Disney Plus Resmen Türkiye'de

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
LTSC güçten çok kontrol için de tercih edilebiliyor. Şirket laptop'um (Lenovo P50 mobile workstation) gayet güçlü bir makine ve doğal olarak LTSC kurulu bu makinede. Laptop'un kendinde de aslen Wİn 10 Pro lisans var. Şirket için o kadar ek program açılması gerekiyor ki PRO kurulduğunda alet uçuyor desem yeridir.
Ya ben de oyunlar vs için arkaplanda çok şey çalışmasın diye tercih etmeyi düşündüm ama sonra vazgeçtim.
Dıdısının dıdısı ile uğraşamam dedim. :kiskis

Windows 10 güncelleme ala ala toparlardı kendini zaten.
Makineyi aldığım zamanlardaki hantallık yok gibi bence.
Tabi donanımım güncel, onun da payı vardır.
Evde yaşı olan dizüstü artık beni salın diyor mesela Windows 10'da. :kiskis

Bir de LTSC'de mağaza vs hiç yoktu sanırım, ya da ayrı sürüm vardı onun için galiba, o yüzden de kurmamıştım.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,050
29
Ben şu an 6 yıllık makineden yazıyorum. 🤓 Sadece batarya öldü o kadar. SSD aldım hızlansın diye çok iyi oldu.
aynen bende 7 yıllık laptoptan yazıyorum, bataryayı bir sefer değiştirdim ama o da öldü gibi, SSD takınca on numara oldu, demek ki bunların sıkıntısı HDD ile imiş.
HDD kullanmayın kullandırmayın :hoba1

Bunların bide SSHDD gibi hibrit sürümleri vardır ki en uzak durulması gereken tiplerdir. SSD'nin de okuma yazma ömrü olduğundan ötürü caching mantığıyla çalışan görece küçük miktardaki SSD bölümü HDD bölümüne göre daha çabuk bozulup normal günlük kullanım senaryosunda bile üzmektedir.

Bu durum konuyla alakasız olarak LED ampuller için de geçerlidir. Teoride 30bin+ saat ömrü olan LED ampüller normal akkor flamanlılardan bile çabuk bozulmaktadır. :hihi

Sata da olsa SSD forever :clap2

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Ya ben de oyunlar vs için arkaplanda çok şey çalışmasın diye tercih etmeyi düşündüm ama sonra vazgeçtim.

Bir de LTSC'de mağaza vs hiç yoktu sanırım, ya da ayrı sürüm vardı onun için galiba, o yüzden de kurmamıştım.
Aslında en hafifi Home versiyonu olması lazım. Home edition workgrouplarla çalışabilir ama domain de çalışmaz. Enterprise Home'un domain ile çalışabilir hali. Pro ise ne varsa yığ içine hali.
Eğer hafif versiyon bakılıyorsa Home CN versiyonuna bakmak lazım.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Aslında en hafifi Home versiyonu olması lazım. Home edition workgrouplarla çalışabilir ama domain de çalışmaz. Enterprise Home'un domain ile çalışabilir hali. Pro ise ne varsa yığ içine hali.
Eğer hafif versiyon bakılıyorsa Home CN versiyonuna bakmak lazım.
Ben Pro lisansı aldıydım zamanında. :kiskis

hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
W10 2019 LTSC, format atmaksızın ve tüm ayarlar korunarak W10 2021 LTSC'ye upgrade edilebiliyor.
2019 kullanmanızda özel bir neden mi var?

LTSC güçten çok kontrol için de tercih edilebiliyor. Şirket laptop'um (Lenovo P50 mobile workstation) gayet güçlü bir makine ve doğal olarak LTSC kurulu bu makinede. Laptop'un kendinde de aslen Wİn 10 Pro lisans var. Şirket için o kadar ek program açılması gerekiyor ki PRO kurulduğunda alet uçuyor desem yeridir.
2 sene oldu sanırım 2019 ile kurdum öyle kaldı hocam. Özel bi nedeni yok düz ev kullanıcısıyım. Zart zurt gelen w10 güncellemelerini sevmediğimden öyle kurmuştum. Direk 2021 versiyona geçebiliyorsam güncelleme şeklinde geçireyim

PC güçlü ise LTSC gereksiz bence.
Birinci nesil i7 lerden hocam . Ram 12 ssd var ama donanımsal arıza var cihazda. Elektrik sorunu var laptop devamlı şarj olmaya çalışıyor ama olamiyor. Pili çıkarınca zaten açılmıyor. Ekran çıtası da çatlak ekranı kapatamıyorum. Masraf etsem astarı yüzüne gelir herhalde

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Smart TV den çok şey beklememek lazım adı var sadece kullanışlı değil..

TV'ye TV-Box yada PC'ye bağlayıp kullanacaksın en iyisi gerisi hikaye..

Smart diye 1000-2000 arası şişiriyorlar fiyatını bir işe yarasa bari..

TL $ karşısında eridi bitti dolarla maaş almıyoruz ama aldığımız herşey $ endeksli :haha

Eşek gibi sırıtıyor ekonominin anasını ağlat ülkeyi satın sonra eşek gibi sırıtın ..

hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36

Mağaza kurulu gelmiyor ama isterseniz kuruyorsunuz. Ben kurdum çalışıyor

Barış Bayraktar Çevrimdışı

Barış Bayraktar 

Aktif Üye
23 Mar 2022
381
25
Şimdi baktım da Disney+, ABD'nin kendi markası olan Vizio'nun işletim sistemini destekliyor imiş.
"Can you get Disney Plus on any TV?
Android TVs as well as smart TVs such as Samsung, LG and Vizio SmartCast let you install a Disney Plus app directly."

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Vestel de Disney olmasını isteyenler Vestel Manisa Fabrikayı arayın telefon yağmuruna tutun :kiskis

Tüketici baskısı ağır basarsa Vestel Disney ile daha etkili iletişim kurar sorun kısa sürede çözülür ..

Vestel Manisa merkez fabrika iletişim No:

Geri
Üst Alt