hırka çözüm oluyor. Yazın yapacak bir şey yok üzerimizden çıkaracak bir şey kalmıyor. Yani kışın tasarruf edilse de yazın problem devam edecek, en avantajlı dönem ilk ve son bahar dönemleri, zamlardan sonra ne kadar tasarruf yapsak ta 1340 lardan 930 lara düştü. Kdv indiriminin de bariz katkısı oldu.
Kömürün 'Rusyanın hakim olduğu piyasada savaş ve ambargolar sonucu yükselen' tonu düşünüldüğünde yine avantajlı duruyor. Bana baharda 500 civarı gelmeye devam edeceğini düşünüyorum. Şu an dinlenen soğutucu dolapalar devreye girmeye başlayacaklar.

Doğal gaza yapılan %75 lik devlet katkısı kullananları rahatlatırken, elektrikle ısınanları (katkının daha az olması) sıkıntıyla baş başa bırakıyor. Artık binayı bu yaz mecburen mantolatacağız.

Sorunlar belli ama önümüz açıldıkça açılıyor, umutsuzluk yok.

Son düzenleme:
RUHİTAN Çevrimdışı

RUHİTAN 

Aktif Üye
11 Tem 2021
260
65
Şahsen maddi olarak rahat bir adamım buna ragmen her materyalin (varlık değeri) bir ederi olduğunu savunurum. Bizim siyasilerin ve bakanların fiziki Dünyadaki varlık değeri bana göre 0 ve onların o komik aciz durumlarını bu tarz konular da alaya almayı seven birisiyim ama görüyorum ki hep başa sarıyor.

Yani hayatlarında çok basit bir ticareti bile beceremeyecek tipler imza atma - atama yetkisine sahip. Her Takım Elbise giyeni adam zannettiler. Bir İsviçre Saati gibi tıkır tıkır işleyen toplum olmamız için İsviçre olmalıyız. :)). Kötü olan Kötü kalır Ruhi Hocam... iyi geceler.

O yüzden size katılıyorum, uğraşmaya yazmaya değmez.

??✈⌚
Gerçekten öyle dostum. Bu kadar olumsuzluğa rağmen adamın oyu hala yüzde otuz civarlarındaysa, kimse kusura bakmasın, belli bir kesim ..ikilmekten hoşlanıyor demektir. Hani bir padişah, vezir ve vatandaş fıkrası var ya: Vergilerin artmasına tepki göstermeyen halka kızan padişah, köprüye gelen geçeni düdüklemesi için birini koyar. Sonuç: Çok kuyruk oluyor, bir kişi daha koyun... Durumumuz aynen bu...

Geçen ay odun kömür sordum odun tonu 1000 dediler kömür torbası 40 dediler.

Bugün kar yağdı aradım sipariş verecektim düşündü düşündü odun 1500 kömür torbası 70 dedi..

Bizde böyle şe....sizlik mi olur kış bitmiş karı gördüler ayak üstü öpecek adam arıyorlar...

Elektrik sobası yaksam 300-400 fazla fatura öderim daha karlıyım kış bitmiş .
Dostum sizin orada yine iyiymiş. Geçen ay burada odunun tonu 1350, 20 kiloluk kömür 70 liraydı. Geçen gün enişteme kömür alayım dedim. 100 lira olmuş...

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
11 kw nın altına düşemiyorum. 550 den 475 e düşmüş. Gelecek ay bakalım ne olacak.

Yüzde 50 zamla faturası 200 lira düşen arkadaşlardan tavsiye istiyorum. Nereye çapa atıyoruz. :hihi
Kullandığın elektrikli aletleri yaz bende klima bulaşık makinası doğal gaz kombi yok termosifon yok.

elektrikli şofben haftada ortalama 4 defa çalışır 1 tane buzdolabı var tv + laptop 8.5 w led ampul.

kettle birde elektrikli semaver var onları kullanmayı bıraktık elektrik kullanmıyoruz. :haha

Çapa atabiliyorsan at devletin malı değil milletin a.. .. koyarız diyen şer..siz lerin malı atış serbest çapanı at :hihi

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
B. makinesi hariç hiçbiri yok. Ampuller yıllardır led. 2 tv. 2 b dolabı. Galiba benden önce onlar bana çapa atmış. :sopa1

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
B. makinesi hariç hiçbiri yok. Ampuller yıllardır led. 2 tv. 2 b dolabı. Galiba benden önce onlar bana çapa atmış. :sopa1
Bana 200 geliyorsa sende 2xtv 2xbuzdolabıı birde b. makinası var . bulaşıkları 1 ay elde yıkayın,

Bir bakın fark edecek mi birde buzdolabını sayısını 1 e düşürün büyük hacimli tek b.dolabı olabilir.

Dediklerimi yapın 150-200 arası faturanız düşer :kiskis

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Bana 200 geliyorsa sende 2xtv 2xbuzdolabıı birde b. makinası var . bulaşıkları 1 ay elde yıkayın,

Bir bakın fark edecek mi birde buzdolabını sayısını 1 e düşürün büyük hacimli tek b.dolabı olabilir.

Dediklerimi yapın 150-200 arası faturanız düşer :kiskis

Bulaşıkları elde yıkayıp 150 lira düşüreceksem, 150 daha fazla vereyim fatura gönderenler gelsin yıkasın. Bu gidişle fatura az gelsin diye peri bacalarında yaşamaya başlayacağız galiba. Ayrıca bulaşıkları, çamaşırları elde yıkasak elektrikten gelen sudan gider. O kadar güzel o kadar güzeliz ki her yanımız öpülesi.

Geri
Üst Alt