Elektriğe Ve Zorunlu İhtiyaçlara Mega Zam

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,053
29
Benim asıl merak ettiğim bu açıklanan %22 gibi enflasyona oranla komik kira artış rakamları karşısında ev sahipleri neler yapacak. Adam %40 zam istese haklı, ben kabul etmesem haklıyım. 5 yıl olmadan gerçek kira değerine yükseltmek için dava açamıyor, 10 yıl olmadan evden çıkaramıyor. Her türlü zam tarihi geldiğinde biraz ev sahibimizle aramıza kırgınlık gireceği aşikar bu ekonomi yönetimi yüzünden.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Üzülüyorum vallahi,şu güzelim gibi ülkede varlık içinde yoksullukla yaşıyoruz.Kimileri bolluk şatafat içinde yaşıyor,kimileri yokluktan,açlıktan kıvranıyor.Yönetenler adaletli olmazsa olacağı budur. :ok

İmkan olsa on tane beğeni verecektim. Gerçekten varlık içinde yoklukla savaşıyoruz. En zora giden de bir kesimin kralları kıskandıracak şekilde yaşarken kurtuluş savaşı edebiyatı yapması.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
uydu için gitttiğim evlerde ne kadar fakirse o kadar destekleyenleri görüyorum gördüğüm kadarıyla kişi ne kadar fakirse o kadar tayip babayı ölümüne destekliyor.

Son düzenleme:
istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,076
Şoktan 5 LT si 4.50 TL ya kardelen su alıyordum .
Yeni fiyatı 5 LT si 5.90 TL olmuş .

4.5 TL X %31 = 1.395 TL ( Artış )
4.5 TL + 1.395 TL = 5.895 TL Yuvarlama = 5.90 TL

%31 ZAM

LFkkVK.jpg

M Çevrimdışı

Muratti 

Süper Üye
14 Ocak 2018
573
Bundan sonra Allahına kadar tayyipciyim 2023 de nasıl olsa kazanacak. Kötüleyen olursa 155 i degil, Özel Harekat Daire başkanını ararım.

Bay Kemal aday olduğuna göre bu seçimden de bir b.k olmaz. Diğer turşuları zaten adamdan saymıyorum...

images-1-29.jpg

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,053
29
Şoktan 5 LT si 4.50 TL ya kardelen su alıyordum .
Yeni fiyatı 5 LT si 5.90 TL olmuş .

4.5 TL X %31 = 1.395 TL ( Artış )
4.5 TL + 1.395 TL = 5.895 TL Yuvarlama = 5.90 TL

%31 ZAM

LFkkVK.jpg
Üstadım ben de Haziran 2021'de Antalya'ya taşındım. Pürsu alıyordum taşındığımda 13₺'ye. Şimdi 23₺. Sizin örnek iyi bile. Ondan önce de Düzce'de 12₺'ye Erikli alıyordum.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Elektrik

elektrik7d5659cd46868041.jpg

elektrik1a521b15a84f8d16.jpg

Doğal gaz asgari ücret karşılaştırması
avrupadadogalgazb97ffa64483f3c99.jpg

Doğal gaz fiyatları karşılaştırması
dogalgaz4e8197d761bae406.jpg

Tablolarda görüldüğü gibi bizim devlet dışarıdan aldığı gazda konutlara %75 katkı veriyor. Elektrikte ise kota için %50 katkı veriyor. Vermesi gerektiği için kötü yapıyor demiyorum. Görünen gerçek dünyada enerji fiyatlarını birileri yükseltiyor, doğal gaza üretim için dünyada önceki yıllara göre yatırım oransal %25 e düşmüş ancak soğuklardan doğal gaz tüketimi artarak devam ediyor. Dünyadaki bu arz talep dengesi bozulması birilerinin iklim üzerinden değişik enerji türlerine yatırım yapmasıyla daha da körükleniyor.
Vatandaş olarak belimizi büken ise gelirlerimiz temel giderlerimizin yükseldiği kadar yükselememesi oluyor. Ülkemizde üretim yaparak kazanan insan sayısı yaklaşık 8 milyon civarı yani nüfusun onda biri ülkeyi besliyor. Üretim yapmayan emniyet sağlık eğitim camisı ve memurları saymıyorum. Çünkü bir şey imal etmiyorlar vatandaşın ihtiyacına, sofrasına veya ihracatçının konteynerına giren bir katkı koymuyorlar. Dünya da bizdeki gibi ev kadınlığı diye bir meslek varmı merak ediyorum. Tembeliz, gururluyuz, burnumuzdan da kıl aldırmaz bir haldeyiz. Dünya da yalnız olmadığımız ve hayatın gerçekleri olduğunu önümüze serdiklerinde sudan çıkmış balık misali çırpınıyoruz.
Tablolar hafta içi basın da bir haberden alıntıdır. Günceldir.
İşin gerçeği tüm dünya da bir çırpınış var mücadele global, ancak ülkeler içnde iki gurubun karşılıklı hamleleri devam diyor. Olanlar sanki insanların devletleri ile bağının zayıflatılmasına yönelik. Çünkü sonuç reelde bu şekilde gerçekleşiyor. Bizim millet feraset sahibi de tepki de işi ağırdan alıyor.

Son iki ayda giderlerim gelirlerimin artışının çok üstünde arttı, yani çoğunluğun ki gibi yaşam kalitem de düşüyor. Ülkemin yarınlarla ilgili projelerini gayretlerini görmek yarınlar için umutlandırıyor teselli buluyorum.

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

Muratti 

Süper Üye
14 Ocak 2018
573
Elektrik

Tablolarda görüldüğü gibi bizim devlet dışarıdan aldığı gazda konutlara %75 katkı veriyor. Elektrikte ise kota için %50 katkı veriyor. Vermesi gerektiği için kötü yapıyor demiyorum. Görünen gerçek dünyada enerji fiyatlarını birileri yükseltiyor, doğal gaza üretim için dünyada önceki yıllara göre yatırım oransal %25 e düşmüş ancak soğuklardan doğal gaz tüketimi artarak devam ediyor. Dünyadaki bu arz talep dengesi bozulması birilerinin iklim üzerinden değişik enerji türlerine yatırım yapmasıyla daha da körükleniyor.
Vatandaş olarak belimizi büken ise gelirlerimiz temel giderlerimizin yükseldiği kadar yükselememesi oluyor. Ülkemizde üretim yaparak kazanan insan sayısı yaklaşık 8 milyon civarı yani nüfusun onda biri ülkeyi besliyor. Üretim yapmayan emniyet sağlık eğitim camisı ve memurları saymıyorum. Çünkü bir şey imal etmiyorlar vatandaşın ihtiyacına, sofrasına veya ihracatçının konteynerına giren bir katkı koymuyorlar. Dünya da bizdeki gibi ev kadınlığı diye bir meslek varmı merak ediyorum. Tembeliz, gururluyuz, burnumuzdan da kıl aldırmaz bir haldeyiz. Dünya da yalnız olmadığımız ve hayatın gerçekleri olduğunu önümüze serdiklerinde sudan çıkmış balık misali çırpınıyoruz.
İşin gerçeği tüm dünya da bir çırpınış var mücadele global, ancak ülkeler içnde iki gurubun karşılıklı hamleleri devam diyor. Olanlar sanki insanların devletleri ile bağının zayıflatılmasına yönelik. Çünkü sonuç reelde bu şekilde gerçekleşiyor. Bizim millet feraset sahibi de tepki de işi ağırdan alıyor.

Son iki ayda giderlerim gelirlerimin artışının çok üstünde arttı, yani çoğunluğun ki gibi yaşam kalitem de düşüyor. Ülkemin yarınlarla ilgili projelerini gayretlerini görmek yarınlar için umutlandırıyor teselli buluyorum.
Günaydın bir şey dikkatimi çekti, neden her yorumunuz vahiy almış peygamber hissiyatı veriyor ?.

Çok entresan. Ansiklopedik eserlerinizi bekliyorum...

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Elektrik

Para birimi olarak Türk parası erimiş bitmiş Türk ekonomisi Türk parası Pul olmuş adamlar yarım maaş ile araba alıyor 70-80 € Elektrik faturası geliyor avrupalıya bizede 70-80 gelsin €-$ TL olarak hesaplayınca onlar bizden fazla biz az ödüyoruz bıırakın bu hesapları Almanya 2000 € civarı maaş alıyor çalışan Türk parasına vurunca,
30.000 TL yapıyor almanın aldığı maaşın 3 te 1 niye vermiyorlar Türkiye'de 10.000 TL asgari ücret olsa kimse şikayet etmez işinize gelince Alman şu kadar cent ödüyor biz bu kadar daha az ödüyoruz orada da pahalı hadi canım kuru çapmadan birim olarak hesaplayın ülkelerin ekonomileri farklı komik hesaplamalarla olmaz bu işler.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Bir şey soracağım. Biz hangi ülkede yaşıyoruz. Türkiye değil mi. Niye işinize gelen şeylerde Avrupa ile kıyaslıyorsunuz da gelmeyenleri görmüyorsunuz. Adamların bir otomobile ödediği para 185 bin birim. O araç bizde 15 milyon birim. Bunu idrak edebiliyor musun. Hollanda da 65q70 A televizyon kendi yerli üretimi olmadığı halde 800 birim. Bizde yerli üretim vestel 15000 birim. Kaldı ki Avrupa isterse benden 10 kat fazla ödesin bana ne. Bununla mı avunacağım. Bu savunma mıdır. Onların gazı olmadığı halde verdiğin tablo bu. Biz her sene bir kaç müjde ile müjdelenirken durumumuz bu. İlk gaz bulduk müjdesi üzerinden kaç yıl geçti. Kaç yılda o gazlarımızı kullanmaya başlarız sence.

Verdiğin tabloda Türkiye 857 kw ile 6.3 Diğerlerine bak bakalım kaç kwh.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Müjde %100 zam gelen gıda sıvı yağ %350 zam gelen gıda ürünlerine reyiz devlet adına % 7 kdv'den vaz geçmiş.

Gıda ürünlerinde kdv %1 e çekilmiş milletle dalga geçiyorlar %100 %200 %300 zam gelmiş gıda ürünlerine,

Millete sadaka diye %7 kdv almayacaklarmış daha yeni süt peynir ürünlerine %50 zam geldi .

Zamları düşürmenin üreticinin maliyetini azalmanın yolunu bulamıyorlar boş açıklamar boş düzenlemeler.

Geri
Üst Alt