Elektriğe Ve Zorunlu İhtiyaçlara Mega Zam

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Gözlerime inanmadım elektriğe zam geldiğinden buyana zamlı değilken250-300 gelen fatura.

geçen ay 200 bu ay 158 TL geldi Tv aydınlatmasını kıstım 30 da masa üstü pc yerine laptop çayı semaver de ,

değil tüp de demliyorum geri kalan herşey aynı %50 zamlı olduğu halde 158 TL fatura geldi 1-2 küçük değişiklik yaptım sadece yazın ne yapacağız bakalım şimdilik sıkıntı yok semaveri kullanmaya başlayıp sonraki faturayı görmekte fayda var :kiskis

Hayret Kdv yi %8 den hesaplamışlar mart ayından sonra %8 demişlerdi gelen fatura şubat faturası :deli

edit : %18 den sadece 11 TL Sİ % 8' den hesaplanmış kuruşu kuşuna tahsilat yapıyorlar :hihi

UEDAS.png

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Zaman her şeyden tasarruf zamanı.Mümkün olduğunca keyfi ihtiyaçları erteleyip,zorunlu ihtiyaçları yerine getirmeye çalışıyoruz.Bizleri bu durumlara getirenler utansın.
utanacaklarını sanmam. aksine, bizi suçlu çıkarmak için her şeyi yaparlar. o da olmazsa "cehapeğğ zihniyetiiğğüğğ" falan derler. kesmezse, dış güçler falan fıstık. zırva çok ellerinde. yiyen bir kesim de var.

RUHİTAN Çevrimdışı

RUHİTAN 

Aktif Üye
11 Tem 2021
260
65
Boşuna tartışıyorsunuz arkadaşlar. Bana 15 Aralık-15 Ocak faturası 840 gelmişti, sonraki 670 geldi. klimayı bile bir kaç kez kullandığım ve sobayla ısındığım halde. Bunların yaptığı sırtlan harekatıdır... Bunların insanlıkla filan ilgileri yok. Padişahlık düzeni bile bu kadar acımasız değildi. Milleti resmen açlığa mahkum ettiler. Bu millet akıllanmadığı sürece her şeyi deneyecekler. Tepedeki güç kavgalarının sonucunu bu halk çekecek çünkü adamlar yemeğe doymuyor. Hala din - iman savsatası güdüp, bu iktidarı savunan kuş beyinliler olduğu sürece bu ülkenin ve bu halkın satılmasının önüne geçilemez. Adam bu ülkenin her türlü gücünü halka karşı kullanmaya ve bu ülkeyi yoketmeye devam edecek. Siz neyi tartışırsanız tartışın... Yapacağı en büyük iyilik kazığın ucunu biraz geri çekmek olacak. Bu kadar basit... Bir ülkede Hukuk, Adalet, insan hakları kalmamışsa, geri kalanları tartışmak ahmaklıktır...

E Çevrimdışı

erdem215 

Aktif Üye
3 Eki 2018
103
38
Her sene düzenli yapılan nisan - temmuz ve sonbahar dönemi elektrik zamları, bu sene başında yapılan fahiş zamma rağmen yine yapılacak mıdır ?

İyi akşamlar.

M Çevrimdışı

Muratti 

Süper Üye
14 Ocak 2018
573
Boşuna tartışıyorsunuz arkadaşlar. Bana 15 Aralık-15 Ocak faturası 840 gelmişti, sonraki 670 geldi. klimayı bile bir kaç kez kullandığım ve sobayla ısındığım halde. Bunların yaptığı sırtlan harekatıdır... Bunların insanlıkla filan ilgileri yok. Padişahlık düzeni bile bu kadar acımasız değildi. Milleti resmen açlığa mahkum ettiler. Bu millet akıllanmadığı sürece her şeyi deneyecekler. Tepedeki güç kavgalarının sonucunu bu halk çekecek çünkü adamlar yemeğe doymuyor. Hala din - iman savsatası güdüp, bu iktidarı savunan kuş beyinliler olduğu sürece bu ülkenin ve bu halkın satılmasının önüne geçilemez. Adam bu ülkenin her türlü gücünü halka karşı kullanmaya ve bu ülkeyi yoketmeye devam edecek. Siz neyi tartışırsanız tartışın... Yapacağı en büyük iyilik kazığın ucunu biraz geri çekmek olacak. Bu kadar basit... Bir ülkede Hukuk, Adalet, insan hakları kalmamışsa, geri kalanları tartışmak ahmaklıktır...
Şahsen maddi olarak rahat bir adamım buna ragmen her materyalin (varlık değeri) bir ederi olduğunu savunurum. Bizim siyasilerin ve bakanların fiziki Dünyadaki varlık değeri bana göre 0 ve onların o komik aciz durumlarını bu tarz konular da alaya almayı seven birisiyim ama görüyorum ki hep başa sarıyor.

Yani hayatlarında çok basit bir ticareti bile beceremeyecek tipler imza atma - atama yetkisine sahip. Her Takım Elbise giyeni adam zannettiler. Bir İsviçre Saati gibi tıkır tıkır işleyen toplum olmamız için İsviçre olmalıyız. :)). Kötü olan Kötü kalır Ruhi Hocam... iyi geceler.

O yüzden size katılıyorum, uğraşmaya yazmaya değmez.

??✈⌚

Son düzenleme:
gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
en temel ihtiyaçlara yapılan zamlar ile ülke genelindeki vatandaşların gelir durumu acayip çatışıyor. mesela maaş ortalaması 3000 lira olan emeklilerin, 250 elektrik+450 doğalgaz ödeyip, kalan parayla kira+gıda+tel ve internet falan ödemesi lazım. ekstra olarak aidatı olan var, çocuğuna para vermek durumunda olan var, acil ihtiyacı çıkan var, bozulan malzemeyi yerine koymak zorunda olan var, eskiyen, yırtılan kıyafetini yenilemek zorunda olan var , var oğlu var. siyasi iktidar acımasız şu anda. bana ne şeklinde tavırları var. öyle demiyor ama "vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" diyorlar. kuyruklu yalan bu işte.

hayattan keyif almamızı sağlayan hiç bir tüketimi yazmadım ha. insan gibi yaşamıyoruz, mala bağladık.

Son düzenleme:
eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
en temel ihtiyaçlara yapılan zamlar ile ülke genelindeki vatandaşların gelir durumu acayip çatışıyor. mesela maaş ortalaması 3000 lira olan emeklilerin, 250 elektrik+450 doğalgaz ödeyip, kalan parayla kira+gıda+tel ve internet falan ödemesi lazım. ekstra olarak aidatı olan var, çocuğuna para vermek durumunda olan var, acil ihtiyacı çıkan var, bozulan malzemeyi yerine koymak zorunda olan var, eskiyen, yırtılan kıyafetini yenilemek zorunda olan var , var oğlu var. siyasi iktidar acımazsız şu anda. bana ne şeklinde tavırları var. öyle demiyor ama "vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" diyorlar. kuyruklu yalan bu işte.

hayattan keyif almamızı sağlayan hiç bir tüketimi yazmadım ha. insan gibi yaşamıyoruz, mala bağladık.

Hepsini geç, ilaç masrafı var. Medikal ihtiyaçları var. Kimse demesin ilaç bedava. Nereye bedava.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Geçen ay odun kömür sordum odun tonu 1000 dediler kömür torbası 40 dediler.

Bugün kar yağdı aradım sipariş verecektim düşündü düşündü odun 1500 kömür torbası 70 dedi..

Bizde böyle şe....sizlik mi olur kış bitmiş karı gördüler ayak üstü öpecek adam arıyorlar...

Elektrik sobası yaksam 300-400 fazla fatura öderim daha karlıyım kış bitmiş .

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Geçen ay odun kömür sordum odun tonu 1000 dediler kömür torbası 40 dediler.

Bugün kar yağdı aradım sipariş verecektim düşündü düşündü odun 1500 kömür torbası 70 dedi..

Bizde böyle şe....sizlik mi olur kış bitmiş karı gördüler ayak üstü öpecek adam arıyorlar...

Elektrik sobası yaksam 300-400 fazla fatura öderim daha karlıyım kış bitmiş .

Neden merkeze kendini koyup dünyayı şekillendirmeye çalışıyorsun, dünya senin etrafın da dönmüyor ki hatta hiçbirimizin etrafında dönmüyor. Dünya kendi etrafın da her zaman olduğu gibi dönmeye devam ediyor. Dünyayı anlamak onun üzerindeki konumunuzu anlamak size daha reel düşünmeyi ve tedbir alıp dünyaya uyum sağlama olanağını getirecektir.
Mutluluk ta mutsuzlukta bulaşıcıdır. Etrafınız da hep şikayet eden umudu tükenmiş insanlar olduğunda bu sizi de etkiler bunalıma sonrası depresyona sokar. Etrafınızda iyi mutlu insanlar yarınlara umudunu yitirmemiş insanlar olduğun da dayanma direnme gücü verir yarınlara hazırlanma şansı ve yarınlarla ilgili umudun yitirilmemesini sağlar. Bura da ne kadar yazılsa da ülkemiz milli gelire göre dünyada en çok yardım eden ülke konumun da. Zaten gerçekte elektriğini ödeyemeyecek durum da olanların sesi çıkmıyor, çünkü devlet ya da birileri toplum da sesizce hallediyor. Devlet de tüm kesimlere destek zaten veriyor.

Bak, bir başkası siyasetten uzak günümüzü ve olası yarınları nasıl değerlendiriyor. Umutsuzluk bize Ulu Önderimiz Atatürk tarafından en kötü şartlar altın da dahi men edilmiştir.

M Çevrimdışı

Muratti 

Süper Üye
14 Ocak 2018
573
Neden merkeze kendini koyup dünyayı şekillendirmeye çalışıyorsun, dünya senin etrafın da dönmüyor ki hatta hiçbirimizin etrafında dönmüyor. Dünya kendi etrafın da her zaman olduğu gibi dönmeye devam ediyor. Dünyayı anlamak onun üzerindeki konumunuzu anlamak size daha reel düşünmeyi ve tedbir alıp dünyaya uyum sağlama olanağını getirecektir.
Mutluluk ta mutsuzlukta bulaşıcıdır. Etrafınız da hep şikayet eden umudu tükenmiş insanlar olduğunda bu sizi de etkiler bunalıma sonrası depresyona sokar. Etrafınızda iyi mutlu insanlar yarınlara umudunu yitirmemiş insanlar olduğun da dayanma direnme gücü verir yarınlara hazırlanma şansı ve yarınlarla ilgili umudun yitirilmemesini sağlar. Bura da ne kadar yazılsa da ülkemiz milli gelire göre dünyada en çok yardım eden ülke konumun da. Zaten gerçekte elektriğini ödeyemeyecek durum da olanların sesi çıkmıyor, çünkü devlet ya da birileri toplum da sesizce hallediyor. Devlet de tüm kesimlere destek zaten veriyor.

Bak, bir başkası siyasetten uzak günümüzü ve olası yarınları nasıl değerlendiriyor. Umutsuzluk bize Ulu Önderimiz Atatürk tarafından en kötü şartlar altın da dahi men edilmiştir.

Youtube'a düşen bir mit videosu "mit" videosu değildir.

Bu forumla ya taşak geçiyorsun ya da burundan kokain çekiyorsun.

Çevrendekilerine sabır dilerim, tertemiz kafa.

Mümkünse bir daha girme, şahsen yorumlarını görmek istemiyorum.

Normal bir ruh sağlığınız yok çok belli...
Haydi abicim haydi rast gelsin. Trollük vazifeni başka yerde yap.

Geri
Üst Alt