Dolar hakkındaki düşünceleriniz nedir?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
yaw bunlar geri kalmış veya görmemiş insanların kompleksli halleridir!

biz biraz parayı buluruz acaip arabalara bineriz,bizim burada Seracı lar Domates ciler yani:kiskis
gece gelin evlerin önlerine çektikleri arabalara bakın anlarsınız! herifin kıçında panatalon yok misali
ya da ayağında tokyo var ama Range Rover e biniyor yaw:haha

şimdi Kore ve Japonya dan size örnek veriyorum,özellikle cep telefonlarına bakın caponların komik yaw
markasını bilmediğiniz tipleri kullanıyorlar,IPhone kullanan adama da hiç iyi gözle bakmıyorlar laf aramızda!

Koreye giderseniz durum daha da "milliyetçi" ve aşırı tutucu v.s "marka" telefon v.s kullananlar adeta dışlanır oralarda!

bu iki ülke gerçekten çok fakir yaw bizim yanımızda !!
daha eski nesil insanlar hala o klasik eski cep.tlf larını kullanıyorlar!

Daha ilerisini anlatıyorum(Kore den) örneğin Samsung da acaip pahalı tlf lar var ve bunlar yurtdışında
en çok satılan markalar arasında buna ne diyeceksiniz diye sorarsanız cevap şudur;onlar "enayi"
ama onların enayi olmasını biz çok seviyoruz bu sayede dünyanın malını satabiliyoruz!

"

Can abi cidden tespitin on numara.

Bu furya ilk olarak Rize ve Trabzonlu mütehhitlerde başladı 90 larda. İncitmek veya küçümsemek amacıyla yazmıyorum gerçekten bu adamların kıçında don yoktu bak çok ciddiyim, adamın giydiği pantalon üzerinde durmuyordu yemin ederim, Çocuğu akşama CD istediğinde not kağıdına ''eve sidi götür''diye not alan adamlardı bunlar ve yemin ediyorum Mercedes Passat dışında arabaya binmezlerdi.

Bunlardan birisi bir gün elektrikli süpürge getirdi hani şu simtelin çelik kazanlı olanlarından, ''Çekmiyor ha bu ..... uum aleti'' dedi, e doğal olarak ilk baktığımız yer kazan dolumu acaba kısmı oldu. Açtık baktık içi bildiğin ağzına kadar dolmuş, dedik ki 'Abicim bunu temizlememişsiniz'' gelen cevap ''ha bu pok yiyeni biz evi temuzlesin diye aldık, bir de biz mi bunu mu temizleyeceğiz, kuyayim....'' şeklinde oldu.

Yani 90 ların o cahil cühela zihniyeti de Mercedes BMW binerdi ama o yıllarda da ülkemiz zengin değildi, Ne yazık ki bu gün aynı cahil zihniyet devam ediyor.

Al işte ülke ekonomisini insanın cebindeki telefon kalitesi ile kıyaslayan zihniyet

Buna benzer ne videolar var sokak röportajı yapılmış olan. Sokakta ali dayıya soruyorlar ''ülkenin durumu hakkında ne düşünüyorsun?'' diye. ''Her şey çoooh iyi, herkeşlerde araba var ev var'' diyor, Sende ev var mı? yok, Sende araba var mı? o da yok. Haaa gerçekten ülke çoooh eyyi.

E demek ki yıllardır dilimizde tüy biten sosyal devlet anlayışı bizde bir türlü oturmamış.

Kimlerde var o arabalar? Mesela Sırf imam hatipte Bilalin sınıf arkadaşı olduğu için ihaleyi kapan Aykut Emrah Polatın var.

Mesela milletin .. diyen müteahhitlerin, 5 büyüklerin var.

Sayın CB sürekli olarak ''Dünya 5 ten büyüktür'' diyerek dünyanın en gelişmiş 5 ülkesinin aldığı kararları ve sürekli onların istediğinin olmasından doğan rahatsızlığını dile getirirken Türkiyenin 5 büyüğüne neden sürekli destek verdiğinin izahını kim yapabiliyorsa o arabalar onlarda var bizlerde yok.

Halen 2005 model kıçıkırık palio van arabaya biniyorum, İki helezon değiştireceğiz diye forumda arkadaşlardan fikir istiyoruz cebimizden çok para çıkmasın diye.

Lüx araba üzerinden siyaset yapıp ekonomiyi iyi görenleri aklıselime davet ediyorum.

Haaa bir de araba bunlarda var bakın, Devletin arabası bu adama hizmet ederken o LİYAKAT yolu ile geldiği mevki sayesinde artık değerli eşleri de kendi lüx arabalarına sahip olabilecekler.

Hamdolsun..

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Dolar altın bugün çıkar yarın düşer . Ülkedeki İşsizlik sorunu çözülmeden hiçbirşey düzelmez

F Çevrimdışı

filibe

Aktif Üye
26 May 2018
90
58
Azis Nesin'i hiç sevmezdim,ama dediklerinin tamamı doğruydu.Türkiye'de halkın yarısı aptal demişti,çok büyük tepki almıştı(ben dahil).Adam belli zaman sonra dedi ,özür dilerim yanlış tespit etmişim,halkın %80(veya %90 hatırlamıyorum) aptalmış.Çok küfür etmiştim.Şimdi düşünüyorum ki çok haklıymış.Önceden kendimce yorumlar yapıyordum ve ülkü ocaklarında arkadaşlar ile münakaşa ediyorduk,bi puşttt Türk halkına nasıl aptal diyebilir diye.Aramızda çok kavga ettik.
Dediklerinin tamamı doğru çıktı.Şimdi bakıyorum herkez(%99) diyo ki dolar euro altın yükseldi,ama kimseyi duymadım TL miz düştü diye.
Hala bu halkın %50 si bu sisteme oy veriyorsa,aç,yoksul,askeri ücretli,emekli,işçi ve memur ,yaptıklar az bile.Şu an donunu aldılar,birşey kalırsa o da sırada.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hatta daha acı olan nedir biliyormusunuz arkadaşlar,bunun sebebi ve bu duruma düşüren kimdir diyemiyiyor kimse.Yazık bu ülkeye.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Azis Nesin'i hiç sevmezdim,ama dediklerinin tamamı doğruydu.Türkiye'de halkın yarısı aptal demişti,çok büyük tepki almıştı(ben dahil).Adam belli zaman sonra dedi ,özür dilerim yanlış tespit etmişim,halkın %80(veya %90 hatırlamıyorum) aptalmış.Çok küfür etmiştim.Şimdi düşünüyorum ki çok haklıymış.Önceden kendimce yorumlar yapıyordum ve ülkü ocaklarında arkadaşlar ile münakaşa ediyorduk,bi puşttt Türk halkına nasıl aptal diyebilir diye.Aramızda çok kavga ettik.
Dediklerinin tamamı doğru çıktı.Şimdi bakıyorum herkez(%99) diyo ki dolar euro altın yükseldi,ama kimseyi duymadım TL miz düştü diye.
Hala bu halkın %50 si bu sisteme oy veriyorsa,aç,yoksul,askeri ücretli,emekli,işçi ve memur ,yaptıklar az bile.Şu an donunu aldılar,birşey kalırsa o da sırada.
Aslında; ülkenin iyiye gitmesi için kafası çalışan, düşünen ama negatif olmayan, inançlı insanlara ihtiyacımız var. Aziz Nesin ve benzerlerinin kafası çalışıyor olması, düşünüp fikir ortaya koyuyor olması, içlerindeki maneviyat eksikliğini veya negatif değerlere sahip olduğu gerçeğini gidermiyor maalesef.

Aynı durum köy enstitüleri için de geçerli. İnsanın yaradılış itibariyle, inanması gereken manevi bir olguyu yok sayarsan, bir adım öteye gidemezsin... Mükemmel bir sisteme sahip köy enstitüleri bu eksiklik sebebiyle yobaz düşünceye yok ettirilmiştir.

F Çevrimdışı

filibe

Aktif Üye
26 May 2018
90
58
Benim söyledim bu zaten.Nekadar güzel,doğru ve düzgün birşey yapılmışsa bugüne kadar,tek celsede(akp) herşey yokedildi.Bundan sonrasını kim düşünecek,memlekette işe yarayan doğru düzgün akil adam bile kalmadı,herkez yurt dışına gitti.Bi ülkede diyanet,sağlık ve eğitim bakanlıklarının ayrılan bütçenin 4-5 mislisi alıyorsa,hiç birşey rayında gitmez.Bir şehirde okul ve hastanenin 10 misli fazla cami varsa,bu ülke batmaya hırırlanıyor demektir.

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Dediklerinize katılmıyorum. Bence Aziz nesinin kendisi aptaldı. Herhangi bir zümrenin yada bir kısım kimselerin yaptıkları şeyler türk milletine mal edilemez geçmiş tarihimize baktığınız zaman bir çok buluş vb şeyler bu topraklardan avrupaya gitmiştir. Fakat yakın tarihimizde baştaki kişiler eğitimde sayısal yerine sözele önem vermiştir. Bu yüzden millet olarak geri kaldığımız doğrudur . Bugün dahi, üniversite sonuçlarına baktığımızda, sayısaldan kazananların az, sözelden kazananların çok sayıda olduğunu görüyoruz. Fakat teknoloji üretme görevi halka değil, devlete aittir . Daha 1600 lerde avrupanın tuvaletten bile haberi yoktu. Gerekli imkanların oluşması durumunda Türk milletinin daha iyi şeyler yapacağından eminim.Türk milleti kesinlikle aptal değildir

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Daha 1600 lerde avrupanın tuvaletten bile haberi yoktu. Gerekli imkanların oluşması durumunda Türk milletinin daha iyi şeyler yapacağından eminim.Türk milleti kesinlikle aptal değildir
sizin dediklerinize de ben katılmıyorum...

Bahsedilen aptallık, tam da Türk milletinin içinde bulunduğu aptallıktır. Aradaki nüans ince... Ayrıca, Haticeye değil neticeye bakalım. Avrupa ya zamanında tuvaleti biz götürmüş olabiliriz, bu gün Avrupa'daki umumi tuvaletler ile bizdekilere bi bakın bahsedilen aptallığı belki görebilirsiniz...

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
sizin dediklerinize de ben katılmıyorum...

Bahsedilen aptallık, tam da Türk milletinin içinde bulunduğu aptallıktır. Aradaki nüans ince... Ayrıca, Haticeye değil neticeye bakalım. Avrupa ya zamanında tuvaleti biz götürmüş olabiliriz, bu gün Avrupa'daki umumi tuvaletler ile bizdekilere bi bakın bahsedilen aptallığı belki görebilirsiniz...

Bahsedilen aptallık milletin içinde bulunduğu aptallık değildir Aziz nesin zeka aptallığından bahsetmektedir.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Bahsedilen aptallık milletin içinde bulunduğu aptallık değildir Aziz nesin zeka aptallığından bahsetmektedir.
Sen olayı idrak edememişsin... Bahsedilen olgu, aptallık, geri zekalılık, mongolluk değildir, sevmem ama Aziz Nesin bunu ortaya koyacak bir insan değildir...

Bahsedilen aptallık, ülkenin gerçeklerini göremeyenlerin çılgınca alkış tutma aptallığıdır... Lağım medyasını akşamları açın bakın bu aptallık içinde ne kadar profesör, hukukçu ve Aydın kisvesinde aptal olduğunu görebilirsin...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sen olayı idrak edememişsin... Bahsedilen olgu, aptallık, geri zekalılık, mongolluk değildir, sevmem ama Aziz Nesin bunu ortaya koyacak bir insan değildir...

Bahsedilen aptallık, ülkenin gerçeklerini göremeyenlerin çılgınca alkış tutma aptallığıdır... Lağım medyasını akşamları açın bakın bu aptallık içinde ne kadar profesör, hukukçu ve Aydın kisvesinde aptal olduğunu görebilirsin...

Ben bir aptalım.

Eğer bir Atatürk, Einstein, Tesla, Edison, İbn-i Sina, Mevlana, Buruni ve bu gibi insanlar ile karşılaştırılacaksam son derece aptalım bunda utanılacak bir şey yok, keşke bu insanlar kadar zeki olsaydım ama değilim o nedenle bu insanların yanında aptalım.

Türk milletinin de %60 ı kimse kusura bakmasın aptaldır. Son 20 senede bu oran değişmiştir ancak ne yönde olduğu tartışılır.

Hakaret değil, Türk dil kurumunun APTAL sözcüğü için yaptığı açıklama doğrultusunda bu tespit doğrudur.

Aptal= Zekâsı pek gelişmemiş, zekâ yoksunu, alık

"Aptal bir gülüşle yüzüne bakıyorum." - Yusuf Ziya Ortaç

"Aptal! Senin yerini açıkça söyledim ben." - Tarık Buğra

Tanımayanlar için Yusuf Ziya Ortaç; Türk şair, yazar, edebiyat öğretmeni, yayımcı ve siyasetçi. Türk şiirinde Beş Hececiler olarak adlandırılan gruptan olup, Türk Edebiyatı'nın önemli mizah yazarlarındandır.

Tanımayanlar için Süleyman Tarık Buğra; Türk gazeteci ve roman, hikâye, oyun ve fıkra yazarı. Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının tanınmış yazarlarındandır. Çok yönlü bir yazar olan Buğra, özellikle romanlarıyla tanınır. 1991'de Devlet Sanatçısı unvanı almıştır. Bilim insanı Ayşe Buğra'nın babasıdır.

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510

Tam olarak öyle değil oradaki söylem her ne kadar sizin dediğiniz gibi olsa da bildiğin düpedüz zeka seviyesi geri anlamında söylenmiştir. Ülkenin gerçeklerini göremesi alkış tutması da aynı kapıya çıkar.
Ayrıca türk milleti aptal değildir dediğim için beni akpli zanneden iq seviyesi 300 olan F filibe sesleniyorum. Halk aptal devlet aptal bir siz zekisiniz.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Bu arada Reis e laf ettirmem ona göre haa:hihi

Uçur bizi Reis
bazen öyle konuşmalar yapıyor ki,bir anda gaza gelip kendimi başka bir alemde buluveriyorum
zira öyle uçmuşuz ki siz tutmayın gari
valla ne yalan söyliyeyim hep inanasım geliyor be yaw,uçmak güzel bir şey,sonra gerçeklere dönmeyi de
Allah biliyor ya hiç istemiyorum!

Uçur bizi Reis kim turtar seni yaw:ok

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
en büyük numaramız, üç kağıt. işin nerde şeyliği varsa onu bulmak. blaki blaki kardeş hamaset yapacağım diye gerçekleri göz ardı etmeyi kendine yediriyorsa, bu kendisinin sorunudur.

Geri
Üst Alt