İlk yazdığım yazıyı okursanız bu olayların sorumlusunun başta bulunanların olduğunu zaten belirttim. Fakat türk milletininin aptal olduğunu düşünen bazı arkadaşlar malesef yazdığım yazıyı anlamayacak kadar zekiler. Daha nasıl belirteyim Akpyi günahım kadar sevmem yada akp bilmem ne mi diyeyim. Benim buradaki fikir ayrılığım halk kısmından yana . isteyen uçsun isteyen kaçsın kendini aptal hisseden de aptal hissetsin herkesin fikri kendine nasıl olsa
Sevgili
blaki , Hissetmekle ilgisi yok bunun. Gerçek bu aslında.
Mesela ben yanında durduğumda aptal kalacağım insanlar var, benim yanımda durunca aptal kalacak insanlar da var.
Bu bir tespittir hakaret değil. Hele ki Aziz Nesin'in açıklama yaptığı dönemi de düşünürsek bana göre oldukça doğru bir tespit.
Türk Milleti gerçekten çok vatanseverdir, yardımseverdir, güçlüdür(eskiden),vicdan sahibidir, sinirlidir, gözü karadır vs vs fakat ne yazık ki bahsi geçen oran kapsamında nahsi geçen dönem ve kesinlijle bu gün koşullarında genele oranla zeki değildir. Hele ki artık kesinlikle ahlaklı da değildir.
Başka bir tartışma platformunda dün, pamukkale üniversitesinin ahlaksız rektörünün eşinin adresine teslim olarak açtığı kadro için "Ahlaksızlık" dediğimde beni topa tutanlar, bu gün yök bu atama için soruşturma başlatınca aynı şahıslar EVET DOĞRU KARAR diye yazmaya başladılar
Bir durum karşısında kendi haklı görüşlerimiz doğrultusunda dik durabilmeliyiz bence. Yani çoğunluk öyle söyledi diye söylenen doğru olmak zorunda değil.
Aziz Nesin öyle dedi diye Türk milletinin büyük bölümü aptal olacak da değil elbette lakin Azizi bir kenara bırakıp güzel ülkemize ve toplumda yaşayan insanların hareketlerine, davranışlarına,eğitim düzeyine,insani davranış şekline, ahlaki olgulara bakarak vicdanınıza danışarak söyleyin lütfen, sizce gerçekten aptal değil mi bu insanların büyük bölümü?
Belediye otobüsüne maskesiz binmekte ısrar eden ve uyaran şoförle tartışan mahlukat aptal değilimdir?
Virüs tedbirleri kapsamında içeri sadece bir kişi girebilir diyen, hastane güvenlik görevlisine saldıran şahıs aptal değilimdir?
Aynı hastanede ölen iki aileye ait cenazeleri karıştırıp başka ailelere teslim eden görevli aptal ve iş ahlakı olmayan birisi değilmidir?
Çin de yeniden ortaya çıkan bubonik veba ile ilgili olarak tedavisinin mümkün olduğunu belirten profesöre "nereden biliyorsun?" Diye soran manav kardeşim bu profesörün yanında aptal değilmidir sizce?
Siz de biliyorsunuz bunun gibi abartısız milyon tane örnek verebileceğimizi.
Buradaki Aptal ithamı bir acıdır, çektiğimiz acıdır bu. Yani sizin düşündüğünüz gibi biz elitist bir kesimiz de, avam tabakasını küçümsüyor değiliz. Acı bir gerçeği kabul edebilen ve bunun aksi olması için mücadele eden fakat gerçeği istemeyerek de olsa kabul edenlerdeniz.
Söylemlerim, bir millete hakaret olarak gösterilebilir tabi ki istenirse.
Diliniz ne söylerse söylesin içinizde bir yer aslında haklı olduğumu biliyor, bu gerçekten diliniz kaçsa da vicdanınız kaçamaz.